open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 740/1423/18

Провадження № 3/740/473/18

ПОСТАНОВА

Іменем України

02 липня 2018 року м. Ніжин

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області в складі:

судді – Олійника В.П., при секретарі – Шадура І.Ю.,

розглянувши матеріали, які надійшли із Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрованого згідно протоколу в АДРЕСА_1, проживаючого згідно протоколу в АДРЕСА_2,

за ч.1 ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

встановив:

ОСОБА _1 27 березня 2018 року близько 11-00 год. за місцем свого проживання в ІНФОРМАЦІЯ_3, вчинив сварку із ОСОБА_2, з якою спільно проживає однією сім’єю, але не перебуває у шлюбі, під час якої висловлювався нецензурною лайкою, чим міг завдати шкоди психологічному здоров’ю ОСОБА_2, що підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення від 27 березня 2018 року, поясненнями ОСОБА_1 до протоколу, на підтвердження вчинення останнім словесних образ щодо ОСОБА_2, тобто останній вчинив домашнє насильство, що є підставою для притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.173-2 КУпАП.

Приписами ч.2 ст.38 КУпАП визначено, що адміністративне стягнення по справах про адміністративні правопорушення, які підвідомчі суду (судді), може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення.

Згідно протоколу, який надійшов до суду 04 квітня 2018 року, правопорушення за ч.2 ст.173-2 КУпАП, яке не є триваючим і не пов’язане з корупцією, вчинене ОСОБА_1 27 березня 2018 року, адміністративне стягнення відповідно до ч.2 ст.38 КУпАП може бути накладене не пізніше 27 червня 2018 року, тобто станом на час розгляду справи закінчились строки, передбачені ст.38 цього Кодексу, що є підставою для закриття провадження у справі відповідно до п.7 ч.1 ст.247 КУпАП.

Виключення провадження у справах про адміністративне правопорушення внаслідок закінчення строків, встановлених ст.38 КУпАП, є формою вираження відмови держави від притягнення особи до адміністративної відповідальності, яка є наслідком винного антигромадського діяння. Отже, поєднання закриття справи із одночасним визнанням вини особи у вчиненні адміністративного правопорушення є взаємовиключними рішеннями. Прийняття таких двох взаємовиключних рішень в одній постанові про закриття справи свідчить про порушення права людини на справедливий суд, передбаченого ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

ОСОБА_1 на неодноразові виклики на 16 травня 2018 року, 07 червня 2018 року, 02 липня 2018 року в судове засідання не з"явився, сприяння у забезпеченні явки до суду останнього Ніжинським ВП ГУНП в Чернігівській області не виконане.

Інформація про розгляд справи розміщена на офіційній сторінці суду веб-порталу судової влади України.

Керуючись ст.247 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суд,-

постановив:

Справу про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.173-2 КУпАП- закрити у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Направити ОСОБА_1 на проходження програми для осіб, які вчинили домашнє насильство, в порядку, передбаченому Законом України "Про запобігання та протидію домашньому насильству".

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Чернігівської області через Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя В.Олійник.

Джерело: ЄДРСР 75104067
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку