open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41

________________________________________________________________________

УХВАЛА

21.01.2019

м. Харків

Справа № 922/3241/18

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Хотенця П.В.

при секретарі судового засідання Помпі К.І

розглянувши в порядку загального позовного провадження справу

за позовом

Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОДІЛЬСЬКИЙ БРОЙЛЕР", с. Воробіївка, Хмельницької області

до

Товариства з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарське підприємство "КОЛОС", с. Гоптівка, Харківської області

про

стягнення 8402000,47 грн.

за участю представників сторін:

позивача - ОСОБА_1, дов. від 17.01.2019 року

відповідача - ОСОБА_2, ордер №000032 від 21.01.2019 року

ВСТАНОВИВ:

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю "ПОДІЛЬСЬКИЙ БРОЙЛЕР", с. Воробіївка, Хмельницької області звернулося до господарського суду Харківської області з позовною заявою до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарське підприємство "КОЛОС", с. Гоптівка, Харківської області про стягнення 4179095,99 грн. основного боргу, 1549685,88 грн. процентів річних, 1419489,81 грн. пені, 835819,19 грн. штрафу та 417909,60 грн. штрафу за договором поставки № ЧГ-4/17 від 02 лютого 2017 року.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 28 листопада 2018 року було прийнято позовну заяву до розгляду; відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження з повідомленням сторін та призначено підготовче засіданні на 26 грудня 2018 року на 11:20 годин.

19 грудня 2018 року, через канцелярію суду, Товариством з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарське підприємство "КОЛОС" подано відзив (вхідний № 35387) на позовну заяву.

26 грудня 2018 року через канцелярію суду, Товариством з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарське підприємство "КОЛОС" подано клопотання (вхідний №35739) про відкладення підготовчого засідання.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 26 грудня 2018 року було продовжено Товариству з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарське підприємство "КОЛОС" процесуальний строк на подання до суду відзиву (вхідний № 35387) на позовну заяву до 19 грудня 2018 року та приєднано відзив до матеріалів справи.

Протокольною ухвалою від 26 грудня 2018 року підготовче засідання було відкладено на 21 січня 2019 року на 11 годин.

04 січня 2019 року, через канцелярію суду, Товариством з обмеженою відповідальністю "ПОДІЛЬСЬКИЙ БРОЙЛЕР" подано відповідь (вхідний № 180) на відзив, яку суд приймає та долучає до матеріалів справи.

21 січня 2019 року, через канцелярію суду, Товариством з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарське підприємство "КОЛОС" подано заяву (вхідний № 1576) про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АГРО".

Представник відповідача у підготовчому засіданні підтримує заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АГРО".

Представник позивача у підготовчому засіданні проти заяви відповідача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АГРО" заперечує.

Суд, розглянувши в межах підготовчого провадження заяву відповідача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АГРО", встановив наступне.

Основним предметом доказування у даній справі є обсяг повноважень, які були передані від первісного кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АГРО" до позивача - Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОДІЛЬСЬКИЙ БРОЙЛЕР" за договором про відступлення права вимоги № 957 від 26 квітня 2018 року.

Умовами договору про відступлення права вимоги № 957 від 26 квітня 2018 року встановлено, що первісний кредитор відступає (передає), а новий кредитор набуває (приймає) надежне первісному кредитору право грошової вимоги на отримання суми боргу, яка належить до сплати боржником первісному кредитору, а саме борг в розмірі 4000000, 00 грн. При цьому, як вказує відповідач, жодним пунктом договору не передбачено пункту в якому було б вказано про те, що крім суми боргу передається право вимоги на ті штрафні санкції, які відповідач мав би сплатити на користь первісного кредитора через невиконання основного зобов'язання перед первісним кредитором. Всі пункти договору про відступлення права вимоги містять і собі лише посилання на те, що сума боргу у розмірі 4000000,00 грн. може містити в собі і штрафні санкції крім суми основного боргу за несвоєчасно сплачений товар.

Відповідно до частини 1, 2 статті 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи вищевикладене, суд приймаючи до уваги приписи статті 50 Господарського процесуального кодексу України вважає за необхідне заяву відповідача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача – Товариство з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АГРО" задовольнити та залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача – Товариство з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АГРО".

Частиною 3 статті 177 Господарського процесуального кодексу України визначено, що підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи вищевикладене, з метою дотримання судом мети (завдання) підготовчого провадження для забезпечення прав учасників справи, належної підготовки справи для розгляду по суті, приймаючи до уваги сплив строку проведення підготовчого провадження (28 січня 2019 року), суд, керуючись частиною 3 статті 177 Господарського процесуального кодексу України, вбачає за доцільне продовжити строк проведення підготовчого засідання на 30 днів, до 27 лютого 2019 року.

На підставі викладеного та керуючись статтями 12, 50, 120, 176, 177, 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України, суд-

УХВАЛИВ:

1. Заяву (вхідний № 1576 від 21 січня 2019 року) Товариства з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарське підприємство "КОЛОС" про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача – Товариство з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АГРО" задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача – Товариство з обмеженою відповідальністю "ІМПЕРІЯ АГРО" (54000, м. Миколаїв, вул. Велика Морська, 143).

2. Продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів, до 27 лютого 2019 року.

3. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

4. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 22.01.2019 року.

Суддя

ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 79312891
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку