open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 750/5058/19

Провадження № 1-кс/750/2537/19

У Х В А Л А

20 травня 2019 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Чернігівського районного відділу поліції Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12019270270000391 від 07.05. 2019, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернулась до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Чернігівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , ел.адреса ІНФОРМАЦІЯ_2 , виготовити на паперовому та електронному носії, документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки абонентського номеру оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » НОМЕР_1 у період часу з 00:00 год. 03.05.2019 по 00:00 год. 08.05.2019 та забезпечити тимчасовий доступ і можливість вилучення слідчими ЧРВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 наступної інформації: адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок; типи з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, в тому числі через Інтернет трафік); дати та тривалість з`єднання, з`єднання нульової тривалості; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер сім-картки, ІМЕІ); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку(абонент А); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонент Б).

В судове засідання слідчий не з`явилась, в клопотанні просила розгляд того проводити без її участі.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України представник ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не викликався.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку про необхідність задоволення клопотання, з огляду на таке.

07.05.2019 до ч/ч Чернігівського РВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області надійшло повідомлення від ОСОБА_6 , про те, що за адресою: АДРЕСА_2 , він виявив в будинку кімнати на підлозі тіло свого батька ОСОБА_7 , 1952 р.н., без ознак життя. 07.05.2019 відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019270270000391 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

В ходівиїзду слідчо-оперативноїгрупи слідчимСВ ЧернігівськогоРВП ЧВПГУНП вЧернігівській області ОСОБА_3 уприсутності понятих,зважаючи нанеобхідність отриманнядопустимих доказівта проведенняневідкладної слідчоїдії,з метоювиявлення тафіксації обставинвчинення злочинупроведено оглядмісця подіїза адресою: АДРЕСА_2 . Під час огляду було виявлено в будинку кімнати на підлозі виявлено тіло чоловіка. По діагоналі в напрямку головою до протилежної від входу стіни, батареї, ліжка, ногами до виходу з кімнати. Нижні кінцівки видовжені вздовж тіла, ліва верхня видовжена та дещо відведена від тулуба, права верхня видовжена вздовж тіла, долонею розташована на передній поверхні правого стегна. Голова запрокнута до заду та дещо зігнута в шиї в ліво. Вдягнутий в: футболку чорну бавовняну, труси вдягнуті на виворіт біло-сині в клітинку. Труп на дотик охолоджений рівномірно. Трупне заклякання дуже добре відображене в усіх досліджуваних групах м`язів: обличчя, шиї, верхніх та нижніх кінцівках. Трупні плями розташовані по задньо -боковим поверхням шиї, тулуба та кінцівок. Добре виражені, насичені, фіолетового кольору. При натисканні пальцями в ділянці попереку не змінюють свого забарвлення. З носа при перевертанні трупа витікання бурої рідини. Кістки черепа, тулуба, кінцівок на дотик цілі. Тілесні ушкодження: множинні садна обох колін під западанням підсохлим червоним дном, фіолетові синці лівої гомілки та голіностопа. Садна по задній поверхні ліктьових суглобів, множинні синці правої бокової поверхні грудної клітки, живота з переходом на таз. Припухлість м`яких тканин поперекової ділянки з западаючими саднами, садно по задній поверхні грудної клітки з права, синець лівого плеча по внутрішній поверхні лівого плеча. Множинні синці обличчя, крововилив під склеру лівого ока, припухлість м`яких тканин голови обличчя, переважно з ліва, крововилив під слизову верхньої та нижньої губи з ліва. В кімнаті навпроти вікна з ліва, стоїть диван на якому маються чоловічі штани (джинси) синього кольору з ременем шкіряним, коричневого кольору з жовтуватою бляшкою. Ліва та права колоша штанів забруднена, схоже на грязь, з вивороту на джинсах маються в області колін сліди бурого кольору.

В ході досудового розслідування допитаний в якості свідка ОСОБА_6 , який пояснив, 07.05.2019, він прийшов додому близько 03:00 год. ночі та ліг спати. Прокинувся близько 06:00 год., дивився телевізор, до батька в кімнату не заходив, думав, що він спить. Близько 10:30 год., він вирішив зайти та подивитись, що він так довго не виходить з кімнати, зайшовши він побачив, що батько лежить на підлозі, без ознак життя. Останній раз він бачив його день назад, в обідній час, батько зловживав спиртними напоями.

В ході досудового розслідування було допитано в якості свідка ОСОБА_8 , який повідомив, що під час спілкування з місцевими мешканцями, було встановлено, що громадянин ОСОБА_7 , користувався мобільним номером НОМЕР_1 .

В ході досудового розслідування було встановлено номер мобільного телефона, яким користувався ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешкав в АДРЕСА_2 НОМЕР_1 .

З метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, зокрема встановлення осіб, що причетні до вказаного діяння, слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включать речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч.5 ст. 163 КПК України).

За змістом положень ст.ст. 9, 34 Закону України «Про телекомунікації», ст. 14 Закону України «Про захист персональних даних», ч.2 ст. 159, п.7 ч.1 ст. 162 КПК України, документи, які цікавлять слідство, містять охоронювану законом таємницю, тому тимчасовий доступ та їх вилучення має відбуватися на підставі ухвали слідчого судді з урахуванням доведеності підстав, передбачених ч.5 ст. 163, ч.6 ст. 164 КПК України.

В ході розгляду даного клопотання, зазначені у ньому данні дають достатні підстави вважати, що документи з інформацією, яка містить охоронювану законом таємницю, знаходяться у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » необхідні органу досудового розслідування для встановлення осіб, які вчинили злочин, зазначені документи можуть бути використані як доказ та матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а їх вилучення необхідне для досягнення вказаної мети, тому є всі підстави для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 162, 163, 164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , ел.адреса ІНФОРМАЦІЯ_2 , виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки абонентського номеру оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » НОМЕР_1 у період часу з 00:00 год. 03.05.2019 по 00:00 год. 08.05.2019 та забезпечити тимчасовий доступ і можливість вилучення слідчими ЧРВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 наступної інформації: адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок; типи з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, в тому числі через Інтернет трафік); дати та тривалість з`єднання, з`єднання нульової тривалості; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер сім-картки, ІМЕІ); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку(абонент А); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонент Б).

Строк дії ухвали встановити до 20 червня 2019 року.

Другий примірник ухвали, копію ухвали вручити слідчому.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 81868451
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку