open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 572/3082/18

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 грудня 2018 року Сарненський районний суд Рівненської області

в складі : головуючого судді – ВЕДЯНІНОЇ Т.О.

при секретарі - ВОЗНЮК М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Сарни цивільну справу № 572/3082/18 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,-

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА _3 звернувся до суду із позовом, в якому просив розірвати шлюб зареєстрований із ОСОБА_4 04 листопада 2006 року Виконкомом Загатянської сільської ради Іршавського району Закарпатської області, актовий запис № 28.

В обґрунтування заявленого позову позивачем зазначено, що підставою для звернення до суду стало погіршення стосунків між сторонами по справі, внаслідок чого сімейні стосунки припинені, а тому сім’я існує формально.

Позивач в судове засідання подав письмову заяву, якою позовні вимоги підтримав, просить проводити розгляд справи у його відсутність, вимоги підтримує.

Відповідач у судове засідання не з`явилась вдруге, повідомлялась про час слухання справи належним чином, не повідомила суд про причини неприбуття, відзив на позовну заяву не подала. Позивач не заперечує щодо заочного вирішення справи, а тому суд на підставі ст.280 ЦПК України ухвалює заочне рішення.

Клопотань від сторін не надходило.

Правовідносини між сторонами виникли з приводу розірвання шлюбу. Вказані правовідносини регулюються нормами Сімейного кодексу України.

Згідно із ст.110 СК України – позов про розірвання шлюбу може бути пред’явлений одним із подружжя.

Факт реєстрації шлюбу між сторонами по справі доводиться наявною в матеріалах справи копією свідоцтвом про шлюб від 4 листопада 2006 року, згідно із яким вказаного числа між сторонами по справі було зареєстровано шлюб Виконкомом Загатянської сільської ради Іршавського району Закарпатської області, про що зроблено актовий запис № 28.

Відповідно до ст.112 СК України – суд з’ясовує фактичні взаємини подружжя, дійсні причини позову про розірвання шлюбу, бере до уваги наявність малолітньої дитини, інші обставини життя подружжя.

Із позовної заяви встановлено, що між подружжям систематично виникали непорозуміння на побутовому грунті, через що сімейні стосунки припинені.

Згідно із ст.111 СК України – суд вживає заходів щодо примирення подружжя, якщо це не суперечить моральним засадам суспільства.

Подружжя має двох неповнолітніх дітей : ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Однак, сторони бажання до примирення не виявили.

Таким чином, враховуючи наведені вище обставини, відсутність бажання до примирення як у позивача, так і у відповідача, яка відзив щодо позовних вимог не надіслала, в судові засідання не з’явилась, що свідчить про її байдужість до долі сім’ї, з огляду на ті обставини, що подружжя тривалий час проживає окремо (більше шести місяців), жодна із сторін намірів до примирення не виявила - надання строку є недоцільним, а тому позов ОСОБА_3 підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, ст.ст. 105, 110-112 СК України, керуючись ст.ст. 81, 280, 263-265 ЦПК України, суд,-

ВИРІШИВ :

Позов ОСОБА_1 до задовольнити повністю.

Шлюб між ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3 (жителем ІНФОРМАЦІЯ_4, паспорт громадянина України серії МЮ №332603, РНОКПП НОМЕР_1) та ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_5 (жителькою АДРЕСА_1) зареєстрований 04 листопада 2006 року Виконкомом Загатянської сільської ради Іршавського району Закарпатської області, актовий запис № 28 - розірвати.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, яку може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення може бути оскаржено безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом тридцяти днів з моменту проголошення. У разі оголошення в судовому засіданні лише вступної та резолютивної частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя підпис

Копія вірно

Суддя Сарненського районного суду

Рівненської області ОСОБА_6

Джерело: ЄДРСР 79981442
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку