open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 541/595/18

Номер провадження3-в/541/4/2018

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 липня 2018 року м. Миргород

Суддя Миргородського міськрайонного суду Полтавської області Сидоренко Ю.В., розглянувши подання начальника Миргородського міськрайонного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України про вирішення питання про заміну невідбутої частини адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт на штраф відносно

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2 гр. України, зареєстрованого в ІНФОРМАЦІЯ_3, фактично проживаючого в ІНФОРМАЦІЯ_4, не працюючого,

в с т а н о в и в:

Постановою Миргородського міськрайонного суду Полтавської області від 23 березня 2018 року ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП піддано адміністративному стягненню у виді громадських робіт строком 30 годин.

10 травня 2018 року до Миргородського міськрайонного суду Полтавської області надійшло подання від начальника Миргородського міськрайонного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України ОСОБА_2 про вирішення питання про заміну невідбутого строку громадських робіт призначених ОСОБА_1 штрафом, оскільки призначене адміністративне стягнення ним не виконане, ОСОБА_1 ухиляється від відбування стягнення.

В судовому засіданні ОСОБА_1 повідомив, що з 10.05.2018 року по 22.06.2018 року знаходився на лікуванні в Полтавській обласній клінічній лікарні імені Мальцева і не заперечував щодо заміни адміністративного стягнення штрафом.

Заслухавши пояснення учасників справи, дослідивши матеріали, суд приходить до висновку, про необхідність задоволення подання.

Судом на підставі подання та повідомлення представника Миргородського міськрайонного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України встановлено, що громадянин ОСОБА_1 ухиляється від виконання призначеного судом адміністративного стягнення у вигляді 30 годин громадських робіт.

Згідно ст. 304 КУпАП питання, повязані з виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення, вирішується органом (посадовою особою), який виніс постанову.

Статтею 321-4 ч.1 КУпАП України, передбачено, що у разі ухилення порушника від відбування громадських робіт постановою суду (судді) за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, невідбутий строк громадських робіт може бути замінено штрафом або адміністративним арештом.

Частиною 2 статті 321-4 визначено, що заміна громадських робіт штрафом застосовується за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, передбачає можливість застосування штрафу. Розмір штрафу в такому разі визначається із розрахунку, що чотири години невідбутих громадських робіт дорівнюють одному неоподатковуваному мінімуму доходів громадян.

Санкція ч. 1 ст. 173-2 КУпАП, за якою на ОСОБА_1 накладено адміністративне стягнення, передбачає можливість застосування штрафу. Тому суд вважає за необхідне замінити невідбуті правопорушником 30 годин громадських робіт штрафом в розмірі 7,5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 127,50 гривень.

Керуючись ст. ст. 304, 321-4 КУпАП,

постановив:

Подання начальника Миргородського міськрайонного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України ОСОБА_2 задовольнити.

Замінити невідбутий строк адміністративного стягнення у виді громадських робіт у розмірі 30 годин, що були призначені ОСОБА_1 постановою Миргородського міськрайонного суду від 23 березня 2018 року, штрафом в розмірі 7,5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 127,50 (Сто двадцять сім гривень 50 коп.).

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення до Апеляційного суду Полтавської області шляхом подання апеляційної скарги через Миргородський міськрайонний суд Полтавської області.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на оскарження.

Суддя Миргородського

міськрайонного суду ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 75102572
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку