open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 215/839/19

1-кс/215/349/19

УХВАЛА

18 лютого 2019 року слідчий суддя Тернівського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку ч.4 ст. 107 КПК України клопотання слідчого СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, по кримінальному провадженню, що внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040760001965 від 07.09.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України,

ВСТАНОВИВ:

15.02.2019 слідчий СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , звернулася до суду в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за № 12018040760001965 від 07.09.2018, з клопотанням про тимчасовий доступ, до оригіналів медичної карти та додатків до неї стаціонарного хворого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка перебуває у володінні КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтовує тим, що ІНФОРМАЦІЯ_3 в реанімаційному відділенні ІНФОРМАЦІЯ_4 помер ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який був доставлений з 7-ї міської лікарні м. Кривого Рогу з діагнозом ЗЧМТ.

Також було встановлено, що ОСОБА_4 знаходився в травматологічному відділенні КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з 26.08.2018 по 28.08.2018. 28.08.2018 був переведений до реанімаційного відділення нейрохірургії КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » де знаходився до 06.09.2018. ІНФОРМАЦІЯ_5 о 01.10 год. констатовано біологічну смерть.

По факту смерті ОСОБА_4 07.09.2018 внесені відомості в ЄРДР №12018040760001965 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

З метою можливості визначення належності виконання професійних обов`язків медичними працівниками, у даному провадженні є потреба в проведені комплексної судово-медичної експертизи, проведення якої неможливе за відсутності оригіналів медичної документації про стан здоров`я, період та режим протікання хвороби ОСОБА_4 та додатків до них.

Вказані відомості містяться в документах, які містять інформацію про лікування в травматологічному відділенні КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та вказану інформацію згідно ст. 40 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я» та ст. 11 ЗУ «Про інформацію» отримати в інший спосіб, окрім як на підставі ухвали суду, неможливо.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, які містять інформацію про лікування в травматологічному відділенні КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме обставин, що є підставою для притягнення до кримінальної відповідальності або покарання, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів документів, які містять інформацію про лікування в травматологічному відділенні КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_4 , слідчий просив суд задовольнити вказане клопотання.

Слідчий та прокурор у судове засідання не з`явилися, надали до суду клопотання про розгляд клопотання у їх відсутність.

Представник КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у судове засідання не з`явився, повідомлявся належним чином, надали заяву про розгляд клопотання за їх відсутності.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 4 ст.107КПК України не здійснювалась, у зв`язку з неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обґрунтовує доводи викладені в клопотанні та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, слідчий суддя вважає необхідним відмовити в задоволенні клопотання.

Так, згідно ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів,за винятком зазначених у ст.161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором. Згідно п.3 ч.2 даної статті у клопотанні, крім іншого зазначаються: речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати.

Відповідно до п. 2 ст. 162 Кримінального процесуального кодексу України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах та документах належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Згідно норми Глави 15 КПК України передбачають можливість надання тимчасового доступу до речей і документів лише сторонам кримінального провадження.

Так, відповідно до п. 19 ч. 1 ст. 3 КПК України стороною кримінального провадження - з боку обвинувачення є слідчий, керівник органу досудового розслідування, прокурор, а також потерпілий, його представник та законний представник у випадках, установлених цим Кодексом.

Згідно ч.2 ст.38 КПК України, досудове розслідування здійснюють слідчі органу досудового розслідування одноособово або слідчою групою.

Оскільки згідно витягу з ЄРДР від 09.09.2018 слідчими за кримінальним провадженням № 12018040760001965 є ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , тобто слідчий СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , яка звернулася до суду з даним клопотанням, не має повноважень для проведення досудового розслідування, а тому і не має повноважень для звернення до суду з даним клопотанням, клопотання подано слідчим Коноваловою, а підписано слідчим ОСОБА_7 , тобто взагалі не відомо хто саме з слідчих звернувся до суду з даним клопотанням , вважаю, що відсутні законні підстави для його задоволення.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст.ст. 110, 159, 162-164, 309 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

В задоволені клопотання слідчого СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів - відмовити.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Ухвали слідчого судді та суду, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту їх оголошення.

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 79885336
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку