open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Сарненський районний суд

Рівненської області

_________________________________________________

Справа № 572/450/19

Провадження № 1-кс/572/161/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 лютого 2019 року м.Сарни

Слідчий суддя Сарненського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретареві ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Сарненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області слідчого ОСОБА_3 , про проведення судово-медичної експертизи,

В С Т А Н О В И В :

До Сарненського районного суду надійшло клопотання слідчого СВ Сарненського ВП ГУ НП в Рівненській області ОСОБА_3 , про призначення судово-медичної експертизи.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в січні місяці 2019 року гр. ОСОБА_4 , 1998 р.н., житель м. Деражня, Хмельницької області, знаходячись за місцем свого проживання, переносячи дрова, посковзнувся та з власної необережності впав на землю, вдарившись потилицею, внаслідок чого отримав тілесні ушкодження.

Відомості по даному факту було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019180200000117 від 06.02.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 128 КК України.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 242 КПК України слідчий або прокурор зобов`язані звернутися до слідчого судді для проведення експертизи щодо встановлення причин смерті, тяжкості та характеру тілесних ушкоджень.

Враховуючи те, що для встановлення причин смерті особи, тяжкості та характеру тілесних ушкоджень та з`ясування інших обставин, які мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання у галузі судової медицини.

Слідчий клопотання підтримав та просить його задовольнити.

Згідно з нормою ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Розглянувши клопотання, ознайомившись з доданими до клопотання матеріалами кримінального провадження, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 242, 243, 244, 245 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Сарненського ВП ГУ НП в Рівненській області ОСОБА_3 , про призначення судово-медичної експертизи задовольнити.

Доручити проведення судово-медичної експертизи експерту Сарненського міжрайонного судово-медичного КЗ «Обласне бюро судово-медичної експертизи» Рівненської обласної ради ОСОБА_5 .

На вирішення експерту поставити наступні питання:

1) Чи є на тілі ОСОБА_4 тілесні ушкодження, якщо так, то їх кількість, характер, механізм виникнення,локалізація та термін заподіяння?

2) До якого ступеня тяжкості відносяться виявлені у ОСОБА_4 тілесні ушкодження?

3) Чи були у ОСОБА_4 тілесні ушкодження, які небезпечні для життя в момент заподіяння ?

4) Чи могли виникнуті виявлені у ОСОБА_4 тілесні ушкодження в результаті падіння з висоти власного зросту з подальшим співударянням ділянкою голови об тверду переважаючу поверхню чи виступаючі предмети із врахуванням наявної хворобливої патології, а саме епеліптичної хвороби, судомного синдрому, епістатуса, тощо ?

Для дослідження експерту(-ам) надати ухвалу Сарненського районного суду про доручення проведення судово-медичної експертизи; за необхідності надати медичні документи, видані на ім`я ОСОБА_4 що містяться в КЗ «Сарненська ЦРЛ».

Попередити експерта про кримінальну відповідальність відповідно до ст. 384, 385 КК України (завідомо неправдивий висновок експерта, відмову без поважних причин від виконання покладених обов`язків під час провадження досудового розслідування).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 79766820
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку