open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 159/3253/18

Провадження № 2/159/991/18

УХВАЛА

05 липня 2018 року м. Ковель

Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області Логвинюк І.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом,

в с т а н о в и в:

Позивач 04.07.18 р. звернувся до суду із вказаною вище позовною заявою.

Однак, як вбачається з матеріалів позовної заяви, вона не відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, а саме:

- позивачем не додано до матеріалів позовної заяви документа про сплату судового збору в розмірі, передбаченому Законом України «Про судовий збір».

Так, відповідно до положень ст. 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. Ставки судового збору встановлюються у таких розмірах: за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою - 1 відсоток ціни позову, але не менши 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Позивачем же закладено вимогу майнового характеру, ціна позову - 71 488 грн., однак, надано квитанцію про сплату судового збору лише у сумі 704 грн. 88 коп., що є недостатнім;

- позивачем не зазначено у позовній заяві переліку всіх документів, що фактично додані до неї.

Так, у переліку не зазначено таких документів як заява позивача від 03.07.18 р.; заява ОСОБА_3 від 25.06.18 р., заява ОСОБА_1 від 03.07.18 р., заява ОСОБА_2 від 28.06.18 р., що подані у одному примірнику, та не додано до позовної заяви копії таких заяв у кількості відповідно до кількості відповідачів.

Відповідно до п. 8 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви.

Згідно ч. 1 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї відповідно до кількості відповідачів.

Позивачем не дотримано зазначених вимог законодавства.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. ст. 175, 177 ЦПК України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для виправлення вище перелічених недоліків.

Позивачеві слід додати до матеріалів позовної заяви документ про сплату судового збору в розмірі, передбаченому Законом України «Про судовий збір», тобто, додатково до сплаченого ни м судового збору ще на суму 10 грн.; позивачем слід подати до суду позовну заяву, у якій зазначити перелік всіх документів, що фактично додані до неї; подати до позовної заяви ще 3 копії вказаних вище заяв сторін, тобто, у кількості відповідно до кількості відповідачів.

Платiжнi реквiзити для перерахування судового збору в гривнях.

Ковельське УК /м. Ковель/ 22030101 – 37788874

Код отримувача (ЄДРПОУ) – 37788874

Банк отримувача - Казначейство України (ЕАП)

Код банку (МФО) – 899998

Номер рахунку – 31214206003004

Код класифікації доходів бюджету – 22030101

Найменування коду класифікації доходів бюджету –

Судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050)

Призначення платежу__________(реєстраційний номер облікової картки платника податків – фізичної особи або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);

Судовий збір, за позовом ___________ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Ковельський міськрайонний суд Волинської області (назва суду, де розглядається справа)

При заповненні платіжного документа у графі «Код платника» платником судового збору – фізичною особою – зазначається ідентифікаційний код, а при його відсутності, у зв’язку з релігійними переконаннями, зазначаються його паспортні дані.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя

у х в а л и в:

позовну заяву ОСОБА_1, представник позивача – адвокат ОСОБА_5, до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом, залишити без руху, надавши позивачеві строк, що не перевищує десяти днів з дня отримання ним копії даної ухвали, для виправлення недоліків позовної заяви.

Роз’яснити позивачеві, що коли він відповідно до вказівки судді у встановлений строк не виконає всі, зазначені у ст. ст. 175, 177 ЦПК України, вимоги, його позовну заяву буде повернуто як неподану.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ковельського міськрайонного суду

ОСОБА_6

Джерело: ЄДРСР 75114053
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку