open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/7646/19

провадження № 1-кс/753/2919/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"17" квітня 2019 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні № 12018100020007198 від 16.08.2018, за ознакамикримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286КК України, -

встановив:

12 квітня 2019 року слідчий СВ Дарницького УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Київської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме, до медичної документації (медичної картки стаціонарного хворого №14872та рентгенологічних знімків (в томі числі КТ, МРТ) стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з можливістю їх тимчасового вилучення.

Клопотання мотивоване тим, що у провадженні слідчого відділу Дарницького УП ГУНП у м. Києві знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № № 12018100020007198 від 16.08.2018, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 15.08.2018 приблизно о 20:39 год. на перехресті АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 , сталось зіткнення між автомобілем «Mazda 3», д.н.з. НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та мотоциклом «Zongshen», д.н.з. НОМЕР_2 , під керуванням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Після зіткнення між вказаними транспортними засобами мотоцикл відкинуло на нерухомий автомобіль«VolkswagenGolf» д.н.з. НОМЕР_3 під керуванням ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .В наслідок дорожньо транспортної пригоди водій мотоцикла «Zongshen», д.н.з. НОМЕР_2 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та його пасажир ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані до лікарняних закладів.

ОСОБА_5 з 15.08.2018 по 17.08.2018проходив стаціонарне лікування в ІНФОРМАЦІЯ_6 (картка стаціонарного хворого №14872).

З метою встановлення ступеня тяжкості отриманих ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 тілесних ушкоджень, який з 15.08.2018 по проходила стаціонарне лікування у ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , у досудового слідства виникла необхідність у призначенні судово-медичної експертизи, для чого у розпорядження експертів має бути надана медична документація останнього в її оригіналах.

Відтак, з метою забезпечення повноти та всебічності досудового розслідування, встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю - відомостей, які можуть становити лікарську таємницю, з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки), а саме, до медичної документації та можливість її вилучення (медичної картки стаціонарного хворого №14872та рентгенологічних знімків (в томі числі КТ, МРТ) стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У судове засідання слідчий не з`явився, у клопотанні просив розгляд клопотання провести у його відсутність, вимоги підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя розглянув клопотання у відсутність представника особи, у володінні якої знаходяться документи, на підставі ч. 2ст. 163 КПК України.

Частиною 4ст. 107 КПК України визначено, що у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутністю осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється.

Вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність підстав для його задоволення, виходячи із наступного.

У відповідності до ч. ч. 1, 2ст. 93 КПК Українизбирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження, потерпілим у порядку, передбаченому цим Кодексом. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Тимчасовий доступ до речей і документів є заходом забезпечення кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК Українизаходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження. Застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. Застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора (ст. 132 КПК України).

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку) (ч. 1ст. 159 КПК України).

До охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю та персональні дані особи (п. 2, 8 ч. 1ст. 162 КПК України).

Відповідно дост. 32 Конституції України, ст.ст. 39-1, 40 «Основ законодавства про охорону здоров`я», ст.ст.10,11,12 Закону України «Про інформацію», ст.ст.7,14 Закон України «Про захист персональних даних»відомості про стан здоров`я фізичної особи становлять лікарську таємницю та відносяться до конфіденційної інформації (інформації з обмеженим доступом), доступ до якої надається у випадках та в порядку, передбачених чинним законодавством. Медична інформація про фізичну особу надається лікувально-профілактичним закладом в рамках цивільного, адміністративного судочинства та кримінального провадження в порядку, встановленого відповідним процесуальним законодавством.

Медичну документацію, до якої слідчий просить надати тимчасовий доступ, знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 та відповідно до ст.ст.161,162КПК України, є документами, що становлять лікарську таємницю та персональні дані особи.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Крім того, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів (ч. 7 ст. 163 КПК України).

Враховуючи вищенаведене, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та надання слідчому дозволу на тимчасовий доступ до медичної документації, що знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , з можливим вилученням її оригіналу, оскільки слідчим у клопотанні достатнього обґрунтовано, що вказаний захід забезпечення кримінального провадження спрямований на з`ясування важливих обставин, які мають доказове значення у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використати цю інформацію як доказ, відомостей що містяться у ній та відсутності можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

Керуючись вимогами ч. 4 ст. 107, ст.ст.93, 131, 132, 159-166, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні № № 12018100020007198 від 16.08.2018, за ознакамикримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286КК України - задовольнити.

Надати слідчому СВ Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до медичної документації (медичної картки стаціонарного хворого №14872та рентгенологічних знімків (в томі числі КТ, МРТ) стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що належить ІНФОРМАЦІЯ_6 , яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю її тимчасового вилучення.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню після її проголошення.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Строк дії ухвали встановити 1 (один) місяць з дня її проголошення, а саме до 17.05.2019 включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 81460488
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку