open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

233 Справа № 224/253/14-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 липня 2018 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого судді Мартиненко В. С.

за участюсекретаря Кюсєвої Т.О.,

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні в м. Костянтинівка Донецької області заяву публічного акціонерноготовариства «Центренерго»в особівідокремленого підрозділуВуглегірська ТЕСПАТ «Центренерго»про відновленнявтраченого судовогопровадження уцивільній справіза заявоюпублічного акціонерноготовариства «Центренерго»в особіструктурного підрозділуВуглегірська ТЕСпро видачусудового наказупро стягненняз ОСОБА_1заборгованості покомунальним послугам,-

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство «Центренерго» в особі відокремленого підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ «Центренерго» звернулось до суду із заявою про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі за заявою публічного акціонерного товариства «Центренерго» в особі структурного підрозділу Вуглегірська ТЕС про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості по комунальним послугам, закінченій видачею судового Дебальцевським міським судом Донецької області від 17 лютого 2014 року.

В своїй заяві ПАТ «Центренерго» посилається на те, що відновлення втраченого судового провадження необхідно для отримання судового наказу для предявлення його до виконання.

Учасники справи у судове засідання не з`явились, хоча були повідомлені про дату, час і місце проведення розгляду справи належним чином. Від заявника надійшло клопотання про розгляд справи за відсутності представника заявника.

Зясувавши обставини справи, дослідивши зібранні матеріали втраченого провадження, суд приходить до таких висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 490 ЦПК України заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Згідно з розпорядженням голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ № 19/0/38-15 від 27 березня 2015 року «Про визначення територіальної підсудності справ» до територіальної підсудності Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області були віднесені справи, територіально підсудні Дебальцевському міському суду Донецької області.

Відповідно до п. 20 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України якщо суд, до юрисдикції якого відповідно до вимог процесуального закону відноситься вирішення питання про відновлення втраченого провадження, знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, то відновлення втраченого провадження здійснюється судом за територіальною підсудністю судових справ, визначеною згідно із Законом України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" або Законом України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції".

Судом встановлено, що 17.02.2014 р. Дебальцевським міським судом Донецької області було видано судовий наказ в цивільній справі № 224/253/14-ц за заявою ПАТ «Центренерго» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості по комунальним послугам за періодз 01.02.2012р.по 31.12.2013р.в сумі4190грн.96коп. та судового збору у розмірі 121 грн. 80 коп., який набув законної сили 08 квітня 2014 року.

Факт ухвалення відповідного судового наказу, його зміст, дата набрання ним законної сили, підтверджується довідкою з автоматизованої системи документообігу суду про рух цивільної справи №224/253/14-ц Дебальцевського міського суду Донецької області, копією ухвали про відкриття провадження від 04 лютого 2014 року, копією судового наказу Дебальцевського міського суду Донецької області від 07 лютого 2014 року, копією обліково-статистичної картки на цивільну справу № 224/253/14-ц з автоматизованої системи документообігу Дебальцівського міського суду Донецької області, копією заяви про видачу судового наказу.

Листом від 14.05.2018 р. Дебальцевський міський відділ державної виконавчої служби повідомив стягувача про те, що згідно з перевірки АСВП у відділі перебуває виконавче провадження щодо примусового виконання вказаного судового наказу, проте матеріали виконавчого провадження залишились на тимчасово окупованій території.

Статтею 489 ЦПК України передбачено, що втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Згідно з ст. 493 ЦПК України при розгляді заяви про відновлення втраченого судового провадження суд бере до уваги частину справи, яка збереглася (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду тощо); документи, надіслані (видані) судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів; матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи; будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи; відомості з Єдиного державного реєстру судових рішень; дані, що містяться в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі; будь-які інші відомості, документи тощо, отримані у законний спосіб з інших офіційних джерел.

Відповідно до ч.1 ст.494 ЦПК України на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд постановляє ухвалу про відновлення втраченого судового провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

На підставі зібраних і перевірених матеріалів, суд вважає встановленим зміст судового наказу, виданого 17.02.2014 р. Дебальцевським міським судом Донецької області у цивільній справі № 224/253/14-ц за заявою ПАТ «Центренерго» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості по комунальним послугам,що єпідставою длявідновлення втраченогосудового провадженняв частинісудового наказута будедостатнім дляреалізації метизвернення -пред'явленнярішення суду до виконання.

Керуючись ст. ст.260, 261, 353, 493, 494, п.п.15.5 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву публічного акціонерного товариства «Центренерго» в особі відокремленого підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ «Центренерго» про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі за заявою публічного акціонерного товариства «Центренерго» в особі структурного підрозділу Вуглегірська ТЕС про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості по комунальним послугам задовольнити частково.

Відновити провадження по цивільній справі № 224/253/14-ц за заявою публічного акціонерного товариства «Центренерго» в особі структурного підрозділу Вуглегірська ТЕС про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості по комунальним послугам - в частині судового наказу, виданого Дебальцевським міським судом Донецької області 17 лютого 2014 року:

«

Справа № 224/253/14-ц

Номер провадження 2-н/224/178/14

СУДОВИЙ НАКАЗ

17лютого 2014року Місто Дебальцеве Донецької області

Суддя Дебальцевського міського суду Донецької області Маловічко З.О.

розглянувши заяву публічного акціонерного товариства Центренерго в особі структурного підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго

указати імя (найменування заявника)

про стягнення заборгованості по комунальним послугам

указати вимоги заявника

відповідно до ст.ст.651 ЦК України, ст.. 64, 65-1, 66-68, 150, 156 ЖК України, ст.95-105 ЦПК України посилання на закон, на підставі якого підлягають задоволенню вимоги

НАКАЗУЮ:

1. Стягнути з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1; РНОКПП НОМЕР_1

Повне імя (найменування) боржника

м. Світлодарськ,10-73

Місце проживання або місцезнаходження боржника

на користь публічного акціонерного товариства Центренерго в особі Вуглегірської ТЕС

повне імя (найменування) стягувача

м. Світлодарськ

місце проживання або місцезнаходження стягувача

рр 26003307872 в АТ Ощадбанк м.Києва, МФО 300465, ЄДРПОУ 22927045

розрахунковий рахунок стягувача (юридичної особи) в установі банку, на який потрібно стягнути кошти

за наявності- ідентифікаційний код субєкта господарської діяльності (для юридичних осіб), індивідуальний індефікаційни й номер (для фізичних осіб-платників податків)

заборгованість по комунальним послугам за період з 01.02.2012 р. по 31.12.2013 р. в сумі 4190 (чотири тисячі сто дев"яносто) грн. 96 коп.

указати, що саме, суму в гривнях і прописом

2.Стягнути з боржника на користь стягувача 121 грн. 80 коп. судовий збір

3. Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.

Суддя __________________ Маловічко З.О.

Місце печатки суду

Згідно ч.1 ст.105 ЦПК України Боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб. Згідно ч.2 ст.105 ЦПК України заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі.

Судовий наказ набрав чинності _______________________________20_____ року

Строк предявлення судового наказу до виконання _________________________________

Суддя _________________________ _______________________________________

Ініціали, прізвище судді, який видав судовий наказ

Відмітки про виконання судового наказу

Дата надходження Судового наказу на виконанняПовне найменування Установи,підприємства, Організації,в якому знаходився судовий наказ на виконанні загальна сума, відрахована засудовим наказомДата повернення судового наказу до ВДВС чи стягувачевіпідстава повернення судового наказупідпис керівника установи, підприємства, організації з прикладанням печаткиппримітки

Інші відмітки__________________________________________________________________

______________________________________________________________________________»

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття рішення суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області через Костянтинівський міськрайонний суд протягом пятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом пятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 75113982
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку