open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 212/4675/18

1-кс/212/1403/18

У Х В А Л А

05 липня 2018 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши без фіксації процесу технічними засобами та без участі сторін, клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 , внесене в кримінальному провадженні № 12018040730001250 від 05 травня 2018 року за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.296 КК України, про призначення судово-криміналістичної експертизи,-

ВСТАНОВИВ:

04 липня 2018 року слідчий СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про призначення судово-криміналістичної експертизи, в обґрунтування якого зазначив що, 05.05.2018 року приблизно о 18:00 годин невстановлена особа знаходячись на перехресті вулиць Рзянкіна та вул. Січеславська в Покровському районі м. Кривого Рогу, із хуліганських мотивів, проявляючи особливу зухвалість, використовуючи предмет, спеціально пристосований для вчинення злочину, схожий на гумовий кийок, спричинила тілесні ушкодження заявнику. Ступінь тілесних ушкоджень та обставини події встановлюються. (ЖЄО 12510 від 05.05.2018).

За даним фактом Покровським ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікація кримінального правопорушення за ч.4 ст. 296 КК України.

В ході досудового розслідування, під час проведення обшуку (протоколу обшуку) від 21.06.2018, за адресою: АДРЕСА_1 було виявлено та вилучено металевий предмет схожий на спец.засіб (палиця).

Під час досудового розслідування виникла необхідність в проведенні експертизи, для встановлення чи являється предмет, який було вилучено 21 червня 2018 року, в ході обшуку (протоколу обшуку), за адресою: АДРЕСА_1 холодною зброєю (спец.засобом), яким способом виготовлений, зазначені відомості мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, для чого необхідні спеціальні знання. В зв`язку з чим слідчий просив призначити в кримінальному провадженні судово-криміналістичну експертизу проведення якої доручити експертам Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України.

В судове засідання слідчий надав письмову заяву про розгляд клопотання в його відсутність, клопотання підтримує у повному обсязі і просить його задовольнити.

Згідно ч.3ст.244 КПК Україниособа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Відповідно до ч. 4ст. 107 КПК Україниу разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутністю осіб, фіксуванняза допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 242 КПК України,експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Вивчивши матеріали клопотання враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати що, металевий предмет, який було вилучено 21 червня 2018 року в ході обшуку є холодною зброєю, та необхідністю встановлення яким способом він виготовлений, та проведення судово-криміналістичної експертизи для проведення якої необхідні спеціальні знання, має суттєве значення для встановлення обставин що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає можливим призначити в кримінальному провадженні судово-криміналістичну експертизу проведення якої доручити експертам Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України.

Керуючись ст. 107, 242-244 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про призначення судово-криміналістичної експертизи -задовольнити.

Призначити в кримінальному провадженні № 12018040730001250 від 06 травня 2018 року судово-криміналістичну експертизу.

Проведення експертизи доручити експертам Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України.

На вирішення експерта поставити наступні питання:

- чи являється предмет, який було вилучено 21 червня 2018 року, в ході обшуку (протоколу обшуку), за адресою: АДРЕСА_1 холодною зброєю (спец.засобом), яким способом виготовлений?

Роз`яснити експерту його права та обов`язки, передбачені ст.69 КПК України, попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Доручити слідчому у даному кримінальному провадженні направити для дослідження експерту: опечатаний поліетеленовий пакет, в якому знаходяться, металевий предмет - палиця, що була вилучена 21 червня 2018 року, в ході обшуку (протоколу обшуку від 21.06.2018), за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Шурупова 4/3 в Покровському районі..

Відповідно до ст. 5 Закону України «Про судову експертизу» дозволити експерту який буде проводити експертне дослідження, пошкодження або витрачення об`єктів у тій мірі, в якій це необхідно для експертного дослідження.

Доручити слідчому у разі необхідності надати експерту для ознайомлення матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040730001250 від 06 травня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 75115214
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку