open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

УХВАЛА

"05" липня 2018 р.

м. Одеса

Справа № 916/1322/18

Господарський суд Одеської області у складі судді Оборотової О.Ю.,

отримавши зареєстровану 03.07.2018р. за № 1424/18

позовну заяву Військового прокурора Одеського гарнізону Південного регіону України; в інтересах держави в особі, Міністерства оборони України та Квартирно-експлуатаційного відділу міста Одеси;

до відповідача ОСОБА_1 селищної ради Лиманського району Одеської області

про визнання незаконним та скасування рішення та витребування земельної ділянки

ВСТАНОВИВ:

Військовий прокурор Одеського гарнізону Південного регіону України в інтересах держави в особі, Міністерства оборони України та Квартирно-експлуатаційного відділу міста Одеси звернувся до господарського суду Одеської області з позовом до відповідача ОСОБА_1 селищної ради Лиманського району Одеської області про визнання незаконним та скасування рішення та витребування земельної ділянки.

У відповідності до приписів ч.ч.1,2,3 ст.174 чинного ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п’яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити). Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Згідно ст.4 Закону України "Про судовий збір" ставка судового збору станом на 01.01.2018р. за подання заяви майнового характеру становить 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Позовна заява Військового прокурора Одеського гарнізону Південного регіону України містить дві вимоги.

1. Вимогу майнового характеру, а саме витребування земельної ділянки вартістю 344065,00грн. сума судового збору, яка підлягає сплаті становить 5160,98грн. (1,5 відсотка ціни позову).

2. Вимогу немайнового характеру, а саме визнання незаконним та скасування рішення сума судового збору, яка підлягає сплаті становить 1762,00грн. (1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Таким чином, сума судового збору за подання даної позовної заяви повинна складати 6922,98грн.

Однак, в порушення вимог чинного законодавства позивачем було надано платіжне доручення на 5209,89грн., що не може бути належним доказом сплати судового збору в повному обсязі.

Крім цього, суд звертає увагу прокурор, що платiжнi реквiзити для перерахування судового збору за подання позовної заяви до господарського суду Одеської області знаходяться у вільному доступі на офіційному веб-порталі господарського суду Одеської області.

Отримувач коштів

УК у м.Одесі/Приморський р-н/22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ)

38016923

Банк отримувача

Казначейство України (ЕАП)

Код банку отримувача (МФО)

899998

Рахунок отримувача

34319206083034

Код класифікації доходів бюджету

22030101

Призначення платежу

*;101;__________(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків – фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом ___________ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Господарський суд Одеської області (назва суду, де розглядається справа)

Однак , в порушення вимог чинного законодавства позивачем було надано платіжне доручення, що не може бути належним доказом сплати судового збору в установленому законом порядку, оскільки позивачем вказано невірний рахунок, а саме 31210206783008.

Отже, позовна заява Військового прокурора Одеського гарнізону Південного регіону України не відповідає ст. 164 ГПК України, оскільки платіжне доручення №526 від 22 червня 2018р. не може бути належним та допустимим доказом оплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, а тому суд залишає позов без руху за приписами ст.174 ГПК України.

Керуючись ст.ст.174, 234 Господарського процесуального кодексу України суд,

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Військового прокурора Одеського гарнізону Південного регіону України залишити без руху.

2. Військовому прокурору Одеського гарнізону Південного регіону України надати суду належні докази сплати судового збору в установленому законом порядку та розмірі з вказанням вірних реквізитів перерахування судового збору за подання позовної заяви на протязі десяти днів з моменту отримання даної ухвали.

3. Військовому прокурору Одеського гарнізону Південного регіону України, що за змістом ч.4 ст.174 чинного ГПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набрала чинності 05.07.2018р. та оскарженню не підлягає.

Суддя О.Ю. Оборотова

Джерело: ЄДРСР 75134600
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку