open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
926/1230/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

п р о в і д к р и т т я п р о в а д ж е н н я у с п р а в і

м.Чернівці

20 червня 2018 року

Справа № 926/1230/18


Суддя Гушилик Світлана Миколаївна, розглянувши позовну заяву за вх.№1230 від 19.06.2018 року


Державного підприємства «Київське державне підприємство геодезії, картографії, кадастрових та геоінформаційних систем «Київгеоінформатика», м.Київ


до Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області, м.Чернівці


про стягнення заборгованості за надані послуги в сумі 466601,99 грн.


В С Т А Н О В И В :


Державне підприємство «Київське державне підприємство геодезії, картографії, кадастрових та геоінформаційних систем «Київгеоінформатика» 19.06.2018 року звернулося з позовом до Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області про стягнення заборгованості за надані послуги у сумі 466601,99 грн.

Протоколом автоматичного розподілу справи між суддями справу №926/1230/18 передано судді Гушилик С.М.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статті 162 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України).

Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Статтею 12 ГПК України встановлено, що господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження, позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно з частинами 1, 2 статті 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь – яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Положеннями частини 5 статті 12 ГПК України передбачено, що для цілей цього Кодексу малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до частини 3 статті 247 ГПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) ціну позову;

2) значення справи для сторін;

3) обраний позивачем спосіб захисту;

4) категорію та складність справи;

5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо;

6) кількість сторін та інших учасників справи;

7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно статті 249 ГПК України, клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

Таке клопотання має стосуватися розгляду в порядку спрощеного позовного провадження всієї справи і не може стосуватися лише певної частини позовних вимог, інакше суд не приймає його до розгляду, про що зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Позивач в своїй позовній заяві просить суд розглядати справу у порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) учасників.

Відповідно до частини 1 статті 250 ГПК України питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Частиною 5 статті 252 ГПК України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь – якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи, що ціна позову не перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб та зважаючи на клопотання позивача, зазначена справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

У випадку, передбаченому частиною 2 статті 247 ГПК України, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченням щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження; або відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Суд враховує значення справи для обох сторін та повідомляє їх про призначення дати судового засідання з розгляду справи по суті.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку, що справу слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 176, 234, 235, 247, 249, 250, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд –

У Х В А Л И В :

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

3.Призначити розгляд справи по суті на 11 липня 2018 року на 10 годину 00 хвилин.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернівецької області за адресою: м.Чернівці, вул. О.Кобилянської, 14, в залі судових засідань №3 (другий поверх), тел. 52 – 47– 40, за участю представників сторін.

4.Встановити відповідачу строк для подання заяви з запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження – п’ять календарних днів з дня вручення ухвали.

5.Позивачу:

- відповідно до статті 166 Господарського процесуального кодексу України надати відповідь на відзив протягом п'яти календарних днів з дня отримання відзиву відповідача.

6.Відповідачу:

– у строк до 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надати суду відповідно до статті 165 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову;

– одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку засідання.

7.При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до статті 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.


Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.


Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб – порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб – адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/


Суддя С. Гушилик

Джерело: ЄДРСР 75080301
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку