open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
804/7334/17


ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А



18 червня 2018 року

Справа №804/7334/17



Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Коренева А.О., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання за адміністративним позовом Криворізького південного об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області до Публічного акціонерного товариства "Науково-дослідний та проектний інститут по збагаченню та агломерації руд чорних металів "Механобрчормет" про стягнення заборгованості,-


ВСТАНОВИВ:

06 червня 2018 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі № 804/7334/17.

Вказана заява мотивована тим, що у зв’язку з реорганізацією юридичної особи-стягувача за виконавчим листом, Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області звернулося до суду з заявою про заміну позивача у справі. Ухвалу за результатами розгляду заяви управлінням отримано після спливу строку пред’явлення виконавчого листа до виконання, у зв’язку з чим такі причини пропуску строку для пред’явлення виконавчого листа до виконання є поважними.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду було призначено до розгляду дану заяву на 18 червня 2018 року.

Представник заявника, боржник в судове засідання не з’явилися без поважної причини, про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином, що підтверджується доказами, наявними в матеріалах справи.

Згідно з ч.3 ст. 376 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Перевіривши матеріали справи, розглянувши наведені у заяві доводи, проаналізувавши чинне законодавство, суд дійшов такого висновку.

06 листопада 2017 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Криворізького південного об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області до Публічного акціонерного товариства "Науково-дослідний та проектний інститут по збагаченню та агломерації руд чорних металів "Механобрчормет" про стягнення заборгованості.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 01 грудня 2017 року адміністративний позов Криворізького південного об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області до Публічного акціонерного товариства "Науково-дослідний та проектний інститут по збагаченню та агломерації руд чорних металів "Механобрчормет" про стягнення заборгованості задоволено: стягнуто з Публічного акціонерного товариства "Науково-дослідний та проектний інститут по збагаченню та агломерації руд чорних металів "Механобрчормет" (код ЄДРПОУ 04689352) на користь Криворізького південного об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області заборгованість по відшкодуванню витрат на фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", і сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів у розмірі 111 774,17 грн. (сто одинадцять тисяч сімсот сімдесят чотири) гривні 17 копійок.

25 квітня 2018 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 804/7334/17 зі строком пред'явлення до виконання до 11 квітня 2018 року.

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду 27 квітня 2018 року надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну сторони у справі № 804/7334/17.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду 01 травня 2018 року у задоволенні заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну сторони у справі № 804/7334/17 відмовлено; замінено сторону у виконавчому листі, виданому Дніпропетровським окружним адміністративним судом у справі № 804/7334/17, а саме: стягувача - Криворізьке південне об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Зазначену ухвалу представник стягувача отримав 22 травня 2018 року, що підтверджується матеріалами справи. Разом з тим, у виконавчому листі № 804/7334/17 визначений строк пред'явлення до виконання до 11 квітня 2018 року.

Згідно положень частини першої статті 12 Закону України "Про виконавче провадження" виконавчі документи, за якими стягувачем є держава або державний орган, можуть бути пред’явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Відповідно до ч. 1 ст. 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред’явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Судом установлено, що заявником (стягувачем) пропущено строк для пред’явлення до виконання виконавчого листа у справі № 804/7334/17 з причин, які не залежали від волі стягувача, а отже, суд приходить до висновку, що такі причини пропуску строку для пред’явлення виконавчого листа до виконання є поважними, у зв’язку з чим пропущений стягувачем строк для пред’явлення до виконання вищевказаного виконавчого листа підлягає поновленню у відповідності до вимог ст.376 Кодексу адміністративного судочинства України.

Враховуючи вищезазначене, суд приходить до висновку, що заява Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі № 804/7334/17 підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 243, 248, 256, 295, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання за адміністративним позовом Криворізького південного об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області до Публічного акціонерного товариства "Науково-дослідний та проектний інститут по збагаченню та агломерації руд чорних металів "Механобрчормет" про стягнення заборгованості – задовольнити.

Поновити строк пред’явлення до виконання виконавчого листа № 804/7334/17, виданого Дніпропетровським окружним адміністративним судом, строком на три місяці з дня набрання цією ухвалою законної сили.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.



Суддя А.О. Коренев


Джерело: ЄДРСР 75109746
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку