open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 658/4503/18

(провадження № 1-кс/658/18/19)

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 січня 2019 року м.Каховка

Слідчий суддя Каховського міськрайонного суду Херсонської області Подіновська Г.В,

за участю секретаря Півкач Д.М.,

розглянувши в приміщенні суду в м. Каховці Херсонської області клопотання старшого слідчого СВ Каховського ВП ГУНП в Херсонській області майору поліції Салівончик Т.О., погоджене з прокурором Каховської місцевої прокуратури Херсонської області Медведєвою К.О., про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні № 42018231190000044,

встановив:

Слідчий СВ Каховського ВП ГУНП в Херсонській області звернувся до суду клопотання про надання тимчасового доступу до оригіналів документів, що містять охоронювану законом таємницю та можливість вилучення їх завірених копій, а саме: документів щодо дій суб'єкта декларування в інформаційно-телекомунікаційній системі «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» - депутата Розо-Люксембурської сільської ради Каховського району Херсонської області ОСОБА_3, які знаходяться у володінні Національного агентства з питань запобігання корупції, що розташоване за адресою: м. Київ, бульвар Дружби народів, буд. 28.

Клопотання мотивовано тим, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.10.2018 року за № 42018231190000044, внесені дані про кримінальне правопорушення, передбачене ст. 366 - 1 КК України та розпочато досудове розслідування.

В ході досудового розслідування встановлено, що депутат Розо- Люксембурської сільської ради Каховського району Херсонської області ОСОБА_4, який у відповідності до підпункту б) ч. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції» є суб'єктом декларування, станом на 04.10.2018 року не подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

В зв'язку з чим у кримінальному провадженню є необхідність в вилученні вищевказаних документів, що мають суттєве значення для встановлення факту підроблення підпису, тому необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів вказаних документів, та можливість вилучення їх належним чином завірених копій, що знаходяться у володінні Національного агентства з питань запобігання корупції, що розташоване за адресою: м. Київ, бульвар Дружби народів, буд. 28.

Ознайомившись з клопотанням та доданими до нього матеріалами, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання, виходячи з наступного.

Одним із заходів забезпечення кримінального провадження є тимчасовий доступ до речей і документів, порядок надання якого регламентовано главою 15 ст.ст.159-166 КПК України, який полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливість ознайомитися з ними, зробити їх копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчим також належно обґрунтовано необхідність тимчасового доступу до документів, оскільки інформація, що міститься в них, в сукупності з іншими доказами є необхідною для розкриття та розслідування кримінального правопорушення, і отримати таку інформацію та довести обставини, що мають значення для кримінального провадження, іншим шляхом неможливо.

В той же час, доступ до речей та документів, вказаних у клопотанні, не справить негативного впливу на діяльність їх володільця, а також інших осіб.

Таким чином, враховуючи, що речі та документи, про доступ до яких клопоче слідчий, мають значення для кримінального провадження, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159 - 166 КПК України,

ухвалив:

Клопотання слідчого Каховського відділу поліції ВП ГУНП в Херсонській області Салівончик Тетяни Олександрівни про надання тимчасового доступу до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні № 42018231190000044 - задовольнити.

Надати слідчому СВ Каховського ВП ГУНП в Херсонській області Салівончик Тетяні Олександрівні дозвіл на проведення слідчої дії - тимчасового доступу до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, а саме: документів щодо дій суб'єкта декларування в інформаційно-телекомунікаційній системі «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» - депутата Розо-Люксембурської сільської ради Каховського району Херсонської області ОСОБА_4, ІПН НОМЕР_1, які знаходяться у володінні Національного агентства з питань запобігання корупції (ЄРДПОУ 40381452), що розташоване за адресою: м. Київ, бульвар Дружби народів, буд. 28.

Строк дії ухвали визначити в один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Г. В. Подіновська

Джерело: ЄДРСР 79067644
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку