open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Справа № 689/246/19

1-кп/689/63/19

УХВАЛА

15 лютого 2019 року смт. Ярмолинці

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю: секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченої ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Ярмолинці кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019241120000004 від 23 січня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України, щодо:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Пушкарожадинський Корінівського району Курської області, Російської Федерації, українки, громадянки України, працюючої завідуючою фельдшерсько-аукшерським пунктом с. Іванківці Ярмолинецького району Хмельницької області, з середньою спеціальною освітою, заміжньої, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

встановив:

ОСОБА_4 обвинувачується втому,що являючись у2015-2017роках депутатомМонастироцької сільськоїради Ярмолинецькогорайону Хмельницькоїобласті сьомогоскликання,була ознайомленаіз положеннямипункту 1,підпункт «а»і «в»пункту 2,пункту 5частини першоїстаті 3,статті 45 ЗаконуУкраїни «Прозапобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року (далі по тексту Закону України), про зобов`язання при припиненні діяльності, пов`язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, а також про зобов`язання щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції.

Водночас, ОСОБА_4 , являючись депутатом Монастироцької сільської ради, Ярмолинецького району, Хмельницької області сьомого скликання, будучи суб`єктом декларування згідно з підпунктом «б» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», яка повинна була при припиненні 11 січня 2018 року повноважень депутата Монастироцької сільської ради Ярмолинецького району Хмельницької області сьомого скликання, відповідно до абз.1 ч. 2 ст. 45 Закону України, п-п.2 п.5 розділу ІІ Порядку формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого Рішенням Національного агенства з питань запобігання корупції №3 від 10 червня 2016 року, протягом двадцяти робочих днів подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, а також до 01 квітня 2018 року відповідно до ч. 1 ст. 45 Закону України подати щорічну декларацію особи уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, діючи умисно, достовірно знаючи про обов`язковість подання декларацій, будучи попередженою щодо необхідності декларування і маючи реальну можливість та всі технічні умови заповнити та подати такі декларації, після припинення повноважень депутата Монастироцької сільської ради Ярмолинецького району Хмельницької області, з 11 січня 2018 року впродовж двадцятиденного терміну, не подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держа ви або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями шляхом заповнення таких на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, а також до 1 квітня 2018 року не подала щорічну декларацію особи уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

Окрім того, із Національного агентства з питань запобігання корупції, відповідно до веб сайту «Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» (далі по тексту - ЄДРДО), користувач ОСОБА_4 , останню дію в системі ЄДРДО проводила 30 березня 2017 року о 23 годині 01 хвилин.

Таким чином, своїми умисними діями, які виразилися в умисному неподанні суб`єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала повністю та щиро розкаялася, суду показала, що через свою необізнаність з 11 січня 2018 року впродовж 20-денного терміну нею не подано електронну декларацію, а також вона до 1 квітня 2018 року не подала щорічну електронну декларацію за 2017 рік. 3 лютого 2019 року нею подана щорічна декларація за 2017 рік. Заявила клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності у зв`язку з дійовим каяттям на підставі ст. 45 КК України та закриття кримінального провадження.

Прокурор вважає, що заява обвинуваченої підлягає до задоволення, а кримінальне провадження - закриттю.

Суд, заслухавши учасників кримінального провадження та дослідивши матеріали справи, вважає, що заява обвинуваченої про звільнення її від кримінальної відповідальності у зв`язку з дійовим каяттям на підставі ст. 45 КК України та закриття кримінального провадження підлягає задоволенню.

Так, згідно ст. 45 КК України особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення злочину щиро покаялася, активно сприяла розкриттю злочину і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 раніше до кримінальної відповідальності не притягувалася, обвинувачується у вчиненні злочину невеликої тяжкості (ч. 2 ст. 12 КК України), щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину, 3 лютого 2019 року подала до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щорічну декларацію за 2017 рік.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Зважаючи на викладене, суд приходить до висновку, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , необхідно звільнити від кримінальної відповідальності на підставі ст. 45 КК України у зв`язку з дійовим каяттям, а кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019241120000004 від 23 січня 2019 року, у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України, - закрити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України у зв`язку із звільненням особи від кримінальної відповідальності.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 284, 285, 369, 372 КПК України, суд,

постановив:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від кримінальної відповідальності на підставі ст. 45 КК України у зв`язку з дійовим каяттям.

Кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019241120000004 від 23 січня 2019 року, у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України, - закрити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України у зв`язку із звільненням особи від кримінальної відповідальності.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Хмельницького апеляційного суду через Ярмолинецький районний суд Хмельницької області протягом 7 днів з дня її оголошення.

Суддя підпис

Копія вірна:

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 79983149
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку