open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №461/286/19

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 січня 2019 року суддя Галицького районного суду м. Львова Городецька Л.М., з участю: секретаря судового засідання Скаб В.О., прокурора Васильківа Н.В., особи, яка притягується до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, розглянувши матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА _1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, українця, із середньою освітою, неодруженого, який обіймає посаду молодшого інспектора 2-ї категорії відділу режиму і охорони ДУ «Львівська установа виконання покарань (№19)», який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1, ІПН НОМЕР_1,

за ч.1 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

в с т а н о в и в :

ОСОБА _1, обіймаючи посаду молодшого інспектора 2-ї категорії відділу режиму і охорони ДУ «Львівська установа виконання покарань (№19)», відповідно до підпункту «д» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», примітки до статті 172-6 КУпАП, являючись суб'єктом відповідальності, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», в порушення вимог ч.1 ст.45 вказаного Закону, несвоєчасно, без поважних причин, а саме 03.04.2018 року о 12:41 год. подав на офіційний веб-сайт Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік, яким вчинив адміністративне правопорушення пов'язане із корупцією, передбачене ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1ст.172-6 КУпАП, ОСОБА_1 визнав та погодився із обставинами вчинення правопорушення викладеними у протоколі про вчинення адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП від 10.01.2019 року. Однак, у письмових заперечення вказав на те, що не погоджується із викладеними у протоколі твердженнями щодо дати вчинення та виявлення правопорушення. На його думку, якщо обов'язок подати щорічну декларацію у нього виник у строк до 00 год. 00 хв. 01 квітня 2018 року, то датою вчинення ним правопорушення є 01.04.2018 року. Відтак, датою виявлення правопорушення слід вважати день виявлення уповноваженим органом опублікування несвоєчасно поданої декларації, тобто 03.04.2018 року. Відтак, просить суд закрити провадження у справі на підставі ч.3 ст.38 КУпАП.

Прокурор обставини викладені у протоколі про вчинення адміністративного правопорушення підтримав, зазначивши про наявність в діях ОСОБА_1 ознак діянь передбачених ч.1ст.172-6 КУпАП. Заперечив проти закриття провадження у справі.

Заслухавши пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, прокурора та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що ОСОБА_1 вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Вина ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1ст.172-6 КУпАП підтверджується зібраними та дослідженими судом доказами. Зокрема, протоколом про вчинення адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, передбаченого ст.172-6 ч.1 КУпАП № 101 від 10 січня 2019 року (а.с. 2-6), яким встановлено факт вчинення порушення ОСОБА_1 вимог ст.45 Закону України «Про запобігання корупції», відповідно вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-6 ч.1 КУпАП; посадовою інструкцією молодшого інспектора на внутрішніх постах; наказом №39о/с від 26 липня 2016 року про призначення на посаду; табелями обліку робочого часу за лютий та березень 2018 року; результатами пошуку (2) згідно якого ОСОБА_1 подав декларацію о 12.41 год. 03.04.2018 року (а.с. 9).

На підставі викладеного ОСОБА_1 слід визнати винним у порушенні встановлених ст.45 Закону України «Про запобігання корупції», обов'язків щодо подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додається до Закону та відповідно у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП.

На думку суду, підстав для закриття провадження у справі на підставі ч.3 ст.38 КУпАП немає, оскільки уповноваженою особою Управління захисту економіки у Львівській області Департаментом захисту економіки НП України вірно визначено дату вчинення ОСОБА_1 правопорушення передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Відповідно до ч.3 ст.38 КУпАП, адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов'язаного з корупцією, а також правопорушень, передбачених статтями 164-14, 212-15, 212-21 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Датою виявлення правопорушення є дата складення протоколу, оскільки саме тоді компетентним органом виявлено елементи його складу: об'єкт, об'єктивну сторону, суб'єкт та суб'єктивну сторону.

Відтак, твердження ОСОБА_1 викладені у запереченнях, є його суб'єктивною думкою, яка не відповідає розумінню змісту ч.3 ст.38 КУпАП.

Поряд з тим, відповідно до ч.2 ст.33 КУпАП при накладенні стягнення враховується характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують та обтяжують відповідальність.

Згідно ст.22 КУпАП при малозначності вчиненого адміністративного правопорушення орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням.

При призначенні адміністративного стягнення, з урахуванням обставин справи та особи правопорушника, який визнав свою вину, раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, а також приймаючи до уваги не значний проміжок часу між визначеним законом строком подання декларацій та датою подання декларації, враховуючи малозначність вчиненого адміністративного правопорушення, суд вважає за можливе звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням.

Керуючись ст.ст. 22, 33, ч.1 ст. 172-6, 283, 284 КУпАП, ст. ст.45 Закону України «Про запобігання корупції», суд

п о с т а н о в и в :

ОСОБА _1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 172-6 КУпАП.

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 176-2 КУпАП, у зв'язку із застосуванням ст. 22 КУпАП та обмежитись усним зауваженням.

Провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.172-6 КУпАП, відносно ОСОБА_1 - закрити.

Постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її винесення.

Суддя Л.М. Городецька

Джерело: ЄДРСР 79410266
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку