open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 758/5806/18

Категорія 9

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 березня 2019 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Захарчук С. С.,

за участю секретаря судового засідання - Комар К. П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Києві цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа - Головне територіальне управління юстиції у м. Києві, про встановлення факту батьківства,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА _1 звернулася до суду з заявою про встановлення факту батьківства.

Зазначала, що з 2002 року проживала разом з ОСОБА_2 однією сім'єю без реєстрації шлюбу. Під час спільного проживання у них народилася дитина - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Державна реєстрація народження дитини була проведена з її слів відповідно ч. 1 ст. 135 СК України.

При житті ОСОБА_2 визнавав своє батьківство, однак, відповідних документів за своє життя оформити не встиг.

ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_3

Посилаючись на те, що встановлення факту батьківства необхідно для захисту особистих та майнових прав дитини, просила встановити факт батьківства ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3, відносно ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

У судовому засіданні заявник та її представник підтримали заяву з викладених у ній підстав і просили заяву задовольнити у повному обсязі.

У письмових поясненнях, наданих суду Головним територіальним управлінням юстиції у м. Києві, останнє поклалося на розсуд суду.

Допитана у судовому засідання в якості свідка ОСОБА_4, яка є матір'ю померлого ОСОБА_2, вказала на те, що ОСОБА_2 визнавав своє батьківство відносно дитини - ОСОБА_3.

Суд, вислухавши пояснення учасників розгляду, вивчивши заяву та дослідивши докази у їх сукупності, дійшов наступного висновку.

Установлено, що ОСОБА_2 і ОСОБА_1 з 2002 року проживали разом однією сім'єю без реєстрації шлюбу. Під час спільного проживання у них народилася дитина - ОСОБА_3.

ОСОБА_3 народився ІНФОРМАЦІЯ_1, про що свідчить свідоцтво про народження дитини, видане Сарською сільською радою Гадяцького району Полтавської області від 09.01.07 (а.с. 7).

Запис про батька дитини здійснено за вказівкою ОСОБА_1 на підставі ч. 1 ст. 135 СК України.

ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_3 (а.с. 9).

ОСОБА_4 є матір'ю померлого ОСОБА_2 (а.с. 8).

Відповідно до експертного дослідження від 01.03.19, проведеного для визначення вірогідності того, що ОСОБА_4 є біологічною бабусею ОСОБА_3, ОСОБА_4 може бути біологічною бабусею ОСОБА_3, вірогідність спорідненості в даному випадку складає 97,4858% (а.с. 48).

Відповідно до ч. 1 ст. 135 СК України у разі смерті чоловіка, який не перебував у шлюбі з матір'ю дитини, факт його батьківства може бути встановлений за рішенням суду.

Ураховуючи те, що ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3, визнавав своє батьківство відносно ОСОБА_3, однак за життя відповідні документи оформлено не було, що підтверджується як письмовими доказами (а.с. 19-20), так і показами свідка - ОСОБА_4, яка є матір'ю померлого, відповідно до висновків експертизи ОСОБА_4 може бути біологічною бабусею ОСОБА_3, вірогідність спорідненості в даному випадку складає 97,4858%, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення заяви ОСОБА_1 і встановлення факту батьківства ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3, відносно ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Керуючись ст. ст. 259, 268, 293, 294, 315, 319, 353-354 ЦПК України, ст. ст. 128, 130, 135 СК України -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1), заінтересована особа - Головне територіальне управління юстиції у м. Києві (01001, м. Київ, пров. Музейний, 2-д, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 34691374), про встановлення факту батьківства - задовольнити.

Встановити факт батьківства ОСОБА_2, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3, відносно ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Рішення може бути оскаржено до Київського апеляційного суду через Подільський районний суд м. Києва.

Апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення - 16.04.19.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя

С. С. Захарчук

Джерело: ЄДРСР 81228368
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку