open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

__________________________________________________________________

Справа № 622/647/18

Провадження № 11-п/790/1010/18 Суддя доповідач ОСОБА_1

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

5липня 2018 року м. Харків

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Харківської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

при секретарі ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання голови Золочівського районного суду Харківської області ОСОБА_5 щодо зміни підсудності у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП відносно ОСОБА_6 , -

ВСТАНОВИЛА:

27 червня 2018 року до Апеляційного суду Харківської області надійшло подання голови Золочівського районного суду Харківської області ОСОБА_5 про визначення підсудності матеріалу про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП відносно ОСОБА_6 .

В поданні зазначено, що 23.06.2018 року до Золочівського районного суду Харківської області надійшла справа про адміністративне правопорушення, відносно ОСОБА_6 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП.

Також зазначено, що згідно штатного розпису Золочівського районного суду Харківської області в суді передбачено 3 посади судді. Фактично в суді працюють лише судді ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , у яких закінчились повноваження як у суддів призначених вперше та до цього часу вони на посади не призначені.

Указом президента України № 443/2017 від 29.12.2017 року «Про призначення та тимчасове переведення суддів» ОСОБА_5 був переведений шляхом відрядження на посаду судді Золочівського районного суду Харківської області строком до шести місяців, повноваження на здійснення судочинства у Золочівському районному суді Харківської області у нього спливають 28 червня 2018 року. З лютого 2018 року він є головою Золочівського районного суду Харківської області.

При цьому відповідно до норм ч.5 ст. 15 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і п.п. 1, п.4 розділу VII «Положення про автоматизовану систему документообігу суду», затвердженого рішенням ради суддів України № 30 від 26.11.2010 року (у редакції рішення Ради суддів України від 02.03.2018 року за № 17) не розподіляються справи суддям за шістдесят календарних днів включно до закінчення повноважень.

Таким чином, у Золочівському районному суді Харківської області неможливо утворити склад суду для розгляду справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_6 за ч.1 ст. 130 КУпАП, що відповідно до положень ст. 276 КУпАП є підставою для передачі даного матеріалу до іншого суду Харківської області.

Дослідивши матеріали справи, колегія суддів приходить до висновку, що подання голови Золочівського районного суду Харківської області підлягає задоволенню.

Кодексом України про адміністративні правопорушення прямо не визначено порядок розгляду питання щодо передачі справ на розгляд іншого суду. Проте, виходячи із загальних вимог європейського та національного законодавства, з метою забезпечення права особи на справедливий суд та реалізації завдань провадження у справах про адміністративні правопорушення, передбачених ст.245 КУпАП, щодо своєчасного, всебічного, повного і об`єктивного розгляду справи, колегія суддів вважає за необхідне задовольнити подання голови Золочівського районного суду Харківської області ОСОБА_5 та направити матеріали справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП відносно ОСОБА_6 , з урахуванням розпорядження взаємозамінності судів №04-07/23-р від 11.04.2018 року, до Дергачівського районного суду Харківської області.

Керуючись ст.ст.221, 245, 257 КУпАП, колегія суддів, -

П О С Т А Н О В И Л А :

Подання голови Золочівського районного суду Харківської області ОСОБА_5 задовольнити.

Змінити підсудність даної справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 130 КУпАП відносно ОСОБА_6 та направити матеріали справи до Дергачівського районного суду Харківської області для розгляду.

Головуючий

Судді

Джерело: ЄДРСР 75129594
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку