open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

15 січня 2019 року м. Київ № 826/10648/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Келеберди В.І., розглянувши клопотання ОСОБА_1 про залучення третьої особи без самостійних вимог на предмет спору у справі за позовом ОСОБА_2 до Київської міської державної адміністрації про визнання незаконними дії, визнання нечинним та скасування розпорядження, зобов'язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва (далі - суд) звернувся ОСОБА_2 до Київської міської державної адміністрації про визнання незаконними дії, визнання нечинним та скасування розпорядження, зобов'язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 06.08.2018 року дану справу прийнято до провадження, а розгляд справи визначено проводити у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Ухвалою суду від 08.08.2018 року зупинено провадження у цій справі до набрання законної сили рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва у справі №826/8441/17.

04.01.2019 року на адресу суду надійшло клопотання ОСОБА_1 про залучення її в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Зазначене клопотання ОСОБА_1 обґрунтувала тим, що на її права, як мешканки тієї ж квартири, де мешкає позивач, також впливають оскаржувані Розпорядження № 667 та № 668.

Відповідно до частин 2, 5 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Виходячи з системного тлумачення положень статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, підлягають залученню до участі у справі, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки.

Предметом вирішення даної справи є, зокрема, оскаржувані Розпорядження № 667 та № 668.

Отже, рішення у даній справі може вплинути на права та законні інтереси ОСОБА_1, а відтак, суд вбачає наявним підстави для залучення останньої в якості третьої особи.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 49, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Залучити ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1, АДРЕСА_1) до вирішення справи № 826/10648/18 в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору.

2. Зобов'язати позивача протягом двох днів з дня отримання даної ухвали направити ОСОБА_1 копію позову з доданими матеріалами та надати суду доказ відправлення.

3. Надати третій особі п'ятнадцятиденний строк з моменту отримання даної ухвали для подання пояснень щодо позову.

4. Роз'яснити ОСОБА_1, що відповідно до ч. 2 ст. 165 КАС України до пояснень застосовуються правила, встановлені частинами 2-4 статті 162 КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи.

Суддя В.І. Келеберда

Джерело: ЄДРСР 79199081
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку