open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Єдиний унікальний номер №440/18/19

Провадження №3/440/97/2019

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2019 року

Суддя Буського районного суду Львівської області Журибіда Б.М., при секретарі Гута О.С., з участю прокурора Буського відділу Радехівської місцевої прокуратури ОСОБА_1, особи, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_2, розглянув матеріали справи про адміністративне правопорушення, які надійшли від начальника департаменту захисту економіки Управління захисту економіки у Львівській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки ІНФОРМАЦІЯ_2, жительки с. Соколя Буського району Львівської області, українки, громадянки України, не одруженої, працює на посаді провідного інженера-гідротехніка Буського управління водного господарства,

за ст. 172-6 ч.1 КпАП України, -

в с т а н о в и в:

З протоколу про вчинення адміністративних правопорушень, пов»язаних з корупцією № 37 від 03.01.2019 року вбачається, що ОСОБА_2, перебуваючи на посаді провідного інженера-гідротехніка «Буського управління водного господарства», відповідно до підпункту «а» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», примітки до статті 172-6 КУпАП, являючись субєктом відповідальності, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», в порушення вимог ч.1 ст. 45 вказаного акону, несвоєчасно, без поважних причин, а саме 11.04.2018 о 14:50 год., подала на офіційний веб-сайт Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну декларацію за 2017 рік особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, чим вчинила адміністративне правопорушення повязане з корупцією, передбачене частиною 1 статті 172-6 КпАП України.

Відповідно до ч.1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у пункті 1 підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобовязані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Відповідно до підпункту І пункту 5 розділу ІІ Порядку формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції №3 від 10.06.2016, зареєстроване в Міністерстві юстиції України від 15.07.2016 за №959/29089, щорічна декларація субєкта декларування подається у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

ОСОБА_2 зобовязана подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування до 00:00 год. 01.04.2018 р.

Однак, як вбачається з даних Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, ОСОБА_2 подала щорічну декларацію, за 2017 рік лише 11.04.2018, о 14:50 год., тобто несвоєчасно.

Поважні причини щодо несвоєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік у ОСОБА_2 відсутні.

В судовому засіданні ОСОБА_2 свою вину визнала повністю, пояснила, що електронну декларацію за 2017 рік не подала вчасно через затримку виготовлення нового електронного ключа, зобов»язується в подальшому декларацію подавати вчасно, щиро розкаюється у вчиненому.

Прокурор Буського відділу Радехівської місцевої прокуратури ОСОБА_1 викладені у протоколі обставини підтримав та вважає, що зібраними по справі доказами доведена вина порушника у вчиненні даного адміністративного правопорушення.

Винуватість ОСОБА_2 в порушенні вимог фінансового контролю підтверджується відомостями, що містяться у протоколі про вчинення адміністративних правопорушень, повязаних з корупцією № 37 від 03.01.2019 року, письмовими, особистими поясненнями та зізнанням останньої.

Керуючись ст. ст. 33, 40-1, 283-285, 287 КпАП України, суддя,-

п о с т а н о в и в:

ОСОБА_2 визнати винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172-6 ч. 1 КпАП України, та накласти стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 (вісімсот п»ятдесят) гривень 00 копійок в дохід держави, що становить п»ятдесят неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави 384,20 грн. судового збору.

Постанова може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня винесення постанови до Львівського апеляційного суду через Буський районний суд Львівської області.

Суддя Б. М. Журибіда

Джерело: ЄДРСР 79201603
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку