open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 307/3662/18

Провадження № 1-кп/307/415/19

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 січня 2019 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області в складі головуючого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , обвинуваченого ОСОБА_4 , розглянувши у судовому засіданні клопотання прокурора Тячівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про звільнення підозрюваної ОСОБА_4 відкримінальної відповідальностіу зв`язкуіз закінченнямстроків давності.

В С Т А Н О В И В:

До Тячівського районного суду з прокуратури Закарпатської області надійшло клопотання прокурора Тячівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про звільнення підозрюваної ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності.

Органом досудового розслідування ОСОБА_4 обвинувачується в тому,що вимогами документації конкурсних торгів на закупівлю робіт «Будівництво корпусу №2 ДНЗ в с. Чумальово вул. Набережна, 23, Тячівського району», яка затверджена 25 липня 2011 року, зокрема пунктом 6 «Кваліфікаційні критерії до учасників» розділу ІІІ «Підготовка пропозицій конкурсних торгів» передбачено, що для участі у процедурах закупівель учасники повинні мати кваліфікаційні дані, які відповідають, зокрема критерію наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, що також визначено ч.2 ст.16 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Згідно п.1 та п.3 ч.1 ст.29 вищевказаного Закону Замовник відхиляє пропозицію конкурсних торгів, у разі якщо учасник не відповідає кваліфікаційним критеріям, встановленим статтею 16 цього Закону, а також якщо пропозиція конкурсних торгів не відповідає умовам документації конкурсних торгів.

ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Фаворит-Буд-М», являючись службовою особою та будучи наділеним організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваження, з метою прийняття участі у державній закупівлі робіт з «Будівництва корпусу №2 ДНЗ в с.Чумальово вул. Набережна, 23, Тячівського району», яку проводив комітет з конкурсних торгів Тячівської районної державної адміністрації, у невстановленому досудовим розслідуванням місці та у невстановлений час, склав офіційний документ «Довідку про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід ТзОВ «Фаворит-Буд-М», яка ним була складена для участі у проведенні відкритих торгів у процесі державних закупівель, до якої вніс завідомо неправдиві відомості про те, що у ТзОВ «Фаворит-Буд-М» працюють ОСОБА_5 , маляр-штукатур V розряду, ОСОБА_6 , слюсар-сантехнік ІІІ розряду, ОСОБА_7 , маляр-штукатур V розряду, ОСОБА_8 , покрівельник ІІІ розряду, ОСОБА_9 , столяр ІІІ розряду, ОСОБА_10 , маляр-штукатур ІІІ розряду, ОСОБА_11 , штукатур-плиточник ІV розряду, ОСОБА_12 , штукатур-плиточник ІІІ розряду, ОСОБА_13 , слюсар-сантехнік ІV розряду, ОСОБА_6 , слюсар-сантехнік ІІІ розряду, ОСОБА_14 , муляр-штукатур V розряду, ОСОБА_15 , штукатур-плиточник V розряду, ОСОБА_16 , електрик ІІІ розряду, ОСОБА_17 , електрик ІІІ розряду, засвідчив достовірність відомостей у довідці своїм особистим підписом та печаткою ТзОВ «Фаворит-Буд-М».

Всупереч наведеному, рішенням адміністративної колегії Закарпатського обласного територіального відділення антимонопольного комітету України за № 53 від 29 травня 2012 року встановлено, що ОСОБА_5 , маляр-штукатур V розряду, ОСОБА_9 , столяр ІІІ розряду, ОСОБА_10 , маляр-штукатур ІІІ розряду, ОСОБА_11 , штукатур-плиточник ІV розряду, ОСОБА_12 , штукатур-плиточник ІІІ розряду, ОСОБА_14 , муляр-штукатур V розряду, ОСОБА_16 , електрик ІІІ розряду, ОСОБА_17 , електрик ІІІ розряду у ТзОВ «Фаворит-Буд-М» не працювали, та визнано, що ТзОВ «Фаворит-Буд-М» (Мукачівський район, с.Чинадієво, вул.Зелена, 73 А) та ТзОВ «Мендоса» (м. Ужгород, вул. Новака, 4/16) під час участі у процедурі закупівлі робіт з «Будівництва корпусу №2 ДНЗ в с.Чумальово вул.Набережна, 23, Тячівського району», яку проводив комітет з конкурсних торгів Тячівської РДА, вчинили порушення законодавства, передбаченого п.4 ч.2 ст.6, п.1 ст.50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, та на них накладено штрафи, які на даний час сплачено.

Після чого, 01 вересня 2011 року, ОСОБА_4 , для участі у процедурі закупівлі робіт з «Будівництва корпусу №2 ДНЗ в с.Чумальово вул.Набережна, 23, Тячівського району», подав до комітету з конкурсних торгів Тячівської районної державної адміністрації, який знаходиться в м.Тячів, вул.Незалежності, 30, Закарпатської області, «Пропозицію конкурсних торгів на закупівлю робіт» у складі якої подав підроблену «Довідку про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід ТзОВ «Фаворит-Буд-М», яка ним була складена для участі у проведенні відкритих торгів у процесі державних закупівель, і в яку він вніс завідомо неправдиві відомості про те, що в нього працюють ОСОБА_5 , маляр-штукатур V розряду, ОСОБА_9 , столяр ІІІ розряду, ОСОБА_10 , маляр-штукатур ІІІ розряду, ОСОБА_11 , штукатур-плиточник ІV розряду, ОСОБА_12 , штукатур-плиточник ІІІ розряду, ОСОБА_14 , муляр-штукатур V розряду, ОСОБА_16 , електрик ІІІ розряду, ОСОБА_17 , електрик ІІІ розряду, хоча вказані особи у ТзОВ «Фаворит-Буд-М» не працювали.

За наслідками вказаних закупівель, пропозицію ТОВ «Фаворит-Буд-М» визнано переможцем торгів на виконання робіт з «Будівництва корпусу №2 ДНЗ в с.Чумалево, вул.Набережна, 23, Тячівського району» та 17.10.2011 між ним та Тячівською РДА укладено договір на виконання вищевказаних робіт на загальну суму 4995056 грн.

Крім цього, встановлено, що вимогами документації конкурсних торгів на закупівлю робіт «Капітальний ремонт основних несучих конструкцій підвальних приміщень акушерсько-гінекологічного корпусу Тячівської районної лікарні №1 в м. Тячів, Закарпатської області», яка затверджена 29 серпня 2011 року, зокрема пунктом 6 «Кваліфікаційні критерії до учасників» розділу ІІІ «Підготовка пропозицій конкурсних торгів» передбачено, що для участі у процедурах закупівель учасники повинні мати кваліфікаційні дані, які відповідають, зокрема критерію наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, що визначено ч.2 ст.16 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Згідно п.1 та п.3 ч.1 ст.29 вищевказаного Закону Замовник відхиляє пропозицію конкурсних торгів, у разі якщо учасник не відповідає кваліфікаційним критеріям, встановленим статтею 16 цього Закону, а також якщо пропозиція конкурсних торгів не відповідає умовам документації конкурсних торгів.

ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Фаворит-Буд-М», являючись службовою особою та будучи наділеним організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваження, з метою прийняття участі у державній закупівлі робіт з «Капітального ремонту основних несучих конструкцій підвальних приміщень акушерсько-гінекологічного корпусу Тячівської районної лікарні №1 в м.Тячів, Закарпатської області», яку проводив комітет з конкурсних торгів Тячівської районної державної адміністрації, у невстановленому досудовим розслідуванням місці та у невстановлений час, склав офіційний документ «Довідку про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід ТзОВ «Фаворит-Буд-М», яка ним була складена для участі у проведенні відкритих торгів у процесі державних закупівель, до якої вніс завідомо неправдиві відомості про те, що у ТзОВ «Фаворит-Буд-М» працюють ОСОБА_5 , маляр-штукатур V розряду, ОСОБА_6 , слюсар-сантехнік ІІІ розряду, ОСОБА_7 , маляр-штукатур V розряду, ОСОБА_8 , покрівельник ІІІ розряду, ОСОБА_9 , столяр ІІІ розряду, ОСОБА_10 , маляр-штукатур ІІІ розряду, ОСОБА_11 , штукатур-плиточник ІV розряду, ОСОБА_12 , штукатур-плиточник ІІІ розряду, ОСОБА_13 , слюсар-сантехнік ІV розряду, ОСОБА_6 , слюсар-сантехнік ІІІ розряду, ОСОБА_14 , муляр-штукатур V розряду, ОСОБА_15 , штукатур-плиточник V розряду, ОСОБА_16 , електрик ІІІ розряду, ОСОБА_17 , електрик ІІІ розряду, засвідчив достовірність відомостей у довідці своїм особистим підписом та печаткою ТзОВ «Фаворит-Буд-М».

Всупереч наведеному, рішенням адміністративної колегії Закарпатського обласного територіального відділення антимонопольного комітету України за №81 від 31 липня 2012 року встановлено, що ані ОСОБА_5 , маляр-штукатур V розряду, ані ОСОБА_16 , електрик ІІІ розряду у ТзОВ «Фаворит-Буд-М» не працювали, та визнано, що ФОП ОСОБА_18 ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) та ТзОВ «Фаворит-Буд-М» (Мукачівський район, с.Чинадієво, вул.Зелена 73 А), під час участі у процедурі закупівлі робіт з «Капітального ремонту основних несучих конструкцій підвальних приміщень акушерсько-гінекологічного корпусу Тячівської районної лікарні №1 в м. Тячів, Закарпатської області», яку проводив комітет з конкурсних торгів Тячівської РДА, вчинили порушення законодавства, передбаченого п. 4 ч. 2 ст. 6, п. 1 ст. 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, та на них накладено штрафи, які на даний час сплачено.

Після чого, 29 вересня 2011 року, ОСОБА_4 , для участі у процедурі закупівлі робіт з «Капітального ремонту основних несучих конструкцій підвальних приміщень акушерсько-гінекологічного корпусу Тячівської районної лікарні №1 в м. Тячів, Закарпатської області», подав до комітету з конкурсних торгів Тячівської районної державної адміністрації, який знаходиться в м. Тячів, вул. Незалежності, 30, Закарпатської області, «Пропозицію конкурсних торгів на закупівлю робіт» у складі якої подав підроблену «Довідку про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід ТзОВ «Фаворит-Буд-М», яка ним була складена для участі у проведенні відкритих торгів у процесі державних закупівель, і в яку він вніс завідомо неправдиві відомості про те, що в нього працюють ОСОБА_5 , маляр-штукатур V розряду та ОСОБА_16 , електрик ІІІ розряду, ОСОБА_19 , муляр ІІІ розряду, хоча вказані особи у ТзОВ «Фаворит-Буд-М» не працювали.

Органом досудового розслідування дії ОСОБА_4 кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 КК України.

Обвинувачений у судовому засіданні клопотання прокурора підтримав та просить його задовольнити, просить звільнити його від кримінальної відповідальності у зв`язку з закінчення строків притягнення до кримінальної відповідальності.

Заслухавши думку прокурора, який підтримав клопотання, суд вважає, що ОСОБА_4 слід звільнити від кримінальної відповідальності в зв`язку із закінченням строків давності.

Згідно до ст. 49 ч. 1 п. 2 Кримінального кодексу України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минули такі строки: три роки у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання у виді обмеження, або позбавлення волі.

Яквстановлено всудовому засіданніобвинуваченим вчиненозлочин невеликої тяжкостіі зчасу йоговчинення пройшлобільше трьох років, а тому суд прийшов до висновку, що дана справа підлягає закриттю в зв`язку із закінченням строків давності.

Речовий доказ - тендерну документацію по об`єкту «Будівництво корпусу №2 ДНЗ в с. Чумальово, вул. Набережна, 23, Тячівського району», який зберігається при матеріалах кримінального провадження, слід залишити при матеріалах кримінального провадження.

Враховуючи наведене та керуючись п. 1 ч. 2, ч. 6 ст. 284, ч. 1 ст. 285, ст. 287, 314 КПК України, ст. 49 ч. 1 п. 2 КК України,

У Х В А Л И В:

Звільнити від кримінальної відповідальності ОСОБА_4 за ч. 1 ст. 366 КК України в зв`язку із закінченням строків давності та кримінальне провадження № 42018071160000064 відносно нього закрити.

Речовий доказ - тендерну документацію по об`єкту «Будівництво корпусу №2 ДНЗ в с. Чумальово, вул. Набережна, 23, Тячівського району», який зберігається при матеріалах кримінального провадження - залишити при матеріалах кримінального провадження.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Закарпатської області через Тячівський районний суд протягом 7 діб з дня її оголошення.

Суддя Тячівського районного суду: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 79539164
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку