open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 398/88/19

провадження №: 3/398/143/19

ПОСТАНОВА

Іменем України

"18" лютого 2019 р. Суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Крімченко С.А., за участю секретаря судового засідання Кулікової В.В., прокурора Болгаріна Ю.С., особи, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань в м. Олександрії справу про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3, який працює на посаді бригадира з поточного утримання й ремонту колії та штучних споруд виробничого підрозділу служби колії «Олександрійська дистанція колії» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, раніше до адміністративної відповідальності не притягався,

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА _1, будучи станом на 00год. 00хв. 01.01.2018 року суб’єктом декларування в розумінні Закону, а саме: особою, зазначеною у підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції»- бригадиром з поточного утримання й ремонту колії та штучних споруд виробничого підрозділу служби колії «Олександрійська дистанція колії» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», у період часу з 00год. 00хв. 01.01.2018р. до 01.04.2018р. в порушення вимог частини першої статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» за якою встановлено, що особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством, пункту 1 Рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 10.06.2016 року № 2, несвоєчасно подав без поважних причин декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, а саме 06.04.2018 року, чим вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за вчинення якого передбачено ч.1 ст.172-6 КУпАП.

ОСОБА_1 в судовому засіданні вину у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП визнав та зазначив що у нього відсутні докази, які б підтвердили поважність пропуску строку подання декларації.

Прокурор Болгарін Ю.С. в судовому засіданні зазначив, що ОСОБА_1 є суб’єктом декларування, в період з 01.01.2018 року по 01.04.2018 року мав фізичну та технічну можливість подати декларацію, тобто в його діях наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, просив накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Заслухавши пояснення ОСОБА_1,думку прокурора, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

На підставі наказу №79-ОС від 08.08.2016 року Виробничого підрозділу служби колії «Олександрійська дистанція колії» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» ОСОБА_1 призначено на посаду бригадира(звільненого) з поточного утримання й ремонту колії та штучних споруд Виробничого підрозділу служби колії «Олександрійська дистанція колії» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця».

Відповідно до п.п. «а» п.2 ч.1 ст.3 Закону України «Про запобігання корупції», ОСОБА_1 є суб'єктом, на якого поширюється дія цього Закону.

Відповідно до ч. 1 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, зокрема, зазначені у п.2 ч.1 ст.3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Відповідно до підпункту І пункту 5 розділу ІІ Порядку формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції №3 від 10.06.2016, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 15.07.2016 за №959/29089, ОСОБА_1 будучи особою, зазначеною у підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» - бригадиром з поточного утримання й ремонту колії та штучних споруд виробничого підрозділу служби колії «Олександрійська дистанція колії» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», повинен був подати електронну декларацію у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

Проте, в порушення зазначених вимог Закону України «Про запобігання корупції», ОСОБА_1 несвоєчасно подав електронну декларацію, а саме 06.04.2018 року. В ході судового розгляду поважних причин для несвоєчасної подачі електронної декларації ОСОБА_1 встановлено не було.

Відповідальність за ч.1 ст.172-6 КУпАП настає за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Відповідно до примітки до зазначеної статті суб’єктом правопорушень у цій статті є особи, які відповідно до частин першої та другої статті 45 Закону України "Про запобігання корупції" зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Таким чином, своїми діями ОСОБА_1 вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1ст.172-6 КУпАП, а саме, несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Вина ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1ст.172-6 КУпАП в повній мірі підтверджується доказами, дослідженими судом під час розгляду справи, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення № 6/19 від 02.01.2019 року, з яким ОСОБА_1 ознайомлений; копією заяви ОСОБА_1 від 08.04.2016 року про надання згоди на призначення його на посаду бригадира стрілочної бригади, копією наказу №79-ОС від 08.08.2016 року Виробничого підрозділу служби колії «Олександрійська дистанція колії» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», згідно з яким ОСОБА_2 призначено на посаду бригадира(звільненого) з поточного утримання й ремонту колії та штучних споруд Виробничого підрозділу служби колії «Олександрійська дистанція колії» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця»; копією наказу №99 від 09.02.2018 року «Про подання електронних декларацій», згідно якого затверджено список посадових осіб Виробничого підрозділу служби колії «Олександрійська дистанція колії» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця»; витягом з офіційного сайту Єдиного державного реєстру декларацій щодо подання ОСОБА_1 декларації за 2017 рік саме 06.04.2018 року, а також іншими зібраними матеріалами справи про адміністративне правопорушення в сукупності, які додані до протоколу про адміністративне правопорушення.

Згідно інформації, наданої ДП «Українські спеціальні системи» у період з 01.01.2018 року по 01.04.2018 року доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функції держави або місцевого самоврядування, був відсутній тільки 15.03.2018 року в період часу з 12:00год. до 12:40год.

Відповідно до ст. 33 КУпАП при накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність.

На підставі вищевикладеного, беручи до уваги обставини вчинення правопорушення, особу винного, відсутність обтяжуючих обставин, суд приходить до висновку про накладення на ОСОБА_1 адміністративного стягнення у виді штрафу.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення, особою, на яку накладено адміністративне стягнення сплачується судовий збір у розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 384 грн. 20 коп.

Керуючись ст.ст.279, 280, 283, 284 КУпАП,

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА _1 (ІНФОРМАЦІЯ_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, зареєстрованого та проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3 ) визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП та накласти адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 (вісімсот п'ятдесят) грн.

Штраф вноситься порушником в установу банку України. Назва платежу "Адміністративні штрафи та інші санкції по Олександрійському району», № рахунку – 31114106011014, Назва одержувача коштів: Олександр. УК/Олександр. р-н./21081100 (код – 37944584), Банк одержувача – Казначейство України (ЕАП), МФО 899998, призначення платежу *; 121; код платника; ПІБ адмінштраф.

Штраф має бути сплачений не пізніше як через п'ятнадцять днів з дня вручення правопорушнику копії постанови, а в разі оскарження такої постанови - не пізніше як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

У разі несплати штрафу у вказаний строк постанова надсилається для примусового виконання, в порядку якого з правопорушника стягується: подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті КУпАП та зазначеного у постанові про стягнення штрафу, витрати на облік зазначених правопорушень.

Стягнути з ОСОБА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, зареєстрованого та проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3 ) судовий збір в дохід держави в розмірі 384 грн. 20 коп. за наступними реквізитами: отримувач коштів: ГУК у м. Києві/м.Київ, код за ЄДРПОУ 37993783; банк отримувача: Головне управління Державної казначейської служби України у м. Києві; код банку отримувача: 899998; рахунок отримувача 31211256026001; код класифікації доходів бюджету: 22030106, призначення платежу - судовий збір, адміністративне правопорушення, Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області.

Постанова може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду через Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя Крімченко С.А.

Джерело: ЄДРСР 79974855
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку