open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 569/7999/18

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 червня 2018 року м. Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

потерпілого ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Рівне

кримінальне провадження № 12017180010008131 по обвинуваченню:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянинина України, уродженця с.Великі Межиричі Корецького району Рівненської області, раніше не судимого, проживаючого в АДРЕСА_1 ,

у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.345 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

09.12.2017, близько о 03.20 год., ОСОБА_5 , перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, знаходячись на території ТРЦ «Екватор», що розташований по вул. Макарова, 23, в м. Рівне, неадекватно відреагувавши на зауваження співробітників управління патрульної поліції в Рівненській області Департаменту патрульної поліції щодо його поведінки, що супроводжувалось нецензурною лайкою в їх бік, під час спроби уникнення затримання за вчиненні хуліганські дії, що проявлялося в умисному пошкодженні вхідних дверей ТРЦ «Екватор», усвідомлюючи, що перед ним знаходиться працівник правоохоронного органу - поліції, який одягнений у формений одяг, умисно схопив правою рукою за пальці лівої руки інспектора роти №3 батальйону управління патрульної поліції в Рівненській області Департаменту патрульної поліції ОСОБА_4 , який у відповідності до ст.26 Закону України «Про Національну поліцію» виконував свої службові обов`язки по охороні громадського порядку та безпеки дорожнього руху, після чого різко прижав пальцями своєї правої руки фаланги пальців останнього в сторону долоні лівої руки, в результаті чого спричинив ОСОБА_4 тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості по критерію довго тривалості розладу здоров`я у вигляді крайового перелому нігтьової фаланги 4-го пальця лівої кисті (перелом ОСОБА_6 ).

Такі дії ОСОБА_5 органом досудового розслідування кваліфіковані зач.2ст.345КК України,як умисне заподіяння працівнику правоохоронного органу середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків.

25 квітня 2018 року між підозрюваним ОСОБА_5 та потерпілим ОСОБА_4 була укладена угода про примирення у відповідності до вимог ст.471 КПК України.

Згідно даної угоди ОСОБА_5 та ОСОБА_4 дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченого за ч.2 ст.345 КК України, беззастережного визнання обвинуваченим своєї вини у судовому провадженні та покарання,яке повиненпонести ОСОБА_5 у вигляді одного року позбавлення волі із застосуванням на підставі ст.75 КК України звільнення від покарання із встановленням іспитового строку.

Обставинами, які пом`якшують покарання суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та добровільне відшкодування збитків потерпілому.

Обставиною, яка обтяжує покарання суд визнає вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння.

Відповідно п.1 ст.468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим.

Згідно з ч.З ст.469 КПК України угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості та у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Судом встановлено в судовому засіданні, що ОСОБА_5 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні злочину середньої тяжкості, сторони добровільно уклали угоду про примирення, зміст угоди відповідає вимогам ст.471 КПК України та закону.

Крім того, суд переконався, що обвинувачений цілком розуміє права, передбачені ч.5 ст.474 КПК України.

Також судом встановлено, що обвинувачений та потерпілий розуміють наслідки укладення та затвердження даної угоди, визначені ст.473 КПК України.

З урахуванням наведеного та керуючись ст.373, ст.374 та ст.475 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду від 25 квітня 2018 року, укладену між підозрюваним ОСОБА_5 та потерпілим ОСОБА_4 .

ОСОБА_5 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.345 КК України і призначити покарання у виді одного року позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю один рік.

Відповідно до ст. 76 КК України зобов`язати ОСОБА_5 не виїжджати за межі України без дозволу органу пробації; повідомляти органи пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з`являтися для реєстрації в органи пробації.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Рівненської області через Рівненський міський суд Рівненської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення з підстав, передбачених ст.394 КПК України.

Обвинуваченій та прокурору копію вироку вручити негайно після його проголошення. Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Головуючий ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 75104037
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку