open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа№487/4282/18

Провадження №1-кс/487/1996/18

УХВАЛА

Іменем України

за результатами розгляду клопотання

про проведення судово-медичної експертизи

04.07.2018 року слідчий суддя Заводського районного суду міста Миколаєва ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_2 про проведення судово-медичної експертизи,

встановив:

04.07.2018 року слідчий СВ Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_2 , в рамках здійснення кримінального провадження з проведення досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України, відомості щодо якого 03.07.2018 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018150030002541, звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення судово-медичної експертизи.

Клопотання мотивоване тим, що з метою виконання завдань кримінального провадження, забезпечення швидкого, повного, всебічного та неупередженого розслідування кримінального провадження, з`ясування наявності чи відсутності тілесних ушкоджень на тілі ОСОБА_3 , встановлення механізму та локалізації їх утворення, тощо, у ході проведення досудового розслідування вказаного кримінального провадження виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи ОСОБА_3 для чого необхідні спеціальні знання в області судової медицини.

Вивчивши клопотання, а також матеріали, якими обґрунтовується необхідність проведення судово-медичної експертизи, слідчий суддя дійшов наступного.

З матеріалів клопотання вбачається, що у провадженні СВ Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області перебувають матеріали кримінального провадження № 12018150030002541 зареєстрованого до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України.

Відповідно до вимог ч.3 ст.244 КПК України клопотання розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, не пізніше п`яти днів із дня його надходження до суду.

Згідно ч.6 ст.244 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Враховуючи те, що у ході проведення досудового розслідування вказаного кримінального провадження виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи ОСОБА_3 , для чого необхідні спеціальні знання в області судової медицини, клопотання підлягає задоволенню.

Згідно ч.9 ст.244 КПК України висновок експерта, залученого слідчим суддею, надається особі, за клопотанням якої він був залучений.

Керуючись статтями 244, 245 Кримінального процесуального кодексу України,

ухвалив:

Призначити у кримінальному провадженні № 12018150030002541 зареєстрованому до ЄРДР 03.07.2018 судово-медичну експертизу, виконання якої доручити експертам Миколаївського обласного бюро судово-медичних експертиз, яке розташоване за адресою: м. Миколаїв, вул. Потьомкінська, 138.

На виконання експертів поставити наступні питання:

1.Чи є на тілі ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , тілесні ушкодження? Якщо так, то який їх характер, механізм утворення, давність освіти, локалізація і ступінь тяжкості кожного з виявлених тілесних ушкоджень?

2.Чи є причинний зв`язок між тілесними ушкодженнями та подальшим розладом здоров`я?

3.Прошу розмежувати всі наявні тілесні ушкодження за ступенем тяжкості?

4.Чим саме могли бути заподіяні дані тілесні ушкодження?

5.Яке було розташування нападника та потерпілого в момент нанесення тілесних ушкоджень?

6.Чи пов`язане утворення тілесних ушкоджень в результаті падіння з висоти власного зросту на виступаючу поверхню з прискоренням та без нього?

7.Яка кількість ударів була нанесена ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ?

На усі поставлені питання надати відповідь окремо, послідовно, згідно переліку.

Зобов`язати слідчого СВ Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області для дослідження експерту направити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Заводського

районного суду міста Миколаєва ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 75119828
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку