open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 204/1137/17

Провадження № 1-кп/204/78/18

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 червня 2018 року Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого: судді ОСОБА_1

при секретарі: ОСОБА_2

за участю прокурора: ОСОБА_3

обвинуваченого: ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань того ж суду матеріали кримінального провадження № 12017040680000275 відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дніпропетровська, громадянина України, маючого середню спеціальну освіту, неодруженого, не працюючого, раніше судимого:

-18січня 2016року Красногвардійським районним судом м. Дніпропетровська за ч. 1 ст. 185, ст. ст. 75, 76 КК України до 2 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік. Ухвалою Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 18 липня 2016 року іспитовий строк за вищевказаним вироком Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська скасований та ОСОБА_4 направлено в місця позбавлення волі для відбування покарання у вигляді двох років позбавлення волі ( ОСОБА_4 був затриманий 17 лютого 2017 року),

проживаючого: АДРЕСА_1 ,

обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

09 лютого 2017 року, у невстановлений час, ОСОБА_4 , знаходячись у парку по пр. Сергія Нігояна у м. Дніпро, знайшов на землі, тим самим незаконно придбав поліетиленовий пакет, в якому містилась подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору. Вказану речовину ОСОБА_4 став в подальшому незаконно, всупереч вимогами ст. 4 Закону України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів» № 863 від 08 липня 1999 року та ст. 2 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживання ними» № 62/95-ВР від 15 лютого 1995 року, зберігати при собі для особистого вживання без мети збуту.

Того ж дня, тобто 09 лютого 2017 року, приблизно о 17.05 годин, ОСОБА_4 був зупинений працівниками поліції біля буд. № 15-А по вул. Щепкіна у м. Дніпро за паління тютюнових виробів у не відведених для цього місцях, про що відносно нього було складено протокол про адміністративне правопорушення. Після складання протоколу про адміністративне правопорушення, в присутності двох понятих був проведений огляд особистих речей ОСОБА_4 в ході якого, в правій зовнішній кишені куртки, яка була одягнута на нього в той момент, було виявлено та вилучено поліетиленовий пакет, в якому містилась подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору, масою 7,807 г., яка згідно висновку експерта № 1/8.6/391 від 15 лютого 2017 року є «канабісом», який відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено та який згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 770 від 06 травня 2000 року «Про затвердження Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» віднесений до Списку 1 Таблиці 1 «Особливо небезпечні наркотичні засоби, обіг яких заборонено». Маса «канабісу» в перерахунку на суху речовину становить 7,182 г., яка згідно Наказу МОЗ України № 188 від 01 серпня 2000 року «Про затвердження таблиць невеликих, великих та особливо великих розмірів наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, які знаходяться в незаконному обігу» не є невеликим розміром наркотичного засобу.

Допитаний всудовому засіданніобвинувачений ОСОБА_4 свою винув інкримінованомузлочині визнавповністю іпояснив, що 09 лютого 2017 року, знаходячись в парку по вул. Сергія Нігояна у м. Дніпро, він знайшов на землі поліетиленовий пакет, в якому містилась подрібнена речовина рослинного походження зеленого «канабіс», який він залишив зберігати при собі для особистого вживання, без мети збуту. Того ж дня, тобто 09 грудня 2017 року, у вечірній час, він був зупинений працівниками поліції на вул. Щепкіна за паління у невстановленому місці. Після цього в присутності двох понятих був проведений його особистий огляд, в ході якого було виявлено і вилучено вказаний поліетиленовий пакет з наркотичним засобом. У скоєному кається.

У порядку ст. 349 КПК України судом не допитувалися свідки, а також не досліджувалися письмові докази по кримінальному провадженню, окрім матеріалів, що характеризують особу обвинуваченого.

Суд вважає, що вина обвинуваченого в інкримінованому злочині знайшла своє повне підтвердження в судовому засіданні.

Дії ОСОБА_4 правильно кваліфіковані органом досудового розслідування за ч. 1 ст. 309 КК України як незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту.

При призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, а також обставини, що пом`якшує та обтяжує покарання. Вчинений злочин відноситься до категорії середньої тяжкості.

Обвинувачений ОСОБА_4 раніше судимий, за місцем проживання характеризується добре. Як обставину, що пом`якшує покарання обвинуваченого, суд враховує його щире каяття. Як обставину, що обтяжує покарання обвинуваченого, суд враховує рецидив злочинів.

Оскільки ОСОБА_4 вчинив злочин після постановлення вироку Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 18 січня 2016 року, у відношенні ОСОБА_4 слід застосувати положення ч. 1 ст. 71 КК України. При цьому невідбута частина покарання за вироком Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 18 січня 2016 року складає 7 місяців 27 днів ( ОСОБА_4 був затриманий 17 лютого 2017 року).

Згідно ч. 2 ст. 124 КПК України з обвинуваченого ОСОБА_4 належить стягнути на користь держави документально підтверджені витрати на залучення експерта, а саме 880,40 гривень за проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 1/8.6/391 від 15 лютого 2017 року.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 371, 373, 374, 376 КПК України, суд

З А С У Д И В:

ОСОБА_5 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, та призначити йому покарання у вигляді одного року позбавлення волі.

На підставі ч. 1 ст. 71 КК України, за сукупністю вироків, до покарання, призначеного даним вироком, частково приєднати невідбуту частину покарання за вироком Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 18 січня 2016 року та визначити остаточне покарання у вигляді одного року одногомісяця позбавленняволі.

Строк відбуванняпокарання ОСОБА_6 рахувати з дати набрання даним вироком законної сили.

Стягнути з ОСОБА_5 880(вісімсотвісімдесят) гривень 40(сорок)копійок за проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 1/8.6/391 від 15 лютого 2017 року на користь держави (ДНДЕКЦ, 49070, м. Дніпро, вул. Короленка, 4, УДКСУ у Шевченківському районі м. Дніпро Дніпропетровської області, номер рахунку 31118115700004 у банку ГУДКСУ у Дніпропетровській області, МФО 805012, ЄДРПОУ 37989274).

Речовий доказ речовину рослинного походження зеленого кольору, масою 7,307 г., яка містить в собі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений, «канабіс», що знаходиться в камері зберігання речових доказів Чечелівського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області (квитанція № 1026), - знищити.

На вирок може бути подана апеляція до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська протягом 30 днів з дня його проголошення. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії судового рішення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано, а при оскарженні вироку - після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити учасникам судового провадження.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 75102672
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку