open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 473/1972/19

УХВАЛА

іменем України

"23" травня 2019 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі головуючого – судді Вуїва О.В.,

за участю секретаря судового засідання Заблоцької М.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Вознесенську Миколаївської області подання державного виконавця Сквирського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області про видачу дубліката виконавчого листа,

В С Т А Н О В И В :

У травні 2019 року державний виконавець Сквирського РВ ДВС ГТУЮ у Київській області Драч І.А. звернувся до суду з поданням про видачу дубліката виконавчого листа, в якому вказував, що рішенням Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 23 грудня 2005 року з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 стягнуто аліменти на утримання дітей – сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в розмірі 1/3 частини від його заробітку (доходу), але не менше, ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 06 грудня 2005 року, до їх повноліття.

Рішення набрало законної сили.

На підставі вказаного рішення стягувачу було видано виконавчий лист, який ОСОБА_5 пред`явила до Сквирського РВ ДВС ГТУЮ у Київській областідля примусового виконання.

01 жовтня 2007 року державним виконавцем було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, а 21 лютого 2009 року – виконавчий лист направлено до Сквирського районного центру зайнятості, для виконання. Проте, під час пересилання виконавчий документ був втрачений.

У зв`язку з цим державний виконавець Сквирського РВ ДВС ГТУЮ у Київській області Драч І.А. просив видати дублікат втраченого виконавчого листа.

В судове засідання представник Сквирського РВ ДВС ГТУЮ у Київській області не з`явився, проте надав суду заяву про розгляд справи без його участі.

В судове засідання стягувач ОСОБА_5 не з`явилася, проте надала суду заяву про розгляд справи без її участі, вирішення питання щодо задоволення подання державного виконавця залишила на розсуд суду.

В судове засідання боржник ОСОБА_6 не з`явився, причину неявки суду не повідомив.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Відповідно до п. 17.4 розділу ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу, як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 18-1 Закону України «Про виконавче провадження» від 21 квітня 1999 року (що був чинним на час видачі виконавчого документа), виконавчими документами є виконавчі листи, що видаються судами на підставі рішень, вироків, ухвал, постанов судів.

Згідно ч. 4 ст. 21 Закону України «Про виконавче провадження» від 21 квітня 1999 року, рішення про стягнення періодичних платежів (у справах про стягнення аліментів, про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом чи іншим ушкодженням здоров`я, втратою годувальника тощо) можуть бути пред`явлені для виконання протягом усього періоду, на який присуджені платежі.

Таким чином, виданий на підставі рішення суду від 23 грудня 2005 року виконавчий лист міг бути пред`явлений до примусового виконання до досягнення молодшою дитиною, на утримання якої стягнуто аліменти, повноліття, а саме до ІНФОРМАЦІЯ_3 2016 року.

Оскільки державний виконавець Сквирського РВ ДВС ГТУЮ у Київській області Драч І.А. звернувся до суду з поданням про видачу дубліката виконавчого листа після закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання, а тому в задоволенні подання слід відмовити.

На підставі ст.ст. 258-260, п. 17.4 розділу ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні подання державного виконавця Сквирського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області про видачу дубліката виконавчого листа – відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя : О.В. Вуїв

Джерело: ЄДРСР 81955752
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку