open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 658/5200/18

провадження № 3/658/38/19

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про притягнення до адміністративної відповідальності

15 січня 2019 р. суддя Каховського міськрайонного суду Херсонської області Терещенко О.Є., при секретарі Петровій А.П., за участю прокурора Каховської місцевої прокуратури Херсонської області Шарикової В.С., розглянувши матеріали, які надійшли 28.12.2018 від Управління захисту економіки в Херсонській області департаменту захисту економіки наці-ональної поліції про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Любимо-Павлівка Каховського району Херсонської області, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого: АДРЕСА_1, працюючого трактористом на ПСП «Діамант», депутата Тавричанської сільської ради Каховського району Херсонської області, ІПН - НОМЕР_1,

у вчинені адміністративного правопорушення передбаченого ст. 172-6 ч.1КУпАП, -

ВСТАНОВИВ :

Громадянина ОСОБА_2, відповідно до рішення першої сесії 8 скликання Тав-ричанської сільської ради Каховського району Херсонської області від 28.12.2016 №1 «Про початок повноважень депутатів Тавричанської сільської ради», обрано депутатом Таври-чанської сільської ради. Отже, ОСОБА_2, будучи відповідно до п.п. «б» п. 1 ч. 1ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції», суб`єктом декларування та відповідальності, на яку поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», в порушення вимог ч.1ст.45 вказаного Закону, несвоєчасно, а саме 12.10.2018 о 13.36 год. та без поважних при-чин, маючи фізичні та технічні можливості, подалав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, чим вчинив адміні-стративне правопорушення, пов`язане з корупцією, відповідальність за яке передбачене ч.1 ст. 172-6 КУпАП.

У судовому засіданні ОСОБА_2 свою вину у вчиненні адміністративного право-порушення, передбаченого ч. 1ст. 172-6 КУпАП, визнав та погодився з обставинами вчи-нення правопорушення, викладеними у протоколі про вчинення адміністративного право-порушення, пов`язаного з корупцією, передбаченого ч. 1ст. 172-6 КУпАП.

Прокурор Шарикова В.С. обставини, викладені у протоколі про вчинення адміністра-тивного правопорушення, підтримала, зазначила про наявність в діях ОСОБА_2 ознак діянь, передбачених ч. 1ст. 172-6 КУпАП.

У відповідності до вимог ст.ст.245, 251, 252, 280 КУпАП завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне,всебічне, повне й об'єктивне з'я-сування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.

Відповідно до ст.251 КУпАП, доказами у справі про адміністративне правопору-шення є будь-які фактичні дані, на підставі яких у визначеному законом порядку встанов-люється наявність або відсутність адміністративного правопорушення, винність даної осо-би в його вчиненні та інші обставини справи, що мають значення для її правильного вирі-шення. Ці фактичні дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушен-ня, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та тех-

нічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм, стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими докумен-тами.

Орган/посадова особа/,зокрема суддя, оцінює докази за своїм внутрішнім переко-нанням, що ґрунтуються на всебічному, повному і об»єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.

Заслухавши пояснення ОСОБА_2, який визнав свою вину у скоєнні адміністра-тивного правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 172-6 КУпАП; прокурора Шарикової В.С. та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що ОСОБА_2 вчинив ад-міністративне правопорушення, передбачене ч. 1ст. 172-6 КУпАП, а саме несвоєчасне по-дання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій дер-жави або місцевого самоврядування, за 2017 рік.

Вина ОСОБА_2 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, підтверджується зібраними та дослідженими судом доказами, зокрема, протоколом про вчинення адміністративного правопорушення, пов`язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст.172-6 КУпАП, №295 від 28.12.2018, яким встановлено факт вчинення порушення ОСОБА_2 вимог Закону України «Про запобігання корупції», відповідно вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1ст.172-6 КУпАП, рішен-ням першої сесії 8 скликання Тавричанської сільської ради Каховського району Херсон-ської області від 28.12.2016 №1 «Про початок повноважень депутатів Тавричанської сільсь-кої ради», яким ОСОБА_2 обрано депутатом Тавричанської сільської ради, роздрукова-ною з офіційного сайту Національного агентства з питань запобігання корупції відомістю про час подання декларації, письмовими поясненнями та іншими матеріалами справи в їх сукупності.

На підставі викладеного, ОСОБА_2 слід визнати винним у вчиненні адміністра-тивного правопорушення, передбаченого ч.1ст. 172-6 КУпАП.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, який ра-ніше до адміністративної відповідальності не притягувався, пом'якшуючою відповідаль-ність обставиною суд визнає щире розкаяння, відповідно до ст..34 КУпАП, обставин, згідно статті 35 КУпАП, що обтяжують відповідальність не встановлено, тому суд вважає доціль-ним застосувати адміністративне стягнення щодо ОСОБА_2 у виді штрафу в мінімаль-ному розмірі.

Відповідно до ч.1 ст.40-1 КУпАП у разі винесення судом/суддею/ постанови про на-кладення адміністративного стягнення особою, на яку покладено таке стягнення, спла-чується судовий збір.

На підставі викладеного, ст. 172-6 ч.1, ст. 33 КУпАП та керуючись ст.ст. 278-289 КУпАП, ст. 124 Конституції України, ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основопо-ложних свобод, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати ОСОБА_2 винним у вчиненні адміністративного правопо-рушення передбаченого ч. 1ст. 172-6 КУпАП,та застосувати адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50(п`ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсотп`ятдесят) гривень в дохід держави.

Стягнути з ОСОБА_2 судовий збір в розмірі 384,20 грн. в дохід держави отримувач коштів: ГУК у м.Києві (м.Київ) 22030106, код за ЄДРПОУ: 37993783, банк отримувач: Казначейство України (ЕАП), код банку отримувача: 899998, рахунок от-римувача 31211256026001, код класифікації доходів бюджету: 22030106 "Судовий збір") .

Постанова може бути оскаржена шляхом подання протягом десяти днів апеляційної скарги з дня проголошення постанови до Херсонського апеляційного суду через Кахов-ський міськрайонний суд.

Суддя:

Терещенко О. Є.

Джерело: ЄДРСР 79211526
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку