open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 457/376/18 Головуючий у 1 інстанції: Марчук В.І.

Провадження № 33/783/700/18 Доповідач: Партика І. В.

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 липня 2018 року апеляційний суд Львівської області у складі: судді апеляційного суду Партики І.В., вивчивши апеляційну скаргу керівника Дрогобицької місцевої прокуратури Малахівського Ю.В. на постанову судді Трускавецького міського суду Львівської області від 26.04.2018р.

встановив:

Постановою судді Трускавецького міського суду Львівської області від 26.04.2018р. ОСОБА_2 визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183-1 КУпАП та накладено на нього адміністративне стягнення у виді 120 годин суспільно корисних робіт.

Не погоджуючись із даною постановою керівник Дрогобицької місцевої прокуратури Малахівський Ю.В. подав апеляційну скаргу, у якій просить поновити строк на апеляційне оскарження постанови, прийняти апеляційну скаргу до розгляду, оскаржувану постанову скасувати та закрити провадження у справі за відсутності у діях ОСОБА_2 складу адміністративного правопорушення.

Вивчивши апеляційну скаргу, прихожу до висновку, що її слід повернути прокурору, виходячи із наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 294 КУпАП постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником, а також прокурором у випадках, передбачених частиною п'ятою статті 7 та частиною першою статті 287 цього Кодексу.

Згідно ч. 1 ст. 287 КУпАП постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено прокурором у випадках, передбачених ч. 5 ст. 7 цього Кодексу.

Як передбачено ч. 5 ст. 7 КУпАП, прокурор здійснює нагляд за додержанням законів при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення шляхом реалізації повноважень щодо нагляду за додержанням законів при застосуванні заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Повноваження прокурора при здійсненні такого нагляду визначені ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» та спрямовані на захист прав і свобод особи, яка примусово тримається у будь-яких місцях згідно з судовими рішеннями або рішеннями адміністративного органу.

Ураховуючи вищенаведене, прокурор вправі оскаржити постанову судді у справі про адміністративне правопорушення лише у випадках застосування щодо особи заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Отже, прокурор не наділений правом оскаржувати в апеляційному порядку постанову судді Трускавецького міського суду Львівської області від 26.04.2018р. щодо ОСОБА_2, а тому подану прокурором апеляційну скаргу слід повернути.

Керуючись ст. 294 КУпАП, суд

постановив:

апеляційну скаргу керівника Дрогобицької місцевої прокуратури Малахівського Ю.В. на постанову судді Трускавецького міського суду Львівської області від 26.04.2018р. щодо ОСОБА_2 повернути прокурору Малахівському Ю.В.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя апеляційного суду

Львівської області Партика І.В.

Джерело: ЄДРСР 75084148
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку