open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 520/6415/18

Провадження № 1-кс/520/2628/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.07.2018 року місто Одеса

Слідчий суддяКиївського районногосуду м.Одеси ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,розглянувши усудовому засіданніклопотання слідчогоСВ ТаїровськогоВП КиївськогоВП вм.Одесі ГУНПв Одеськійобласті ОСОБА_3 ,про дозвілна тимчасовийдоступ доінформації,яка міститьохоронювану закономтаємницю,

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання слідчого,cлідчим відділом Таїровського ВП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області розслідується кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018161480000252 від 02.02.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України за заявою ОСОБА_4 , про те, що в період з 22:00 год., 01.02.2018 до 02.02.2018 року 02.00 год., невстановлена особа, проникла в квартиру АДРЕСА_1 , з метою заволодіння грошовими коштами, із застосуванням насильства, небезпечного для життя чи здоров`я ОСОБА_4 , шляхом удушшя невідомим предметом, заволоділа грошовими коштами в сумі 6300 гривень, чим спричинили матеріальнии? збиток на вище вказану суму.

Під час досудового розслідування встановлено, що на запити до оперативних служб, була отримана інформація, щодо відпрацювання абонентів рухомого мобільного зв`язку, котрі перебували за вказаною адресою у зазначений проміжок часу та які представляють оператиний інтерес, а саме: № НОМЕР_1 ; № НОМЕР_2 ; № НОМЕР_3 ; № НОМЕР_4 ; № НОМЕР_5 ; № НОМЕР_6 ; № НОМЕР_7 ; № НОМЕР_8 ; № НОМЕР_9 ; № НОМЕР_10 ; № НОМЕР_11 ; № НОМЕР_12 ; № НОМЕР_13 .

Метою є отримання зазначених відомостей про вказаних абонентів за період часу з 01.01.2018 по теперішній час. Зазначений проміжок часу необхідний для того, щоб встановити особу яка на момент скоєння злочину здійснювала телефонні розмови та знаходилась в районі скоєння кримінального правопорушення, а також встановити особу яка вчинила кримінальне правопорушення, та за для перевірки правдивості наданих відомостей.

Враховуючи наведене, під час досудового розслідування виникла необхідність у застосуванні заходу забезпечення кримінального провадження тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю отримання інформації на паперових та електронних носія.

Володільцем вказаних відомостей є оператор мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄРДПОУ НОМЕР_14 , юридичною адресою якого є АДРЕСА_2 .

Надання тимчасового доступу до інформації, яка знаходиться у оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », необхідна для встановлення ймовірного місця перебування особи, яка може бути причетна до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Слідчий надав до суду заяву, згідно якої просив розглянути клопотання без його участі, вимоги викладені у клопотанні підтримує в повному обсязі та просить задовольнити.

Статтею 160 КПК України, передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Відповідно до п.7 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка містяться в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг,їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо. Відповідно до приписів ч. 5 ст. 163 КПК України, надання тимчасового доступу до речей і документів є можливим, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Одержати зазначені документи іншими способами не можливо, оскільки згідно зі ст.9 Закону України «Про телекомунікації» охорона таємниці телефонних розмов,телеграфної чи іншої кореспонденції,щопередаютьсятехнічнимизасобами телекомунікації,та інформаційна безпека телекомунікаційних мереж гарантуються Конституцією та законами України.

Згідно ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

У відповідності ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що вказана інформація як сама по собі, так і в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, в подальшому може бути використана в якості доказів по кримінальному провадженню, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню в повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.93, 156-160, 163-166, 309, 369-372, КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Таїровського ВП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю задовольнити.

Зобов`язати працівників ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄРДПОУ НОМЕР_14 , юридичною адресою якого є АДРЕСА_2 , надати слідчому CВ Таїровського відділення поліції Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_5 , слідчим слідчої групи чи оперуповноваженим Таїровського відділення поліції Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , ОСОБА_6 тимчасовий доступ до наступної інформації з можливістю вилучення вказаної інформації на паперовому та електронному носії інформації:

1.Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання телекомунікацій з абонентськими номерами № НОМЕР_1 ; № НОМЕР_2 ; № НОМЕР_3 ; № НОМЕР_4 ; № НОМЕР_5 ; № НОМЕР_6 ; № НОМЕР_7 ; № НОМЕР_8 ; № НОМЕР_9 ; № НОМЕР_10 ; № НОМЕР_11 ; № НОМЕР_12 ; № НОМЕР_13 .

2.Адреси розташування та номери базових станцій; дата, час та тривалість з`єднань; ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонентський номер SIM-картки, IMEI, MAC-адреса, IP-адреса); типи з`єднань (вхідні, вихідні з`єднання, SMS, MMS, GPRS, вихід до мережі Інтернет, переадресація, тощо) абонента мобільного зв`язку № НОМЕР_1 ; № НОМЕР_2 ; № НОМЕР_3 ; № НОМЕР_4 ; № НОМЕР_5 ; № НОМЕР_6 ; № НОМЕР_7 ; № НОМЕР_8 ; № НОМЕР_9 ; № НОМЕР_10 ; № НОМЕР_11 ; № НОМЕР_12 ; № НОМЕР_13 за період з 01.01.2018 до часу фактичного виконання ухвали володільцем інформації;

3. Прізвища, імена, по-батькові та інші відомості про споживача телекомунікаційних послуг та абонентів кінцевого обладнання телекомунікацій з абонентським номером № НОМЕР_1 ; № НОМЕР_2 ; № НОМЕР_3 ; № НОМЕР_4 ; № НОМЕР_5 ; № НОМЕР_6 ; № НОМЕР_7 ; № НОМЕР_8 ; № НОМЕР_9 ; № НОМЕР_10 ; № НОМЕР_11 ; № НОМЕР_12 ; № НОМЕР_13 (за наявності таких відомостей).

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дій ухвали слідчого судді не може перевищувати 1 (одного) місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів набирає законної сили з моменту її оголошення. Ухвала є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 75120956
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку