open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 283/1374/18

Провадження №1-кс/283/473/2018

У Х В А Л А

05 липня 2018 року м. Малин

Слідчий суддя Малинського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Малинського ВП Коростишівського ВП ГУНП України в Житомирській області майора поліції ОСОБА_2 про надання доручення на проведення експертизи,-

в с т а н о в и в :

В клопотанні, яке надійшло до суду 03 липня 2018 року зазначено, що досудовим розслідуванням встановлено, що 21.06.2018 року близько 19 години 00 хвилин в ході проведення огляду згідно ухвали Малинського районного суду Житомирської області у с. Барвінки Малинського району Житомирської області, по вул. Лісова, 18, у господарстві ОСОБА_3 було виявлено та вилучено сухі рослини зовні схожі на рослини конопель.

Таким чином, на даний час виникла необхідність у встановленні чи дійсно вищевказані рослини являються рослинами конопель, що містять наркотичний засіб, та оскільки для проведення судової експертизи необхідні спеціальні знання слідчий просить задоволити клопотання.

Дослідивши матеріали, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

За даним фактом згідно витягу з кримінального провадження 13.06.2018 року Малинським ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області до ЄРДР внесені відомості за № 12018060080000396 про вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 309 КК України та розпочато досудове розслідування.

Відповідно до ст. 242 КПК України експертиза проводитьсяекспертною установою,експертом абоекспертами,за дорученнямслідчого суддічи суду,наданим заклопотанням стороникримінального провадженняабо,якщо дляз`ясування обставин,що маютьзначення длякримінального провадження,необхідні спеціальнізнання.Не допускаєтьсяпроведення експертизидля з`ясуванняпитань права.

Статтею 243 КПК України передбачено, що експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Статтею 244 КПК України встановлено, що у разіякщо дляз`ясування обставин,що маютьзначення длякримінального провадження,необхідні спеціальнізнання,сторони кримінальногопровадження маютьправо звернутисяз клопотаннямпро проведенняекспертизи дослідчого судді. Слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта. Слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи.

Звертаючись з даним клопотанням до слідчого судді, суду, слідчий довів, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта, який має спеціальні знання в галузі криміналістики.

Тому вважаю, що клопотання є обґрунтованим, зі змісту якого вбачається необхідність проведення даної слідчої дії.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 242-244 КПК України,-

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити повністю.

Надати доручення експертам Житомирського НДЕКЦ МВС України (адреса: 10008 Старий Бульвар, 5/37, м. Житомир) на проведення експертизи матеріалів, речовин і виробів по кримінальному провадженню № 12018060060000396 від 22.06.2018 року за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

На вирішення експертам поставити наступні питання:

-чи є вилучена суха рослина наркотичним засобом, психотропною речовиною, їх аналогом чи прекурсором?

-якщо так, то яким саме, яка їх вага?

Зобов`язати старшого слідчого СВ Малинського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області майора поліції ОСОБА_2 направити до Житомирського НДЕКЦ МВС України для виконання копію ухвали суду та сухі рослини схожі на рослини конопель, які упаковані у паперові коробки згідно пакування речових доказів.

Роз`яснити експертуйого правата обов`язки,передбачені ст.69КПК України та надати дозвіл у випадку необхідності для проведення експертизи повністю або частково використати об`єкти дослідження згідно методики.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Після проведення експертизи висновок експерта та речові докази передати особі, яка відповідає за зберігання вилучених з незаконного обігу наркотичних засобів у спеціальному приміщенні ГУНП в Житомирській області для подальшого транспортування до вказаного приміщення обліку та зберігання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 75117626
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку