open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 522/20410/18

Провадження № 3/522/996/19

П О С Т А Н О В А

І м е н е м У к р а ї н и

29 січня 2019 року суддя Приморського районного суду м. Одеси Іванов В.В., прокурора – Острик О.В., особи, яка притягається до відповідальності – ОСОБА_1, розглянувши матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією стосовно:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянки України, працюючої в ДУ «Одеський слідчий ізолятор» на посаді молодшого інспектора 2 категорії відділу режиму і охорони, зареєстрованої та проживаючої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА _1 відповідно до п. п. «в» п.1 ч.1 ст.3 Закону України «Про запобігання корупції», являючись особою рядового складу державно ї кримінально-виконавчої служби, перебуваючи на посаді молодшого інспектора 2 категорії відділу режиму і охорони ДУ «Одеський слідчий ізолятор», несвоєчасно, без поважних причин, подала за місцем роботи щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, чим, на думку поліцейського, який склав протокол, вчинила правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність, за яке передбачена ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Викладене на думку поліцейського, який склав вищевказаний протокол, підтверджується матеріалами адміністративної справи, а саме: протоколом № 736 про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією від 15.11.2018 року, письмовими поясненнями ОСОБА_1 від 11.10.2018 року, повідомлення НАЗК про факт несвоєчасного подання декларації ОСОБА_1 №19 від 18.04.2018 року, рапортом ст. о/у відділу Управління захисту економіки в Одеській області ДЗЕ НП України ОСОБА_2.

В судовому засіданні ОСОБА_1 визнала свою вину частково, просила закрити провадження по справі про адміністративне правопорушення у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення, оскільки датою виявлення правопорушення необхідно рахувати з моменту повідомлення начальником ДУ «Одеська установа виконання покарань №21» Національного агентства з питань запобігання корупції, тобто з 18.04.2018 року.

Ретельно ознайомившись з адміністративними матеріалами, а саме: протоколом № 736 про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією від 15.11.2018 року, письмовими поясненнями ОСОБА_1 від 11.10.2018 року, повідомлення НАЗК про факт несвоєчасного подання декларації ОСОБА_1 №19 від 18.04.2018 року, рапортом ст. о/у відділу Управління захисту економіки в Одеській області ДЗЕ НП України ОСОБА_2, поясненнями ОСОБА_1, наданими під час розгляду адміністративної справи, вважаю, що справу про адміністративне правопорушення стосовно ОСОБА_1, за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, необхідно закрити, у зв’язку з закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строку накладення адміністративного стягнення.

Як встановлено в судовому засіданні, 18.04.2018 року листом начальника ДУ «Одеська установа виконання покарань №21» повідомлення про факт несвоєчасного подання декларації ОСОБА_1 №19 від 18.04.2018 року Національного агентства з питань запобігання корупції. Тобто, строки накладення адміністративного стягнення закінчились ще наприкінці липня 2018 року.

Відповідно до ч.2 ст.7 КУпАП провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності.

Згідно ч.2 ст.38 КУпАП, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніше як через три місяці з дня його виявлення.

Відповідно до п.7 ч.1 ст.247 КУпАП розпочате провадження у справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю з підстав закінчення на момент розгляду справи строків, передбачених ст.38 КУпАП.

Згідно з ст. 284 КУпАП по справі про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить одну з таких постанов: про накладення адміністративного стягнення , про застосування заходів впливу, передбачених статтею 24-1 цього Кодексу; про закриття справи.

Дослідження матеріалів адміністративної справи стосовно ОСОБА_1, складених за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, встановлено, що дата виявлення адміністративного правопорушення 18.04.2018 року, тобто на момент надходження справи в провадження судді Іванова В.В, строки накладення адміністративного стягнення сплинули, тому розпочате провадження в справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю, оскільки строки, передбачені ст.38 КУпАП, на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення закінчились.

Враховуючи вищевикладене, вважаю, що провадження по справі про адміністративне правопорушення стосовно ОСОБА_1, за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, потрібно закрити.

Керуючись ст. ст. 9, 10, 24, 38, 172-6, 268, 283, 284 КУпАП, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративне провадження стосовно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, - закрити у зв’язку з закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строку накладення адміністративного стягнення.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги через Приморський районний суд м. Одеси протягом десятиденного строку з дня винесення постанови.

Суддя

Приморського районного суду м. Одеси В.В. ОСОБА_2

29.01.2019

Джерело: ЄДРСР 79523461
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку