open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
221/2883/18

1-кп/221/460/2018

УХВАЛА

04 липня 2018 року м. Волноваха

Волноваський районний суд Донецької області в складі:

головуючого: судді Безрук Т.В.,

за участю секретаря судового засідання Чемезової Г.О.,

прокурора Грибова С.В.

обвинуваченого ОСОБА_1

провівши підготовче судове засідання у залі Волноваського районного суду у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР №42018051120000061 від 17 квітня 2018 року, за обвинуваченням ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Овер’янівка Новотроїцького району Херсонської області, громадянина України, неодруженого, із середньою освітою, військовослужбовця військової служби за контрактом, старшого солдата, командира міномета першого мінометного зводу мінометної батареї 3 механізованого батальйону військової частини А0666, не судимого, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1

у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України

встановив :

10 травня 2018 року до Волноваського районного суду Донецької області від прокурора першого відділу військової прокуратури Маріупольського гарнізону надійшов вказаний вище обвинувальний акт.

Заслухавши учасників судового провадження, вивчивши обвинувальний акт, суд вважає, що кримінальне провадження підлягає призначенню до судового розгляду з таких підстав.

Угод про визнання винуватості чи про примирення у порядку ст.ст. 468-475 КПК України до суду не надійшло. Підстав для закриття кримінального провадження не вбачається. Обвинувальний акт складено у відповідності до вимог кримінально-процесуального законодавства, при його затвердженні прокурором дотримані вимоги закону, для направлення обвинувального акту для визначення підсудності не встановлено.

Одночасно судом, а також учасниками кримінального провадження визначено склад осіб, які братимуть участь в судовому розгляді та, що судовий розгляд зазначеного кримінального провадження має проводитись у відкритій формі судового засідання.

Таким чином, в наявності достатні підстави для призначення даного кримінального провадження до судового розгляду.

Відповідно до вимог ст. 314-1 КПК України, яка передбачає складання представником уповноваженого органу з питань пробації досудової доповіді для забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання, суд за власною ініціативою вважає за необхідне доручити представнику уповноваженого органу з питань пробації скласти досудову доповідь стосовно обвинуваченого ОСОБА_1

Оскільки обвинувачений ОСОБА_1 з'явитись особисто в судове засідання до Волноваського районного суду не має можливості, у відповідності з вимогами ст. 336 КПК України, яка передбачає, що судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні з поважних причин, з метою забезпечення дотримання розумних строків розгляду кримінального провадження, вважаю за необхідне проводити підготовче судове засідання в режимі відеоконференції під час трансляції з Голопристанським районним судом Херсонської області..

Керуючись ст.ст. 314-316, 336 КПК України суд,

ухвалив:

Призначити кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_1 у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України, до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Волноваського районного суду Донецької області (м. Волноваха, вул. Ювілейна, 29) на 09.30 годину 10 липня 2018 року, яке провести в режимі відеоконференції з Голопристанським районним судом Херсонської області.

Доручити Голопристанському районному суду Херсонської області (75600, м. Гола Пристань, вул. Горького, 19) забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції за участю обвинуваченого ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, тел. НОМЕР_1).

Копію ухвали негайно надіслати Голопристанському районному суду Херсонської області для забезпечення проведення відеоконференції відповідно до вимог ст. 336 КПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Розгляд кримінального провадження здійснювати суддею одноособово.

У судове засідання викликати: прокурора, потерпілих.

Роз'яснити, що учасники процесу не позбавлені права звернення до суду у встановленому законом порядку з клопотанням про обрання, зміну чи скасування запобіжного заходу впродовж судового розгляду кримінального провадження

Доручити Волноваському РВ з питань пробації скласти досудову доповідь стосовно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1.

Встановити строк надання досудової доповіді до Волноваського районного суду - до 10 липня 2018 року.

Копію ухвали вручити обвинуваченому, прокуророві, надіслати начальникові Волноваського районного відділу з питань пробації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В. Безрук

Джерело: ЄДРСР 75113979
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку