open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 161/32/19

Провадження № 3/161/376/19

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м.Луцьк 06 лютого 2019 року

Луцький міськрайонний суд Волинської області під головуванням: судді: Пушкарчук В.П.,

за участю секретаря судового засідання : Загоровської І.І.,

прокурора: АртишН.В.

особи, відносно якої складено протокол

про адміністративне правопорушення: ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Луцьку справу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відносно:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, який проживає та зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, депутат Радомишльської сільської ради, -

за ч.1 ст.172-6 КУпАП,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА _1, будучи депутатом Радомишльської сільської ради Луцького району Волинської області, відповідно до п. п. «б», п.1 ч.1 ст.3 Закону України «Про запобігання корупції» (далі Закону) є суб’єктом на якого поширюється дія зазначеного Закону, несвоєчасно подала без поважних причин декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

Встановлено, що рішенням Радомишльської сільської ради Луцького району Волинської області №1/1/2015 від 10.11.2015 року «Про підсумки виборів, визнання повноважень та реєстрацію депутатів Радомишльської сільської ради та сільського голови» ОСОБА_1 обрано депутатом сьомого скликання Радомишльської сільської ради Луцького району Волинської області.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 45 особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Відповідно до вимог ст. 47 Закону, подані декларації включаються до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, що формується та ведеться Національним агентством.

Національне агентство забезпечує відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на офіційному веб-сайті Національного агентства.

Доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на офіційному веб-сайті Національного агентства надається шляхом можливості перегляду, копіювання та роздрукування інформації, а також у вигляді набору даних (електронного документа), організованого у форматі, що дозволяє його автоматизоване оброблення електронними засобами (машинозчитування) з метою повторного використання.

Відповідно до ч.2 ст. 47 Закону, інформація про особу в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зберігається упродовж всього часу виконання цією особою функцій держави або місцевого самоврядування, а також упродовж п’яти років після припинення виконання нею зазначених функцій, крім останньої декларації, поданої особою, яка зберігається безстроково.

За таких обставин депутат Радомишльської сільської ради Луцького району Волинської області ОСОБА_1 був зобов’язаний до 00 годин 00 хвилин 01.04.2018 року, подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

Моніторингом Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування встановлено, що декларація за 2017 рік ОСОБА_1 подана несвоєчасно, а саме 07.06.2018 року о 16 год 15 хв.

Подальшою перевіркою встановлено, що ОСОБА_1 мав реальну можливість своєчасно подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у зв’язку з відсутністю будь-яких поважних причин несвоєчасності подання декларації.

ОСОБА_1, належним чином був ознайомлений з вимогами Закону України «Про запобігання корупції».

Таким чином, ОСОБА_1, будучи суб’єктом декларування, несвоєчасно подав без поважних причин декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, порушила вимоги ч.1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», чим вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, передбачене ч.1 ст.172-6 КУпАП.

В судовому засіданні ОСОБА_1, винність в інкримінованому йому правопорушенні, передбаченому ч.1 ст.172-6 КУпАП, визнав повністю, у вчиненому, щиро розкаявся та просив суд суворо не карати.

Крім цього, факт вчинення ОСОБА_1, адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією за ч.1 ст.172-6 КУпАП, стверджується, у відповідності до вимог, передбачених ст. 251 КУпАП, належними та допустимими по справі доказами, а саме: протоколом за №286 від 27.12.2018 року, про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.172-6 КУпАП у якому ОСОБА_1 власноручно зазначив, що з інкримінованим йому правопорушенням, згідний; письмовими поясненнями ОСОБА_1 про обставини вчинення адміністративного правопорушення; списком депутатів, які повідомлені про подання електронної декларації; Витягом з Єдиного Державного Реєстру Декларацій.

За правилами ст.252 КУпАП, орган (посадова особа) оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.

Проаналізувавши пояснення ОСОБА_1, заслухавши прокурора Артиш Н.В., про те, що ОСОБА_1 слід притягнути до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.172-6 КУпАП, дослідивши матеріали справи, в їх сукупності, суд приходить до висновку, що ОСОБА_1, будучи суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, достовірно знаючи про необхідність подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, маючи реальну можливість своєчасно подати таку декларацію, в порушення вимог, передбачених ч.1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», таку декларацію вчасно не подав, чим вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією передбачене ч.1 ст. 172-6 КУпАП.

При накладенні адміністративного стягнення, у відповідності до вимог, передбачених ст. 33 КУпАП, суд враховує характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність.

До обставин, які пом’якшують відповідальність ОСОБА_1, суд відносить щире розкаяння, обставин, які обтяжують його відповідальність, суд по справі не вбачає.

Враховуючи всі обставини справи, особу правопорушника, який щиро розкаявся, протягом року до адміністративної відповідальності не притягувався, суд приходить до висновку, що на ОСОБА_1 слід накласти адміністративне стягнення в межах санкції статті Закону, за якою кваліфіковано правопорушення, у виді штрафу.

На підставі ч.1 ст.172-6 КУпАП; ст.ст.3; 45 Закону України «Про запобігання корупції», керуючись ст.ст. 283; 284 КУпАП, суд –

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА _1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП, наклавши адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 50 (п’ятдесят) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень.

Стягнути з ОСОБА_1 в дохід держави судовий збір в розмірі 384 (триста вісімдесят чотири) гривні 20 (двадцять) копійок.

Постанова може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду, через Луцький міськрайонний суд протягом 10 днів з дня її винесення.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області ОСОБА_2

Джерело: ЄДРСР 79749261
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку