open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 569/8363/18

У Х В А Л А

08 травня 2018 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 про призначення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 звернувся в суд із клопотанням про призначення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

В обгрунтування клопотання слідчий зазначив, що 02.05.2018 в Рівненський ВП надійшов рапорт о/у УПН ГУНП ОСОБА_4 , про те що 02.05.2018 в ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою АДРЕСА_1 було виявлено та вилучено поліетиленові пакетики з речовиною зовні схожою на метамфетамін.

Під час обшуку, який проводився 02.05.2018, за місцем проживання громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: АДРЕСА_1 , було виявлено та вилучено: 15 (п`ятнадцять) пакетів прозорого кольору з речовиною рослинного походження, зеленого кольору, які поміщено в поліетиленовий пакет чорного кольору, який скріплений биркою на якій зроблено короткий роз`яснювальний надпис, підписи учасників та скріплено печаткою «Рівненській відділ поліції Чергова частина», 6 (шість) пакетів прозорого кольору з порошкоподібною речовиною білого кольору, які поміщено в поліетиленовий пакет чорного кольору який скріплений биркою на якій зроблено короткий роз`яснювальний надпис, підписи учасників та скріплено печаткою «Рівненській відділ поліції Чергова частина», 43 (сорок три) таблетки білого кольору, які знаходяться в білому поліетиленовому пакеті та 6 (шість) таблеток різних кольорів (4 оранжевого, 1 фіолетового, 1 зеленого), які знаходяться в сліп пакеті, який поміщено в прозорий пакет типу файл, горловину якого скріплено биркою, на якій зроблено короткий роз`яснювальний надпис, підписи учасників та скріплено печаткою «Рівненській відділ поліції Чергова частина».

Органом досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 незаконно зберігає наркотичні засоби, що порушує порядок встановлений ст.12 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними», ст. ст. 4, 6, 7 Закону України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів», а також вищеперераховані речі, предмети та речовини можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування та судового розгляду.

Для з`ясування обставин, які мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Слідчий просить призначити судову експертизунаркотичних засобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів у кримінальному провадженні.

Слідчий в судове засідання не з`явився, однак подав до суду заяву в якій клопотання підтримав та просив суд провести розгляд без його участі.

Згідно ч. 3 ст. 244 КПК України, особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Відповідно до ч. 4ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасник процесуальної дії не з"явився в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Ознайомившись з матеріалами справи, приходжу до наступного висновку.

В провадженні Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018180010002589від 03.05.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

У вищевказаному кримінальному провадженні, повідомлень про підозру органом досудового розслідування не пред`явлено.

Згідно ч. 1 ст. 244 КПК України, у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Відповідно до ч. 6 ст. 244 КПК України, слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Враховуючи необхідність спеціальних знань для проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, слідчий суддя вважає, що наявні всі підстави для задоволення даного клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 244, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 про призначення судової експертизинаркотичних засобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів - задовольнити.

Призначити по кримінальному провадженню за № 12018180010002589 судову експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Доручити проведеннясудової експертизинаркотичних засобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів експертам Рівненського НДЕКЦ МВС України.

На вирішення експертам поставити такі питання:

1. Чи являється представлена на експертизу речовина рослинного походження, зеленого кольору, яка знаходиться у поліетиленових пакетиках у кількості 15 (пятнадцять) штук, які поміщено в чорний поліетиленовий пакет, наркотичним засобом, психотропною речовиною їх аналогом або прекурсором, якщо так, то яким саме, та якайого маса?

2. Чи являється представлена на експертизу порошкоподібна речовина білого кольору, яка в 6 (шести) поліетиленових пакетиках, які поміщено в чорний поліетиленовий пакет, наркотичним засобом, психотропною речовиною їх аналогом або прекурсором, якщо так, то яким саме, та яка його маса?

3. Чи являються представлені на експертизу 43 (сорок три) таблетки білого кольору, які знаходяться в білому поліетиленовому пакеті та 6 (шість) таблеток різних кольорів (чотири оранжевого, одна фіолетового, одна зеленого), які знаходяться в сліп пакеті, які поміщено в прозорий пакети типу файл, наркотичним засобом, психотропною речовиною їх аналогом або прекурсором, якщо так, то яким саме, та якайого маса?

Для дослідження експерту(-ам) надати:

1. 15 (пятнадцять) пакетів прозорого кольору з речовиною рослинного походження, зеленого кольору, які поміщено в поліетиленовий пакет чорного кольору, який скріплений биркою на якій зроблено короткий роз`яснювальний надпис, підписи учасників та скріплено печаткою «Рівненській відділ поліції Чергова частина» , 6 (шість) пакетів прозорого кольору з порошкоподібною речовиною білого кольору, які поміщено в поліетиленовий пакет чорного кольору який скріплений биркою на якій зроблено короткий роз`яснювальний надпис, підписи учасників та скріплено печаткою «Рівненській відділ поліції Чергова частина», 43 (сорок три) таблетки білого кольору, які знаходяться в білому поліетиленовому пакеті та 6 (шість) таблеток різних кольорів (4 оранжевого, 1 фіолетового, 1 зеленого), які знаходяться в сліп пакеті, який поміщено в прозорий пакет типу файл, горловину якого скріплено биркою, на якій зроблено короткий роз`яснювальний надпис, підписи учасників та скріплено печаткою «Рівненській відділ поліції Чергова частина».

2. При необхідності матеріали кримінального провадження.

Надати експерту(ам) дозвіл на повне або часткове знищення об`єктів дослідження або зміну їх властивостей відповідно до існуючих методик проведення експертиз даного виду.

Після виконання експертизи висновок експерта Рівненського НДЕКЦ МВС України разом із об`єктами дослідження передати до Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області.

Попередити експерта (експертів) про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок експерта та відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків у суді чи під час проведення досудового слідства.

Ухвала остаточна, в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 79733718
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку