open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4 тел.: 0 (4653) 21-202

Справа №730/1633/18

У Х В А Л А

"16" січня 2019 р. м. Борзна

Борзнянський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого судді - Луговця О.А.

з участю секретаря судового засідання - Чорнухи Н.О.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Борзни в порядку загального позовного провадження справу за позовом ОСОБА_1 до Комарівської сільської ради Борзнянського району Чернігівської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась до суду з зазначеним позовом, в якому просить визнати за нею право власності на житловий будинок, що залишився після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1. її матері ОСОБА_3 й знаходиться в АДРЕСА_1. Свої вимоги обгрунтовує тим, що після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2. її батька ОСОБА_4 спадщину прийняла його дружина ОСОБА_3, а вона в свою чергу прийняла спадщину після смерті матері, але не може оформити право власності на спадкове нерухоме майно за законом через нотаріальну контору, оскільки у покійних спадкодавців відсутні правоустановлюючі документи на належне їм домоволодіння, яке відносилося до колгоспного двору.

Ухвалою судді Борзнянського районного суду Чернігівської області від 26 грудня 2018 року дана позовна заява прийнята до розгляду, відкрито загальне позовне провадження у справі й призначено підготовче судове засідання.

В підготовче судове засідання позивачка не з'явилась, а прибув її представник за довіреністю від 26 березня 2018 року ОСОБА_5, яка повідомила, що не має статусу адвоката; виклик до суду отримала вона, а не позивачка.

Водночас суд не може допустити ОСОБА_5 в якості представника позивача ОСОБА_1, оскільки згідно з вимогами п.11 ст.16-1 розділу XV Перехідні положення Конституції України, ч.1 ст.60 ЦПК України з 01 січня 2019 року представником у суді першої інстанції може бути адвокат або законний представник, у відповідності до ч.2 ст.60, ч.6 ст.19 ЦПК України виниклий спір не випливає з трудових відносин та не належить до категорії малозначних справ (в силу п.2 ч.4 ст.276 ЦПК України підлягає розгляду лише за правилами загального позовного провадження), а ОСОБА_5 не є адвокатом чи законним представником.

Відповідач Комарівська сільська рада в підготовче судове засідання представника не направила, у встановлений судом строк відзиву на позов не подала, надавши заяву про розгляд справи в їх відсутність, позовні вимоги визнає повністю.

Таким чином, враховуючи неявку в підготовче судове засідання позивача та про якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце розгляду справи, з огляду на приписи п.1 ч.2 ст.198, п.1 ч.2 ст.223 ЦПК України підготовче засідання в даній цивільній справи слід відкласти та здійснити виклик позивача ОСОБА_1 за наданим її представником ОСОБА_5 номером мобільного телефону НОМЕР_1.

На підставі викладеного, керуючись ст.19, 60, 128, 198, 223, 276 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Підготовче засідання в справі за позовом ОСОБА_1 до Комарівської сільської ради Борзнянського району Чернігівської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування відкласти на 22 січня 2019 року о 12-00 год.

Виклик позивача ОСОБА_1 здійснити за наданим її представником ОСОБА_5 номером мобільного телефону НОМЕР_1.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Борзнянського районного суду О.А.Луговець

Джерело: ЄДРСР 79214514
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку