open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 263/4338/18

Провадження № 2-а/263/259/2018

У Х В А Л А

02 липня 2018 року місто Маріуполь

Жовтневий районний суд міста Маріуполя Донецької області в складі головуючого судді Васильченко О.Г., за участю секретаря Добровольської Д.В., розглянувши справу за позовом Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області до ОСОБА_1 про примусове видворення іноземця за межі території України,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області перебуває справа за позовом Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області до ОСОБА_1 про примусове видворення іноземця за межі території України.

17 квітня 2018 року до Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області надійшла позовна заява Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області до ОСОБА_1 про затримання громадянина ОСОБА_2 Вірменії з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні (справа № 263/4495/18, провадження № 2-а/263/264/2018).

Згідно з протоколом розподілу справ автоматизованою системою документообігу в суді від 17 квітня 2018 року вказана адміністративна справа визначена до розгляду судді Музика О.М.

Ухвалою Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області від 17 квітня 2018 року справу № 263/4495/18 передано судді Жовтневого районного суду м. Маріуполя Васильченко О.Г. для вирішення питання про об’єднання зі справою № 263/4338/18.

Відповідно до ч. ч. 2, 3 ст. 172 КАС суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об’єднати в одне провадження декілька справ за позовами: 1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача; 2) одного й того самого позивача до різних відповідачів; 3) різних позивачів до одного й того самого відповідача. Об’єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ.

Про об’єднання справ в одне провадження або роз’єднання позовних вимог, про відмову в об’єднанні справ в одне провадження, роз’єднанні позовних вимог суд постановляє ухвалу (ч. 7 ст. 172 КАС України).

На підставі викладеного, враховуючи, що позовні вимоги Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області у вказаних позовних заявах заявлені до одного й того самого відповідача, такі взаємопов’язані між собою, позовні заяви є підсудними Жовтневому районному суду м. Маріуполя, суд вважає за доцільне об’єднати такі в одне провадження.

Згідно із ч. 2 ст. 257 КАС України, за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Указана справа відноситься до категорії термінових адміністративних справ та має свої особливості, визначені ст. 287, 288 КАС України.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 288 КАС України вказана адміністративна справа підлягає розгляду судом за обов’язкової участі сторін у десятиденний строк з дня подання позовної заяви.

На підставі викладеного суд вваж є за необхідне розглядати вказану справу у порядку спрощеного позовного провадження із обов’язкової участі сторін.

Керуючись ст.ст. 3, 160, 161, 172, 288 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у адміністративній справі за позовом Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області до ОСОБА_1 про затримання громадянина ОСОБА_2 Вірменії з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.

Об’єднати адміністративну справу за позовом Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області до ОСОБА_1 про примусове видворення іноземця за межі території України (справа № 263/4338/18, провадження № 2-а/263/259/2018) та адміністративну справу за позовом Головного управління Державної міграційної служби України в Донецькій області до ОСОБА_1 про затримання громадянина ОСОБА_2 Вірменії з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні (справа № 263/4495/18, провадження № 2-а/263/264/2018) в одне провадження та присвоїти справі № 263/4438/18, провадженню № 2-а/263/259/2018.

Справу розглянути за правилами спрощеного позовного провадження.

Судове засідання для розгляду справи провести 07 серпня 2018 року о 15:00 год. у приміщенні Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області, розташованому за адресою: пр. Металургів, 31, каб. 25, м. Маріуполь, Донецька область, із обов’язковою участю сторін.

Надати відповідачу строк для подання відзиву на позов - 1 день з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Встановити позивачу строк – 1 день із дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив.

Відповідно до положень ст. 79 КАС України, учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом із поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом із поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об’єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк. Учасник справи також повинен надати докази, які підтверджують, що він здійснив усі залежні від нього дії, спрямовані на отримання відповідного доказу.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud0519.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.Г.Васильченко

Джерело: ЄДРСР 75114350
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку