open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 750/4041/18

Провадження № 1-кс/750/185/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 січня 2019 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Чернігова Самусь Л.В., за участю секретаря Панасюк Т.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Чернігові клопотання слідчого СВ Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Миронової В.Р. про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №120182700100002820 від 21.04.2018, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчого відділу Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Миронова В.Р. звернулася до суду з клопотанням, яке погоджено прокурором Чернігівської місцевої прокуратури Гузєєвою О.В., в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю та зобов'язати ТОВ «лайфселл», що розташоване за адресою: вул. Амосова, 12, м. Київ, виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки абонентських номерів абонентських номерів сім-карток НОМЕР_2, НОМЕР_3 у період часу з 00.00 год. 19 квітня 2018 року по теперішній час та надати слідчим слідчого відділу Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Мироновій Вікторії Русланівні або слідчому Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області Гриценко Івану Олександровичу, або слідчому Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області Кравченко Богдану Сергійовичу тимчасовий доступ і можливість вилучення наступної інформації: адреси розташування та номери базових станцій; типи з'єднань (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, з'єднання нульової тривалості); дата, час та тривалість з'єднання; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонента А) (абонентський, серійний, ІМSI номери сім-картки, ІМЕІ, з'єднання нульової тривалості); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв'язку (абонент Б), з'єднання нульової тривалості.

Слідчий, в провадженні якої перебуває кримінальне провадження, в судове засідання не з'явилася, про час та місце розгляду клопотання повідомлялася належним чином, через канцелярію суду подала заяву, в якій просила розгляд клопотання проводити без її участі, підтримала заявлене клопотання, просила його задовольнити, з наведених у ньому підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України представник ТОВ «лайфселл» в судове засідання не викликався.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку про необхідність часткового задоволення клопотання, з огляду на таке.

Чернігівським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №120182700100002820, розпочатому 21.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185, ч.1 ст. 289 КК України, за фактом викрадення зварювального апарату марки «Міг», зварювального апарату марки «Кайзер», ліхтарика марки «Хелла», модель «BMW 520», мопеда марки «Honda Dio», 2006 року випуску, реєстраційний номер НОМЕР_1, чим ОСОБА_5 заподіяно матеріальну шкоду невстановленою особою, що мало місце в період часу з 19.04.2018 по 21.04.2018, шляхом пошкодження навісного замка та проникнення до приміщення гаражу АДРЕСА_1.

В ході досудового розслідування було встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення можуть бути причетні ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешкає ; АДРЕСА_2, користується абонентським номером НОМЕР_2 оператора телекомунікаційних послуг ТОВ «лайфселл», та ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_2, мешкає: АДРЕСА_3, користується абонентським номером НОМЕР_3 оператора телекомунікаційних послуг ТОВ «лайфселл».

З метою встановлення фактичних обставин кримінального провадження, встановлення та відшукання осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, підтвердження чи спростування інформації щодо причетності до вчинення вказаного злочину ОСОБА_6 та ОСОБА_7, слідчий звернулася до суду з даним клопотанням.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з якими подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включать речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч.5 ст. 163 КПК України).

За змістом положень ст.ст. 9, 34 Закону України «Про телекомунікації», ст. 14 Закону України «Про захист персональних даних», ч.2 ст. 159, п.7 ч.1 ст. 162 КПК України, документи, які цікавлять слідство, містять охоронювану законом таємницю, тому тимчасовий доступ та їх вилучення має відбуватися на підставі ухвали слідчого судді з урахуванням доведеності підстав, передбачених ч.5 ст. 163, ч.6 ст. 163 КПК України.

В ході розгляду даного клопотання, зазначені у ньому данні дають достатні підстави вважати, що документи з інформацією, яка містить охоронювану законом таємницю, знаходяться у оператора телекомунікаційних послуг ТОВ «лайфселл», необхідні органу досудового розслідування для встановлення осіб, які можуть бути причетними до вказаного вище кримінального правопорушення, підтвердження чи спростування інформації щодо причетності до вчинення вказаного злочину ОСОБА_6 та ОСОБА_7, зазначені документи можуть бути використані як доказ та матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, і іншим способом довести ці обставини неможливо, а вилучення їх копій необхідне для досягнення вказаної мети, тому є всі підстави для задоволення клопотання в цій частині.

Проте, слідчий у клопотанні просить надати тимчасовий доступ до речей і документів за визначений період часу, вказавши кінцевий термін такого періоду як «по теперішній час», однак така вимога не містить належного обґрунтування та законних підстав, а тому клопотання не підлягає задоволенню в цій частині.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 163, 164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити частково.

Зобов 'язати оператора телекомунікаційних послуг ТОВ «лайфселл», (розташоване за адресою: вул. Амосова, 12, м. Київ) виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки абонентських номерів сім-карток НОМЕР_2, НОМЕР_3 у період часу з 00.00 год. 19 квітня 2018 року по 00.00 год. 08 січня 2019 року, та надати слідчому слідчого відділу Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Мироновій Вікторії Русланівні або слідчому слідчого відділу Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області Гриценко Івану Олександровичу, або слідчому слідчого відділу Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області Кравченко Богдану Сергійовичу тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю вилучення копій таких, що містять наступну інформацію: адреси розташування та номери базових станцій; типи з'єднань (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, з'єднання нульової тривалості); дата, час та тривалість з'єднання; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонента А) (абонентський, серійний, ІМSI номери сім-картки, ІМЕІ, з'єднання нульової тривалості); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв'язку (абонент Б), з'єднання нульової тривалості.

Строк дії ухвали встановити до 22 лютого 2019 року.

Другий примірник ухвали, копію ухвали вручити слідчому.

Роз'яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Л.В. Самусь

Джерело: ЄДРСР 79421767
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку