open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа №766/16712/17

н/п 1-кс/766/15834/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.11.2018 року Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ Дніпровського ВП ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_2 погоджене з прокурором Херсонської місцевої прокуратури Херсонської області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів,

в с т а н о в и в :

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

Вказане клопотання мотивував тим, що СВ Дніпровського ВП ХВП ГУНП в Херсонській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017231010000071 за ч. 1 ст. 172 КК України.

Так, 14.06.2017 до Дніпровського ВП ХВП ГУНП в Херсонській області з Херсонської місцевої прокуратури надійшли матеріали, внесені до ЄРДР 06.06.2017 за рапортом прокурора Херсонської місцевої прокуратури ОСОБА_4 за фактом можливих незаконних дій керівника ІНФОРМАЦІЯ_1 (Українське товариство глухих) ОСОБА_5 .

З матеріалів досудового розслідування вбачається, що до Херсонської місцевої прокуратури надійшло звернення директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » щодо незаконних, на думку заявника, дій керівництва гуртожитку ІНФОРМАЦІЯ_1 (Українського товариства глухих). У зверненні зазначено про наступні порушення, допущені зі сторони керівника товариства ОСОБА_5 : - плата за користування житловою площею у приміщеннях встановлені керівником в односторонньому порядку та не погоджена з ІНФОРМАЦІЯ_3 ; - пільги для інвалідів не застосовуються; - довідки про склад сім`ї надає тільки після звернень зі скаргами; - самовільно, без законних рішень, нараховуються «інфляційні» та проценти річних, порушуючи заборону Кабміну на такі нарахування; - ремонти в гуртожитку здійснюються силами наймачів; - на підприємстві у швачок мінімальної зарплати немає; - премію (13 заробітна плата по закінченню 2016 року) виплачена розподілом на 2 місяці; - змушують працювати кожну суботу; - норми виробітку для швачок-інвалідів завищені; - поваги немає, зловживання службовими повноваженнями та нехтування законами держави. В ході розгляду звернення отримано пояснення працівників вказаного товариства ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , які пояснили, що директором вказаного підприємства ОСОБА_5 систематично порушуються трудові права працівників зазначеного підприємства, а також норми чинного законодавства у сфері додержання прав мешканців гуртожитків. Серед основних порушень зазначили наступні: мінімальної зарплати я не отримують, по факту працюють 8 годин, а в розрахункових листах обліковано 4, ціни на продукцію не затверджені, фактично працюють кожну суботу, хоча суботи не оплачуються взагалі. На будь-які звернення до керівника отримують лише погрози про звільнення. Також директор постійно змушує працівників писати заяви про отримання вихідних днів за свій рахунок. В таких випадках працівників все одно фактично змушують працювати. Взимку у зв`язку з недодержанням норм безпеки виробництва на підприємстві сталась пожежа, яку працівники гасили самостійно, без виклику будь-яких служб порятунку - з метою уникнення відповідальності керівника підприємства за порушення відповідних заходів безпеки на підприємстві.

Вході досудового розслідування було встановлено, що керівництво УТОГ надавало в оренду приміщення розташовані за адресою АДРЕСА_1 приватному підприємству ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » засновником якого являється керівник ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5

20.08.2018року по вказаному кримінальному провадженню була призначена комплексна судова економічна експертиза проведення якої доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_5 .

До СВ Дніпровського ВП надійшло клопотання з ІНФОРМАЦІЯ_6 про надання додаткових матеріалів а саме:

-Договорів суборенди , укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » за період з 01.01.2012 по 31.12.2017?

-Акти виконаних робіт ( надання послуг) за договорами оренди, укладені між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » за період з 01.01.2012 по 31.12.2017.

-Платіжні документи ( банківські виписки, платіжні доручення, у разі оплати через касу касові книги та касові ордери) щодо оплати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за договорами оренди за період з 01.01.2012 по 31.12.2017?

-Регістри аналітичного та синтетичного бухгалтерського обліку ( оборотно-сальдові відомості, меморіальні ордери, журнали ордери, тощо) по рахункам, на яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » веде облік взаєморозрахунків з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » за договорами оренди за період з 01.01.2012 по 31.12.2017.

-Регістри аналітичного та синтетичного бухгалтерського обліку ( оборотно-сальдові відомості, меморіальні ордери, журнали ордери, тощо) по рахункам, на яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » веде облік взаєморозрахунків з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за договорами оренди за період з 01.01.2012 по 31.12.2017.

Вищевказані документи мають значення для досудового розслідування та можуть бути використані як доказ фактів чи обставин, що встановлюються під час досудового розслідування, без їх дослідження неможливо об`єктивно з`ясувати обставини привласнення коштів посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 та виконати засади кримінального провадження, які містяться в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 .

В судове засідання слідчий не з`явився, але надав заяву в якій просить суд розглядати справу без його участі, та задовольнити клопотання на підставі зазначених доказів.

Відповідно до ст. 107 ч.4 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалось.

У відповідно до ст. 163 КПК України розгляд клопотання провести без участі представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

Згідно з п. 2, 3 ч. 3 та ч. 4 ст. 132 КПК України, застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що:

2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора;

3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

4. Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 5-7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

6. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до них та вилучити з метою подальшого дослідження.

Керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-164 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл заступнику начальника СВ Дніпровського ВП ХВН ГУНП в Херсонській області в Херсонській області майору поліції ОСОБА_2 , слідчому СВ Дніпровського ВП ХВП ГУНП в Херсонській області лейтенанту поліції ОСОБА_8 , слідчому СВ Дніпровського ВП ХВП ГУНП в Херсонській області капітану поліції ОСОБА_9 , старшому слідчому СВ Дніпровського ВП ХВП ГУНП в Херсонській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 , на проведення слідчої дії, тимчасовий доступ з можливістю вилучити документи в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 ., а саме:

-Договорів суборенди , укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » за період з 01.01.2012 по 31.12.2017.

-Акти виконаних робіт ( надання послуг) за договорами оренди, укладені між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » за період з 01.01.2012 по 31.12.2017.

-Платіжні документи ( банківські виписки, платіжні доручення, у разі оплати через касу касові книги та касові ордери) щодо оплати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за договорами оренди за період з 01.01.2012 по 31.12.2017?

-Регістри аналітичного та синтетичного бухгалтерського обліку ( оборотно-сальдові відомості, меморіальні ордери, журнали ордери, тощо) по рахункам, на яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » веде облік взаєморозрахунків з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » за договорами оренди за період з 01.01.2012 по 31.12.2017.

-Регістри аналітичного та синтетичного бухгалтерського обліку ( оборотно-сальдові відомості, меморіальні ордери, журнали ордери, тощо) по рахункам, на яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » веде облік взаєморозрахунків з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за договорами оренди за період з 01.01.2012 по 31.12.2017.

Встановити строк дії ухвали строком до 14.12.2018 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Копія. Відповідає оригіналу. Оригінал зберігається в матеріалах кримінального провадження № 766/16712/18 -к в Херсонському міському суді Херсонської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 77877023
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку