open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4891/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 лютого 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Литвинова І. В., при секретарі Винник С.М., розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Національної поліції України майора поліції Чередник І.А. про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

01.02.2019 у провадженні слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Литвинової І. В. надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого ГСУ Національної поліції України Чередник І.А., погоджене заступником начальника Департаменту - начальником управління за додержанням законів Національною поліцією України Генеральної прокуратури України Лукашенко О.О., про надання тимчасового доступу до речей і документів.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація.

Слідчий в судове засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином. До суду подав заяву про розгляд справи у його відсутність, у якій просив клопотання задовольнити в повному обсязі.

В обгрунтування клопотання вказав на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12017250150000797, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06.07.2017 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 146 КК України.

В ході розслідування встановлено, що 08.12.2012 року невстановлені особи незаконно позбавили волі громадянина ОСОБА_3, в подальшому утримуючи його на території с. Проців Бориспільського району Київської області, де утримували протягом тривалого часу. В період утримання ОСОБА_3 вказані невстановлені особи вчинили дії, щодо переоформлення права власності на майно ОСОБА_3, а саме «Золотоніська меблева фабрика».

В ході проведення слідчого експерименту за участю потерпілого ОСОБА_3 було встановлено, що приватний будинок, в якому утримували ОСОБА_3, незаконно позбавивши його волі, знаходиться за адресою: АДРЕСА_1

З метою розкриття даного злочину, встановлення осіб які його скоїли, встановлено координати (із зазначенням LAC та CID) оператора рухомого (мобільного) зв'язку ПрАТ «ВФ Україна», які фіксували за місцем скоєння злочину, а саме: АДРЕСА_1

LAC: 1862 CID: 10176, 10175, 10485, 39757, 39758, 39752, 39754;

LAC: 1912 CID: 7445, 11231, 46935, 51676;

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості досудового розслідування та отримання відомостей, які є необхідними для встановлення осіб, які вчинили вищевказане кримінальне правопорушення, у даному провадженні виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, які перебувають у володінні ПрАТ «ВФ Україна», розташованого за адресою: м. Київ вул. Лейпцизька, 15, щодо моніторингу з'єднань абонентів стільникового зв'язку, що діяли у зоні покриття ретрансляційних антен операторів мобільного зв'язку, а саме: інформації стосовно абонентів телекомунікаційних послуг, які знаходились в зоні дії зазначених вище базових станцій (ретрансляційних антен) в період часу: з 00 год. 00 хв. 08.12.2012 по 23 год. 59 хв. 31.12.2016, із зазначенням ІМЕІ телефонів, типу з'єднання, вхідних/вихідних дзвінків, SMS і ММS - повідомлень, інформації про GPRS - трафік, переадресацію, дати, часу і тривалості з'єднання; ідентифікаційні ознаки кінцевого (абонент А), абонентський серійний ІССІD, ІMSI, номери сім карти і ІМЕІ, ідентифікаційні ознаки, термінали, з якими відбувається сеанс зв'язку (абонент В), з'єднання нульової тривалості, за наявності контрактної умови надання відомостей про абонента, моніторингу телефонних з'єднань абонентів, з прив'язкою до місцевості та зазначенням адреси встановлення базових станцій (ретрансляційних антен) та азимутів.

Листом Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 05.04.2013 № 223-558/0/4-13 «Про деякі питання здійснення слідчим суддею суду першої інстанції судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб під час застосування заходів забезпечення кримінального провадження» визначено, що однорідні питання, які потрібно з'ясувати в рамках одного кримінального провадження шляхом застосування одного або різних видів заходів забезпечення, пов'язаних між собою (при цьому необхідність з'ясування таких питань обґрунтовується однаковими обставинами), можуть ініціюватися слідчим (прокурором) у рамках одного клопотання та вирішуватися слідчим суддею в одній ухвалі.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до п. 7, 8 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікаційних послуг, про зв'язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 9 Закону України «Про телекомунікації» встановлено, що охорона таємниці телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються технічними засобами телекомунікацій та інформаційна безпека телекомунікаційних мереж гарантуються Конституцією та законами України. Зняття інформації з телекомунікаційних мереж заборонене, крім випадків, передбачених законом.

Положеннями ст.ст. 159-162 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до документів, у тому числі, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

До охоронюваної законом таємниці, згідно Закону України «Про захист персональних даних» належать персональні дані особи, що становлять собою відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути ідентифікована.

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, а також враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати старшому слідчому ГСУ НП України майору поліції Чередник Ільмірі Анваровні та слідчим слідчої групи ГСУ НП України Подоляку Анджею Олександровичу та Шайдерову Павлу Олександровичу тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до інформації в електронному та друкованому вигляді, що зберігається у операторів телекомунікації (мобільного зв'язку) ПрАТ «ВФ Україна», розташованого за адресою: м. Київ вул. Лейпцизька, 15 та можливості їх вилучення, щодо моніторингу стосовно абонентів телекомунікаційних послуг, які працювали в період часу з 00 год. 00 хв. 08.12.2012 по 23 год. 59 хв. 31.12.2016 в зоні дії базових станцій (ретрансляційних антен):

LAC: 1862 CID: 10176, 10175, 10485, 39757, 39758, 39752, 39754;

LAC: 1912 CID: 7445, 11231, 46935, 51676;

із зазначенням ІМЕІ телефонів, типу з'єднання, вхідних/вихідних дзвінків без розкриття змісту, SMS і MMS-повідомлень без розкриття змісту, інформації про GPRS-трафік, переадресацію, дати, часу і тривалості з'єднання; ідентифікаційні ознаки кінцевого (абонент А), абонентський серійний ICCID, IMSI, номери сім карти і ІМЕІ, ідентифікаційні ознаки, термінали, з якими відбувається сеанс зв'язку (абонент В), з'єднання нульової тривалості, за наявності контрактної умови надання відомостей про абонента, моніторингу телефонних з'єднань абонентів, з прив'язкою до місцевості та зазначенням адреси встановлення базових станцій (ретрансляційних антен) та азимутів.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя І. В. Литвинова

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 у матеріалах судового провадження № 757/4891/19-к; примірник 2 та завірену копію ухвали надано слідчому Чередник І.А.

Слідчий суддя І. В. Литвинова

Джерело: ЄДРСР 79653275
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку