open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №359/10245/18

Провадження № 3/359/78/2019

Протокол № 0846/12500/18

П О С Т А Н О В А

про призначення перекладача

11 січня 2019 року м. Бориспіль

Суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Вознюк С.М., за участю представника митниці ОСОБА_1, представника особи, яка притягується до адміністративної відповідальності Ельжин Ківанч (Elgin Kivanc) - адвоката ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання представника особи, яка притягується до адміністративної відповідальності Ельжин Ківанч (Elgin Kivanc) - адвоката ОСОБА_2 про призначення перекладача в справі про порушення митних правил, передбачених ст.471 МК України, щодо громадянина ОСОБА_3 Ельжин Ківанч (Elgin Kivanc), ІНФОРМАЦІЯ_1,

в с т а н о в и в :

В провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області перебуває справа про порушення митних правил, передбачених ст.471 Митного кодексу України, щодо громадянина ОСОБА_3 Ельжин Ківанч (Elgin Kivanc), ІНФОРМАЦІЯ_1.

В судовому засіданні 11.01.2019 року представник особи, яка притягується до адміністративної відповідальності Ельжин Ківанч (Elgin Kivanc) - адвокат ОСОБА_2 зазначила, що громадянин ОСОБА_3 Ельжин Ківанч (Elgin Kivanc) бажає прийняти участь в судовому засіданні, однак останній володіє переважно турецькою мовою. З огляду на вказане, адвокат заявила клопотання про призначення перекладача громадянину ОСОБА_3 Ельжин Ківанч (Elgin Kivanc), ІНФОРМАЦІЯ_1.

Із наявних в матеріалах справи документів вбачається, що громадянин ОСОБА_3 Ельжин Ківанч (Elgin Kivanc) при складанні протоколу про адміністративне правопорушення зазначив, що володіє турецькою та англійською мовами, та надавав пояснення англійською мовою, зі здійсненням перекладу на українську мову, тобто був залучений перекладач для перекладу з англійської мови на українську.

Заслухавши думку представника особи, яка притягується до адміністративної відповідальності Ельжин Ківанч (Elgin Kivanc) - адвоката ОСОБА_2, ознайомившись з протоколом про порушення митних правил та долученими до нього матеріалами, вважаю за необхідне призначити по справі перекладача з наступних підстав.

Положеннями ч.1 ст.268 КУпАП зокрема встановлено, що особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 274 КУпАП перекладач призначається органом (посадовою особою), в провадженні якого перебуває справа про адміністративне правопорушення.

Частино 1 ст. 275 КУпАП визначено, що перекладачам відшкодовуються у встановленому порядку витрати, що вони їх зазнали у зв’язку з явкою в орган (до посадової особи), в провадженні якого перебуває справа про адміністративні правопорушення.

З метою недопущення порушення прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, забезпечення необхідних умов для реалізації особою своїх прав та надання можливості виступати у суді рідною мовою, суддя вважає за необхідне залучити до участі у кримінальному провадженні перекладача з турецької (англійської) мови.

Керуючись ст. ст. 274, 275, 278 КУпАП України,

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника особи, яка притягується до адміністративної відповідальності Ельжин Ківанч (Elgin Kivanc) - адвоката ОСОБА_2 про призначення перекладача в справі про порушення митних правил, передбачених ст.471 МК України, щодо громадянина ОСОБА_3 Ельжин Ківанч (Elgin Kivanc), ІНФОРМАЦІЯ_1 - задовольнити.

Призначити громадянину ОСОБА_3 Ельжин Ківанч (Elgin Kivanc), ІНФОРМАЦІЯ_1, перекладача із знанням турецької (англійської) мови для перекладу судового процесу та процесуальних документів.

Виконання даної постанови доручити Територіальному управлінню Державної судової адміністрації України в Київській області (01601, м. Київ, вул. Жилянська, буд. 58-Б) та забезпечити явку перекладача у судове засідання, призначене на 1 лютого 2019 року на 10 год. 00 хв.

Територіальному управлінню Державної судової адміністрації України в Київській області провести виплату винагороди перекладачу і витрат, пов'язаних з його явкою до суду, на підстав відповідного розрахунку, здійсненого судом.

Копію даної постанови направити Територіальному управлінню Державної судової адміністрації України в Київській області (01601, м. Київ, вул. Жилянська, буд. 58-Б) - для виконання.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Вознюк

Джерело: ЄДРСР 79202604
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку