open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

провадження № 3/294/623/18

справа № 294/1631/18

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2018 року cуддяЧуднівського районногосуду Житомирськоїобласті МандроО.В.,при секретарісудового засіданняРижук В.А.,за участюпрокурора КотоносаО.Б.,розглянувши матеріали,які надійшлиз Управліннязахисту економікив Житомирськійобласті Департаментузахисту економікиНаціональної поліціїУкраїни,про притягненнядо адміністративноївідповідальності зач.1ст.172-6КУпАП громадянинаУкраїни ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрований та проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, директор Дідковецької ОСОБА_2 ступенів, паспорт серії ВМ №269871, виданий Чуднівським РВ УМВС України в Житомирській області від 25.12.1996, депутат Дубищенської сільської ради Чуднівського району Житомирської області,

встановив:

Згідно протоколу №251 від 26.10.2018 року, ОСОБА_1, являючись у період з 04.11.2015 року по даний час депутатом Дубищенської сільської ради Чуднівського району Житомирської області, будучи відповідно до підпункту «б» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», суб'єктом відповідальності за корупційні правопорушення, в порушення вимог частини статті 45 Закону несвоєчасно без поважних причин подав декларацію особи, яка уповноважена на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, чим порушив вимоги, передбачені чинним законодавством України. Тим самим, він вчинив адміністративне правопорушення передбачене ч.1 ст.172-6 КУпАП.

У судовому засіданні було встановлено закінчення строків притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, передбачених ст. 38 КУпАП.

Прокурор КотоносО.Б. не заперечував щодо закриття провадження у справі у звязку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1

Заслухавши учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст.38КУпАП адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, повязаного з корупцією, а також правопорушень, передбачених статтями 164-14, 212-15, 212-21 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Згідно п. 7 ст.247КУпАП провадження у справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за закінченням строків на момент розгляду справи, передбачених ст. 38 КУпАП.

Судом встановлено, що згідно листа Бердичівської місцевої прокуратури №06-34-6025 вих-18 від 11.09.2018 року, уповноважений орган Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України було повідомлено про виявлення несвоєчасного подання декларації субєктом декларування депутатом Дубищенськоїсільської радиЧуднівського районуЖитомирської області ОСОБА_1 (декларація подана лише 23.04.2018 року) (а.с. 25).

Інформацію щодо несвоєчасного подання декларації, згідно вхідного штампу Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України, було отримано адресатом 14.09.2018 року (а.с. 24).

Отже, на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення закінчилися строки накладення адміністративного стягнення.

Одночасно, суд позбавлений можливості дослідити докази у справі та допитати свідків з метою встановлення вини особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, оскільки відповідно до положень п. 7 ст.247КУпАП провадження у справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за закінченням строків на момент розгляду справи, передбачених ст.38КУпАП.У зв'язкуз чим,судом невирішується питаннящодо встановленнявини ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення.

Враховуючи, що на момент розгляду справи, сплив строк накладення адміністративного стягнення, провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст.172-6КУпАП підлягає закриттю на підставі п. 7 ст. 247 КУпАП.

Керуючись ст. ст. 38, 221, ст. 247, 280, 283 КУпАП, суд,-

ПОСТАНОВИВ :

Закрити провадження в справі про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст.172-6КУпАП у зв'язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 КУпАП.

Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником до Житомирського апеляційного суду через Чуднівський районний суд Житомирської області протягом десяти днів з дня винесення постанови і набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Суддя: О.В. Мандро

Джерело: ЄДРСР 78967213
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку