open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
221/8/19

3/221/345/2019

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 лютого 2019 року м. Волноваха

Суддя Волноваського районного суду Донецької області Чальцева Т.В., розглянувши справу про адміністративне правопорушення стосовно ОСОБА_1, який народився 18 вересня 1982 року, є громадянином України, не працює, зареєстрований та мешкає за адресою: АДРЕСА_1, паспорт серії ВВ 904280, виданий Волноваським РВ УМВС України в Донецькій області 10.08.1999 року, РНОКПП НОМЕР_1,

про притягнення до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 173-2 КУпАП

встановив:

25.12.2018 року о 13.30 годині ОСОБА_1, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за адресою мешкання: АДРЕСА_2, вчинив сварку зі своєю дружиною ОСОБА_2, в ході якої висловлювався на її адресу нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою, чим вчинив домашнє насильство та скоїв правопорушення, передбачене частиною 1 статті 173-2 КУпАП.

У судове засідання ОСОБА_1, належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи про адміністративне правопорушення, не з’явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутності, свою провину визнав, у скоєному розкаявся.

Згідно частини 1 статті 173-2 КУпАП адміністративна відповідальність настає у разі вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, тобто умисне вчинення будь-яких діянь (дій або бездіяльності) фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування насильства, що не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров’ю потерпілого.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» домашнє насильство - діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

Факт скоєння адміністративного правопорушення підтверджений:

-протоколом про адміністративне правопорушення серії ГП №217565 від 25.12.2018 року, який складений відповідно до вимог ст. 256 КУпАП,

-заявою та поясненнями ОСОБА_2,

-поясненнями свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4

За встановлених фактичних обставин справи, беззаперечно встановлено, що ОСОБА_1 вчинив домашнє насильство та скоїв правопорушення, передбачене частиною 1 статті 173-2 КУпАП, оскільки вказані вище факти його вини є переконливими, достатніми, відповідають фактичним обставинам справи та знайшли своє підтвердження в доказах, які містяться в матеріалах справи, що були повно досліджені в ході судового засідання.

На підставі наведеного та враховуючи особу порушника,який до адміністративної відповідальності притягується вперше, характер вчиненого правопорушення, суд вважає за необхідне накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в межах мінімального розміру, передбаченого санкцією ч. 1 ст. 173-2 КУпАП, в розмірі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про судовий збір» з ОСОБА_1 необхідно стягнути судовий збір в сумі 384,20 грн. до спеціального фонду Державного бюджету України.

Керуючись статтями 22, 23,33,221, 280-284 КУпАП,

постановив:

ОСОБА _1 визнати винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 173-2 КУпАП та накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 170 (ста сімдесяти) гривень 00 копійок в дохід держави на розрахунковий рахунок 31117106005179, МФО 899998, отримувач Волноваське УК/Волноваськ.р-н/21081100, ЄДРПОУ 37980308, банк отримувача Казначейство України (ел.адм.податків), код класифікації доходів бюджету 21081100, найменування коду класифікації «Адміністративні штрафи та інші санкції».

Стягнути з ОСОБА_1 до спеціального фонду Державного бюджету України на р/р №31211256026001, код класифікації доходів бюджету: 22030106, ЄДРПОУ: 37993783, отримувач коштів: ГУК у м. Києві/м.Київ/22030106, банк отримувача: Казначейство України (ЕАП), код банку отримувача (МФО): 899998, судовий збір в сумі 384 (триста вісімдесят чотири) гривні 20 копійок.

Роз’яснити, що згідно статті 307 КУпАП штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження такої постанови – не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

У разі несплати правопорушником штрафу в установлений законом строк, постанова про накладення штрафу відповідно до статті 308 КУпАП надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується: подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу та зазначеного у постанові про стягнення штрафу. Витрати на облік зазначених правопорушень. Розмір витрат на облік правопорушень визначається Кабінетом Міністрів України.

Постанова може бути оскаржена до Донецького апеляційного суду через Волноваський районний суд протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Постанова може бути пред’явлена до виконання протягом трьох місяців з моменту її винесення, до 06.05.2019 року.

Суддя Т.В. Чальцева

Джерело: ЄДРСР 79642129
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку