open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 283/844/19

провадження №3/283/406/2019

П О С Т А Н О В А

25 квітня 2019 року Малинський районний суд Житомирської області в складі: під головуванням - судді: Ярмоленка В.В., з секретарем Пух Н.М., з участю прокурора Коростишівської місцевої прокуратури ОСОБА_1, розглянувши у судовому засіданні в м. Малині адміністративні матеріали, які надійшли з управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_3, ІНФОРМАЦІЯ_4, старшого майстра майстерської дільниці №1 ДП "Малинське лісове господарство", ідентифікаційний номер - НОМЕР_1,

за ч.1 ст. 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення, –

ВСТАНОВИВ:

04.04.2019 року відносно ОСОБА_2 складено протокол про вчинення ним адміністративного корупційного правопорушення в якому зазначено, що останній, будучи відповідно до підпункту «е» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, згідно підпункту "а" пункту 2 частини 1 статті 3 цього ж Закону суб’єктом декларування, відповідно до частини першої статті 45 Закону зобов’язаний щорічно до 01 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за минулий рік, однак без поважних причин несвоєчасно подав щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, тим самим вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст. 1726 КУпАП.

В судовому засіданні особа, що притягується до адміністративної відповідальності винність в скоєному правопорушенні визнав та пояснив, що несвоєчасне подання декларації за 2017 рік пов'язано з недійсним ЕЦП через який не зміг зайти в особистий кабінет для заповнення декларації, а після створення нового ЕЦП, передбачений законом строк було пропущено.

Прокурор просив визнати ОСОБА_2 винуватим в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП.

Заслухавши пояснення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, прокурора, розглянувши матеріали справи, суд приходить до висновку про наступне:

Встановлено, що ОСОБА_2 з 15.11.2016 року займає посаду старшого майстра майстерської дільниці №1 ДП "Малинське лісове господарство", тобто являється суб’єктом на якого поширюються вимоги Закону України «Про запобігання корупції», та на якого розповсюджується обов’язок заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 10 червня 2016 року №2 «Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» ( зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15 липня 2016 року за № 958/29088) визначено, що система подання та оприлюднення відповідно до Закону декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, розпочинає свою роботу в два етапи:

1) перший етап - з 00 годин 00 хвилин 01 вересня 2016 року для таких типів декларацій (повідомлень) та суб’єктів декларування:

щорічні декларації за 2016 рік службових осіб, які станом на 01 вересня 2016 року займають згідно зі статтею 50 Закону відповідальне та особливо відповідальне становище. Зазначені у цьому абзаці декларації подаються протягом 60 календарних днів з дати, визначеної у цьому абзаці.

декларації, передбачені абзацом першим частини другої статті 45 Закону (декларації осіб, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування), службових осіб, які 01 вересня 2016 року чи пізніше цієї дати припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, та станом на день такого припинення займають згідно зі статтею 50 Закону відповідальне та особливо відповідальне становище.

2) другий етап - з 00 годин 00 хвилин 01 січня 2017 року для всіх інших суб’єктів декларування та декларацій (повідомлень), передбачених Законом.

Таким чином, термін для подачі щорічної декларації за 2017 рік для ОСОБА_2 закінчився 31.03.2018 року.

При цьому, відповідно до даних з Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, ОСОБА_2 подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави та місцевого самоврядування за 2017 рік лише 20.04.2018 року, тобто несвоєчасно.

Згідно повідомлення Національного агенства про факт неподання чи несвоєчасного подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування №01-04/425 від 18.04.2018 року повідомлено про встановлення факту несвоєчасного подання ОСОБА_2 декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а саме: щорічної декларації за 2017 рік, яке було отримано Національним агенством з питань запобігання корупції - 11.07.2018 року.

Таким чином, зібраними у справі доказами підтверджено факт вчинення ОСОБА_2 адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Однак, відповідно до ч. 2 ст. 38 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення.

Частиною 3 статті 38 КУпАП визначено, що адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов'язаного з корупцією, а також правопорушень, передбачених статтями 164-14, 212-15, 212-21 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Датою вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією ОСОБА_3 за ознаками ч.1 ст.172-6 КУпАП, слід вважати 11.07.2018 року, тобто день отримання Національним агенством з питань запобігання корупції повідомлення про випадок неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій.

Таким чином, визначені цією статтею строки, на час розгляду протоколу про адміністративне правопорушення, закінчились, тому адміністративна справа підлягає закриттю на підставі п. 7 ст. 247 КУпАП.

Керуючись ст. ст. 38, 172-6, 247 п. 7, 284, 287, 289,291 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.

Провадження у справі відносно ОСОБА_2 за вчинення ним адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, - закрити у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності, передбачених статтею 38 цього Кодексу.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови до Житомирського апеляційного суду через Малинський районний суд.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 81471449
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку