open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 466/4694/18

П О С Т А Н О В А

іменем України

03 липня 2018 року м. Львів

Суддя Шевченківського районного суду м. Львова Федорова О.Ф., розглянувши матеріали, які надійшли з Управління патрульної поліції Департаменту патрульної поліції у Львівській області про притягнення до адміністративної відповідальності, -

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН- НОМЕР_1, громадянина України, не працює, проживає та зареєстрований ІНФОРМАЦІЯ_2, - за ч.1 ст. 130 КУпАП,

роз’яснені права відповідно до ст.ст.10,63 Конституції України та ст.268 КУпАП,-

встановив:

Згідно протоколу серія БР № 135940 від 13.06.2018 року, ОСОБА_1, 13.06.2018 року об 06 год. 32 хв. керував транспортним засобом автомобілем НОМЕР_2, по автомобільній дорозі Львів- Шегині 10 км. +200 м., в стані алкогольного сп’яніння, чим порушив п.2.9 «а» ПДР та скоїв правопорушення передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

Як вбачається із протоколу ОСОБА_1, надав згоду для проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння, у встановленому законом порядку, із застосування приладу «Драгерalcotest 6510», у присутності свідків: ОСОБА_2, який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 та ОСОБА_3, який мешкає Львівська область, м. Городок, вул. Заставська, буд. 342.

В результаті огляду проба виявилась позитивною 0,34% проміле (а.с. 1). Про що було складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП серія БР № 135940 від 13.06.2018 року на водія ОСОБА_1

При розгляді матеріалів справи про адміністративне правопорушення у суді ОСОБА_1, вину у вчиненому правопорушенні визнав повністю, та пояснив наступне, 12.06.2018 року святкував день народження товариша, а зранку 13.06.2018 року сів за кермо, оскільки терміново треба було їхати по справах. Працівники поліції зупинили по причині розбитого лобового скла у автомобілі, почули запах алкоголю, запропонували перевірити на стан сп’яніння, за результатом перевірки склали протокол. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо його не карати.

Вина ОСОБА_1 у скоєнні адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП підтверджується: результатом «Драгер alcotest 6510» - 0,34% проміле (а.с.1), протоколом про адміністративне правопорушення серія БР № 135940 від 13.06.2018 року (а.с.2), актом огляду на стан алкогольного сп’яніння з використанням спеціальних технічних засобів (а.с.4), та особистими поясненнями наданими в суді.

Дії ОСОБА_1, слід кваліфікувати за ч.1 ст.130 КУпАП, оскільки він керував транспортним засобом з ознаками алкогольного сп'яніння, що підтверджуються зібраними по справі доказами.

Обставини, що пом’якшують відповідальність судом визнається щире розкаяння.

Обставинами що обтяжують відповідальність судом не встановлено.

Враховуючи особу що притягається до адміністративної відповідальності та обставини справи, суд вважає, що необхідно ОСОБА_1 притягти до адміністративної відповідальності та призначити адміністративне стягнення передбачене санкцією ч.1ст. 130 КУпАП.

Відповідно до положень ст. 321 КУпАП щодо обчислення строків позбавлення спеціального права, водії транспортних засобів вважаються позбавленими спеціального права з дня винесення постанови.

Оскільки на момент складання постанови про притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності, у нього тимчасово вилучено посвідчення водія, що підтверджується відміткою у протоколі, суд вважає за необхідне обчислювати строк з дня фактичного вилучення посвідчення водія, а саме з 13.06.2018 року.

У відповідності до вимог п. 5 ч. 2 ст. 4 ЗУ «Про судовий збір» у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення з особи стягується судовий збір у розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Керуючись: ст. 130, ст.ст.268, 283, 284 КУпАП, суд -

постановив:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН- НОМЕР_1, визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП.

Стягнути з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН- НОМЕР_1, штраф у розмірі 600 (шістсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 10 200 (десять тисяч двісті) гривень в дохід держави.

Позбавити ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, права керування всіма видами транспортних засобів строком на 1 (один) рік.

Строк обчислювати з дня фактичного вилучення посвідчення водія, а саме з 13.06.2018 року.

Стягнути з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН- НОМЕР_1, на користь держави судовий збір в розмірі 352 (триста п'ятдесят дві) гривні 40 (сорок) коп.

Роз’яснити що тимчасово вилучене посвідчення повертається водієві у разі винесення судом постанови про позбавлення водія права керування транспортним засобом (крім осіб, які отримали посвідчення водія вперше) після закінчення визначеного строку позбавлення права керування транспортним засобом, проходження в установленому порядку позачергового медичного огляду щодо придатності до керування транспортним засобом та успішного складення в територіальному органі з надання сервісних послуг МВС

теоретичного і практичного іспиту для отримання права на керування транспортним засобом відповідної категорії.

Постанову про накладення адміністративного стягнення, звернути до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.

На постанову може бути подано апеляційну скаргу, внесено подання прокурора протягом десяти днів з дня винесення постанови до Апеляційного суду Львівської області через Шевченківський районний суд м. Львова.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Суддя

ОСОБА_4

Джерело: ЄДРСР 75100263
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку