open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

К К

Справа № 392/3/19

Провадження № 3/392/68/19

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 січня 2019 року м.Мала Виска

Суддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області Кавун Т.В., з участю прокурора Швеця К.К., при секретарі Стець Т.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду справу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, паспорт серії ЕА №871533, ІПН НОМЕР_1, слюсара ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" Смолінської шахти, депутата Березівської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області, зареєстрованого та проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2

за ч.1 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1, будучи депутатом Березівської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області, - суб'єктом декларування в розумінні підпункту "б" пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України "Про запобігання корупції", несвоєчасно подав без поважних причин деларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік, а саме: 25.07.2017 року о 15 годині 06 хвилин, чим вчинив адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, відповідальність за вчинення якого передбачена ч.1 ст.172-6 КУпАП.

В судовому засіданні, гр.ОСОБА_1 вину визнав та пояснив, що несвоєчасно подав декларацію у зв'язку із тим, що вдома не має персонального комп"ютера , а в сільській раді не має робочого кабінету з доступом до мережі інтернету.

Прокурор в судовому засіданні вказав, що ОСОБА_1 винен у вчиненні адміністративного правопорушення і його слід притягнути до адміністративної відповідальності.

Заслухавши думку особи, стосовно якої складений протокол, дослідивши матеріали справи, вважаю, що вина ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, повністю підтверджується дослідженими в судовому засіданні доказами.

Зокрема, згідно ч.1 ст.172-6 КУпАП, відповідальність настає за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Так, згідно рішення першої сесії сьомого скликання Березівської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області від 06.11.2015 року за №1, визнано повноваження депутата ОСОБА_1.

Відповідно до пункта 1, підпункта "в" частини 1 статті 3 Закону України "Про запобігання корупції", субєктами, на яких поширюється дія цього Закону, є державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування.

Згідно ч.1 ст.45 Закону України "Про запобігання корупції", особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобовязані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Тобто, відповідно до підпункту в п.1 ч.1 ст.3 Закону України "Про запобігання корупції", ОСОБА_1 був зобов'язаний подати декларацію за 2016 рік.

Незважаючи на вищевказані зобов'язання, ОСОБА_1 декларацію подав лише 25.07.2017 року.

Враховуючи викладене, оцінюючи зібрані по справі докази, суддя дійшла висновку про наявність вини ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Керуючись ст.ст. 283, 284, 294 та ч.1 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнати винним в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення і застосувати адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 850 гривень 00 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір в сумі 384 гривні 20 коп.

Роз'яснити особі до якої застосовано адміністративне стягнення, що відповідно до частини 1 статті 307 КУпАП штраф має бути сплачений порушником не пізніше як через 15 (п'ятнадцять) днів з дня вручення йому копії постанови про накладення штрафу.

Відповідно до статті 308 КУпАП, у разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною 1 статті 307 КУпАП, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу, тобто 1700 грн. 00 коп.

Постанову може бути оскаржено протягом 10 днів з моменту її винесення.

Суддя Т.В.Кавун

Джерело: ЄДРСР 79530592
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку