open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

справа № 488/4968/18

провадження № 3/488/1623/18

П О С Т А Н О В А

07.11.2018 року м.Миколаїв

Суддя Корабельного районного суду м. Миколаєва Непша О.І., розглянувши матеріали, що надійшли з Управління захисту економіки в Миколаївській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА _1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженець ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянин України, зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3,

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП,

в с т а н о в и в :

До Корабельного районного суду м. Миколаєва надійшли вказані адміністративні матеріали.

При підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 відповідно до порядку, визначеного ст. 278 КУпАП, суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно ч.1 ст. 276 КУпАП справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення.

Згідно з даними протоколу про адміністративне правопорушення № 254 від 02 листопада 2018 року, пов’язаного з корупцією, складеного відносно ОСОБА_1, останній до 18 квітня 2017 року проходив службу на посаді старшого офіцера організаційно-штатного відділу штабу Головного управління Національної гвардії України та був звільнений наказом командувача Національної гвардії України № 47 о/с від 18 квітня 2017 року.

У відповідності до ч.1 ст.45 Закону України “Про запобігання корупції” ОСОБА_1 був зобов'язаний до 18 квітня 2017 року подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, перед звільненням, а подав її лише 10 травня 2017 року о 17 год. 56 хв., чим порушив встановлений законом строк подання декларації.

Вказані дії ОСОБА_1 кваліфіковані за ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Відповідно з приміткою до ст.172-6 КУпАП суб’єктом правопорушень у цій статті є особи, які за ч.1, ч.2 ст.45 Закону України "Про запобігання корупції" зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Враховуючи, що ОСОБА_1 як суб’єкт даного правопорушення був старшим офіцером організаційно-штатного відділу штабу Головного управління Національної гвардії України, то місцем вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-6 КУпАП, є саме місце роботи, обіймаючи яке, він був зобов?язаний на подання декларації, тобто Головне управління Національної гвардії України, що розташоване за адресою: 03151, м.Київ, вул. Народного Ополчення, будинок 9-А.

Таким чином, зважаючи на те, що правопорушення, до адміністративної відповідальності за вчинення якого притягується ОСОБА_1, вчинено за межами Корабельного району міста Миколаєва, дана адміністративна справа не підлягає розгляду в Корабельному районному суді міста Миколаєва.

Оскільки справа про вчинення адміністративного правопорушення помилково направлена для розгляду до Корабельного районного суду м.Миколаєва, її необхідно повернути до Управління захисту економіки в Миколаївській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України для направлення до належного суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 276, 278 КУпАП, суддя,

п о с т а н о в и в :

Матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, за ч.1 ст.172-6 КУпАП повернути до Управління захисту економіки в Миколаївській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України для усунення названого в постанові недоліку.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя О.І.Непша

Джерело: ЄДРСР 77699515
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку