open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 676/35/19

Номер провадження 3/676/89/19

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2019 року м. Кам'янець-Подільський

Суддя Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області Черепахін В.О., з участю секретаря судового засідання Мостової Н.С., прокурора Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури ОСОБА_1, особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань матеріали справи про адміністративне правопорушення, які надійшли від управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА _2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, не одруженого, не працюючого, депутата Колибаївської сільської ради ОТГ Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, ідентифікаційний номер НОМЕР_1,

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА _2, будучи депутатом Колибаївської сільської ради об’єднаної територіальної громади Кам’янець-Подільського району Хмельницької області першого скликання (с. Колибаївка Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, вул.Володимирська,2а), відповідно до підпункту «б» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», примітки до статті ст.172-6 КУпАП, являючись суб’єктом відповідальності, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», в порушення вимог ч.1 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції», згідно із якою особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством, несвоєчасно, без поважних причин, а саме 28 вересня 2018 року о 22 год. 56 хв. за місцем свого проживання – на території домоволодіння №22, що розташоване по вул.Б.Сугери в с.Ходоровці Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, подав на офіційний веб-сайт Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, хоча мав її подати до 1 квітня 2018 року.

В судовому засіданні ОСОБА_2 вину у вчиненні правопорушення визнав повністю та пояснив, що дійсно із запізненням подав декларацію 28 вересня 2018 року. Зазначив, що знав про необхідність подачі декларації, але так як забув, тому не зробив це вчасно.

Крім того, винуватість ОСОБА_2 об’єктивно підтверджена сукупністю досліджених судом доказів.

Так, згідно з копії постанови Колибаївської сільської виборчої комісії Кам’янець-Подільського району Хмельницької області № 110 від 30 жовтня 2015 року «Про визнання депутата Колибаївської сільської об’єднаної територіальної громади обраним», копії рішення першої сесії ради першого скликання Колибаївської сільської ради об’єднаної територіальної громади Кам’янець-Подільського району Хмельницької області №1 від 10 листопада 2015 року «Про підсумки виборів, визначення повноважень та реєстрацію депутатів сільської ради об’єднаної територіальної громади та сільського голови» та доданого до неї списку обраних депутатів (а.с.35-37), встановлено, що ОСОБА_2 обраний депутатом Колибаївської сільської ради об’єднаної територіальної громади Кам’янець-Подільського району Хмельницької області першого скликання.

Згідно із інформацією із сайту інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» та пояснень в судовому засіданні самого ОСОБА_2 встановлено, що ОСОБА_2 подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік 28 вересня 2018 року о 22 год. 56 хв. (а.с.7).

Таким чином, заслухавши пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, дослідивши матеріали справи, оцінивши докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному та об’єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов висновку про винуватість ОСОБА_2 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, а саме у несвоєчасному подані без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

При накладенні стягнення суд враховує характер вчиненого правопорушення, особу порушника, який вперше вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, виключно позитивно характеризується за місцем проживання, обставини, що обтяжують відповідальність, відсутні, обставиною, що пом’якшує відповідальність, є щире розкаяння.

Враховуючи вищевикладене на ОСОБА_2 необхідно накласти стягнення у виді штрафу в мінімальних межах санкції ч.1 ст.172-6 КУпАП, оскільки таке стягнення по вказаній справі є необхідною мірою відповідальності, а також буде достатнім засобом виховання особи та запобігатиме вчиненню нових правопорушень, як самим правопорушником, так і іншими особами.

Керуючись ст.ст. 33, 34, 35, 172-6, 283, 284, 294 КУпАП, суд

П О С Т А Н О В И В:

Визнати ОСОБА_2 винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 (п’ятдесяти) неоподатковуваним мінімумам доходів громадян, що складає 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір в розмірі 384 грн. 20 коп.

На постанову може бути подано апеляційну скаргу до Хмельницького апеляційного суду через Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області протягом 10 днів з дня винесення постанови.

Суддя Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Черепахін В.О.

Джерело: ЄДРСР 79109597
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку