open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

233 № 233/5678/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 січня 2019 року м. Костянтинівка

Слідчий суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого СВ Костянтинівського ВП Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018050380000806 від 27 липня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України,

ВСТАНОВИВ:

04 січня 2019 року до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області надійшло клопотання слідчого СВ Костянтинівського ВП Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Костянтинівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018050380000806 від 27 липня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що 26 липня 2018 року ОСОБА_5 , перебуваючи на території домоволодіння, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , спричинив тілесні ушкодження ОСОБА_6 .

Згідно з довідкою КУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » м. Костянтинівка, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , знаходився на амбулаторному лікуванні у лікаря-травматолога поліклініки КУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в період часу з 26.07.2018 року по 31.07.2018 року. Карта амбулаторного хворого №01-43132 знаходиться в травматологічному кабінеті поліклініки КУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_2 .

На теперішній час виникла необхідність проведення судової медичної експертизи, з метою встановлення ступеню тяжкості спричинених ОСОБА_6 тілесних ушкоджень.

Для проведення вказаного дослідження необхідні медичні документи з даного приводу, а саме: карта амбулаторного хворого №01-43132 на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка перебуває у володінні Комунальної установи « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованої за адресою: АДРЕСА_2 .

Згідно зі ст. 21 Закону України «Про інформацію» факт звернення пацієнта, дані, отримані при медичному огляді, діагноз та призначення лікування (що містяться в історії хвороби, амбулаторній карті) є конфіденційною інформацією, становлять предмет лікарської таємниці і не підлягають розголошенню на підставі ст. 286 ЦК України, ст. 39-1 та ст. 40 Закону України «Основи законодавства про охорону здоров`я», ст. 46 Закону України «Про інформацію».

Таким чином, відповідно до ст. 162 КПК України, карта амбулаторного хворого №01-43132 на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , містить охоронювану законом таємницю.

З метою встановлення доказів, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин правопорушення, слідчий просить надати тимчасовий доступ до вищевказаних документів, які містять охоронювану законом таємницю, як доказ відомостей, що містяться в документах та враховуючи неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вищевказаних документів.

Судом приймалисязаходи дляповідомлення особи,у володінніякої знаходятьсязазначені документи,а самеКУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », оскільки, відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України,слідчим недоведено наявністьдостатніх підставвважати,що існуєреальна загрозазміни абознищення такихдокументів.Проте,представник КУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду клопотання, в судове засідання не з`явився, що не перешкоджає розгляду клопотання.

Прокурор та слідчий до суду не з`явилися, будучи належним чином повідомлені про час та місце розгляду клопотання, надали заяви, в яких просили розглянути клопотання у їх відсутність на підставі поданих письмових доказів, оскільки у зв`язку з великим навантаженням не мають можливості бути присутніми у судовому засіданні. Вимоги, викладені у клопотанні, підтримали у повному обсязі.

Перевіривши надані матеріали клопотання у кримінальному провадженні за №12018050380000806 від 27 липня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по доданим матеріалам, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Клопотання про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні №12018050380000806 від 27 липня 2018 року відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 132 КПК України визначено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Частиною 4 цієї ж статті передбачено, що для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 2 ст. 162КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Згідно з ч. 5 ст.163КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Прокурором та слідчим доведені підстави необхідності надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, відповідно до ст. 163 ч.5 КПК України, оскільки, вони перебувають у володінні відповідної юридичної особи Комунальної установи « ІНФОРМАЦІЯ_3 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та отримана інформація може бути використана як доказ, при цьому іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації, неможливо. Тому, вважаю, що дане клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, від 04 січня 2019 року, підлягає задоволенню та слідчому необхідно надати тимчасовий доступ до вищевказаної інформації, що перебуває у володінні КУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Керуючись ст.ст. 131, 160-166 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Костянтинівського ВП Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні за №12018050380000806 від 27 липня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України, - задовольнити.

Надати слідчому СВ Костянтинівського ВП Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме: до карти амбулаторного хворого №01-43132 на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка перебуває у володінні Комунальної установи « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованої за адресою: АДРЕСА_2 , шляхом вилучення її оригіналу.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення, тобто до 09.02.2019 року.

Копію ухвали направити прокурору Костянтинівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , слідчому СВ Костянтинівського ВП Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 .

Зобов`язати слідчого ОСОБА_3 вручити копію ухвали представнику Комунальної установи « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 79101932
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку