open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
справа № 631/836/17

провадження № 3-в/631/8/18

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 серпня 2018 року селище міського типу ОСОБА_1

Суддя Нововодолазького районного суду Харківської області Мащенко С. В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань № 1 приміщення Нововодолазького районного суду Харківської області кримінальне провадження за поданням начальника Нововодолазького районного відділу з питань пробації Північно-Східного межрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції майора внутрішньої служби ОСОБА_2 щодо:

ОСОБА _3, ІНФОРМАЦІЯ_1, який народився в селі Червонопрапорське Перевальського району Луганської області, є громадянином України (паспорт серії МН № 991452),

із реєстраційним номером облікової картки платника податків НОМЕР_1, який одружений, не працює, утриманців не має,

зареєстрований та мешкає за адресом:

вулиця Козацька (Комсомольська), будинок № 36, селище міського типу ОСОБА_1 Харківської області;

про заміну адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт штрафом, -

в с т а н о в и в:

02.03.2018 року начальник Нововодолазького районного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції майор внутрішньої служби ОСОБА_2 звернулась до суду із поданням, зареєстрованим за вхідним № 970/178вх, про заміну адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт штрафом, на обґрунтування якого зазначила, що постанова суду стосовно ОСОБА_3 надійшла для виконання до Нововодолазького районного відділу з питань пробації 28.11.2017 року. 06.12.2017 року ОСОБА_4 з’явився до уповноваженого органу з питань пробації, де був ознайомлений з порядком та умовами відбування адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт. 13.02.2018 року ОСОБА_4 надав посвідчення серії ААГ № 164268 та довідку до акту огляду медико-соціальною експертною комісією, де визначено що ОСОБА_4 є інвалідом 2 групи. Таким чином, ОСОБА_4 втратив працездатність, тому просили замінити йому громадські роботи штрафом.

Представник Нововодолазького районного відділу з питань пробації Північно-Східного межрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Нововодолазького районного відділу з питань пробації, що діє на підставі довіреності, не з’явився про дату, час та місце судового засідання й розгляду подання повідомлявся своєчасно та належним чином.

ОСОБА _4 до судді також не з’явився по невідомим причинами, про час та місце розгляду справи сповіщений своєчасно та належним чином, про причини своє неявки не повідомив, про причини своє неявки не повідомив, але надав заяву про розгляд подання у його відсутність.

За таких обставин суддя відповідно до частини 2 статті 268 Кодексу України про адміністративні правопорушення вважає за можливе розглянути справу у його відсутність та на підставі доказів, що в ній містяться.

З наявних матеріалів справи про адміністративне правопорушення та особової справи № 14/2017 стосовно ОСОБА_3 вбачається наступне.

Так , постановою судді Нововодолазького районного суду Харківської області від 12.10.2017 року ОСОБА_3 визнати винним у вчиненні адміністративного проступку, передбаченого частиною 1 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і накладено на нього адміністративне стягнення в виді громадських робіт на строк 30 (тридцять) годин із відбуттям не більш як 4 (чотири) години на день.

Як убачається з довідки до акту огляду медико – соціальною експертною комісією Серія 12 ААА № 477219 Міжрайонної травматологічної медико – соціальної експертної комісії ОСОБА_3 визнано інвалідом другої групи з 19.12.2017 року за загальним захворюванням. Дата чергового переогляду 19.12.2018 року.

Відповідно до частини 3 статті 30-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення громадські роботи не призначаються особам, визнаним інвалідами першої або другої групи, вагітним жінкам, жінкам, старше 55 років та чоловікам, старше 60 років.

Таким чином, перевіривши матеріали справи та з урахуванням того, що ОСОБА_4 є інвалідом другої групи, вважаю за необхідне замінити адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт на строк тридцять годин, призначене ОСОБА_3 на штраф в розмірі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що дорівнює 10 х 17 гривень = 170 гривень.

Приймаючи постанову, суддя також вважає за необхідне зазначити, що пунктом 160 частини 1 Указу Президента України «Про реорганізацію місцевих загальних судів» № 451/2017 від 29.12.2017 року шляхом реорганізації (злиття) Валківського районного суду, Коломацького районного суду та Нововодолазького районного суду Харківської області утворено Валківський окружний суд – у Валківському, Коломацькому та Нововодолазькому районах Харківської області із місцезнаходженням у містах Валках, селищі міського типу Новій ОСОБА_1 та селі Різуненковому Коломацького району Харківської області.

За змістом пункту 3 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» № 1402-VІІІ від 02.06.2016 року районні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

Оскільки на цей час Валківський окружний суд свою діяльність не розпочав, справа перебувала на розгляді належного суду й, відповідно, судді.

На підставі викладеного, діючи в точній відповідності із законом, з метою зміцнення законності, виховання особи, яка вчинила це адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобіганню вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами, керуючись пунктом 3 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» № 1402-VІІІ від 02.06.2016 року, статтею 4 Закону України «Про судовий збір» № 3674-VІ від 08.07.2011 року (із змінами та доповненнями), пунктом 160 частини 1 Указу Президента України «Про реорганізацію місцевих загальних судів» № 451/2017 від 29.12.2017 року, частиною 5 статті 7, статтями 23, 27, 30-1, 33 - 35, 38, частиною 1 статті 173-2, статтями 245, 246, 249, 251, 252, частиною 2 статті 268, частиною 2 статті 277, статтями 280, 283 – 285, частиною 2 статті 287 та статтею 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення № 8073-Х від 07.12.1984 року (із змінами та доповненнями), суддя -

п о с т а н о в и в:

Подання начальника Нововодолазького районного відділу з питань пробації Північно-Східного межрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції майора внутрішньої служби ОСОБА_2 про заміну адміністративного стягнення виді громадських робіт штрафом стосовно ОСОБА_3 задовольнити.

Замінити адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт на строк тридцять годин, призначене ОСОБА_3 постановою судді Нововодолазького районного суду Харківської області від 12.10.2017 року за вчинення правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штрафом в розмірі 10 (десяти) мінімумів доходів громадян, що дорівнює 170,00 гривень (сто сімдесят гривень 00 копійок), на користь держави.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення особою, яку притягнуто до відповідальності, її законним представником, захисником, а також прокурором у випадках, передбачених частиною 5 статті 7 та частиною 1 статті 287 Кодексу України про адміністративні правопорушення, шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційного суду Харківської області через Нововодолазький районний суд.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Постанова про накладення адміністративного стягнення, яка набрала законної сили, є обов’язковою для виконання державними і громадськими органами, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами і громадянами, звертається до виконання протягом трьох місяців і підлягає виконанню з моменту її винесення, за виключенням випадків, прямо передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Постанову винесено, оформлено шляхом комп’ютерного набору та підписано суддею в одному примірнику.

Суддя: С. В. Мащенко

Джерело: ЄДРСР 78971397
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку